| AndreeaAndreeoff a întrebat:

Bună seara, oameni dragi. Deci cu ce sa încep? Eu pe data de 20 aprilie am întreţinut relaţii sexuale cu iubitul meu, neprotejat. In aceea perioadă eram in perioada cu fertilitate medie. Asta se intampla dupa fix 4 zile de la terminarea ciclului. Iubitul meu NU s-a terminat in mine, a ejaculat afară, imediat ce simţea ca este momentul.
Ciclul meu este regulat, de 28 zile lunar. Nu am luat niciodată anticonceptionale.
Ce şanse există sa rămân însărcinată? Ofer fundă! Va rog sa ma ajutaţi!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Numai/doar in cazul in care ciclul tau menstrual este unul catusi de cat regulat incat sa aiba in mod constant lungimea de 28 de zile, cu o acceptabila diferenta de +/- 1 zi, doar in acel caz se poate considera si aprecia ca ovulatia in cazul tau se produce mereu in a 14-a zi a ciclului menstrual. Pe baza acestei precizari se poate stabili si PERIOADA FERTILA, adica acea perioada in care se poate forma sarcina insa numai/doar in cazul in care in 1 sau in toate cele 4-5 zile ajunge in mod sigur sperma IN vagin. In mod concret in cazul prezentat, trebuie stabilita data/ziua in care urmeaza sa inceapa urmatoarea sangerare menstruala. Din acea data se scad 14 zile si astfel se determina ziua OVULATIEI care reprezinta a 5-a zi a PERIOADEI FERTILE. Astfel ca in cazul unui ciclul menstrual de 28 de zile PERIOADA FERTILA se va suprapune peste intervalul cuprins intre cea de-a 10-a si a 16-a zi a ciclului menstrual. Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

Răspunsul tău aici ...Nu poti fi gravida pentru ca nu erai in perioada fertila.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Calculul nu se face dup ziua cand se termina menstruatia, ci dupa prima zi a menstruatiei. Calculeaza cand va fi prima zi a urmatoarei menstruatii. De la acea zi vino inapoi 19 zile si afli prima zi de fertilitate. Scazi 12 zile si afli ultima zi de fertilitate.
Apropos: nu exista ferilitate "medie". Exista perioada fertila si perioada nefertila.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Sansele sunt destul de mici pentru o sarcina in cazul acesta.

| Alexand3ru1 a răspuns:

Umai/doar in cazul in care ciclul tau menstrual este unul catusi de cat regulat incat sa aiba in mod constant lungimea de 28 de zile, cu o acceptabila diferenta de +/- 1 zi, doar in acel caz se poate considera si aprecia ca ovulatia in cazul tau se produce mereu in a 14-a zi a ciclului menstrual. Pe baza acestei precizari se poate stabili si PERIOADA FERTILA, adica acea perioada in care se poate forma sarcina insa numai/doar in cazul in care in 1 sau in toate cele 4-5 zile ajunge in mod sigur sperma IN vagin. In mod concret in cazul prezentat, trebuie stabilita data/ziua in care urmeaza sa inceapa urmatoarea sangerare menstruala. Din acea data se scad 14 zile si astfel se determina ziua OVULATIEI care reprezinta a 5-a zi a PERIOADEI FERTILE. Astfel ca in cazul unui ciclul menstrual de 28 de zile PERIOADA FERTILA se va suprapune peste intervalul cuprins intre cea de-a 10-a si a 16-a zi a ciclului menstrual.