|

Buna seara TPU! Am si eu o intrebare. Cam de un an si ceva iau anticonceptionale *karissa*, iar miercuri trebuie sa imi vina menstruatia. Problema e ca urmeaza sa plec la mare, si ar fi al 3 lea an la rand cand plec in vacanta vara la mare, avand menstruatie. Probabil fetele vor intelege. Intrebarea mea e: daca iau vitamina K, o sa afecteze cumva efectul pastilelor? Si nu ma refer la protectie, adica mentruatia o sa imi vina tot la fel de regulat? Tin sa mentionez ca am o menstruatie foarte regulata, mereu imi vine intr-o zi de miercuri, spre seara. Fara exceptie. Multumesc anticipat!

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca iei vitamina K peste anticonceptionale o sa cresti mult riscul de tromboza

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In ziua urmatoare terminarii celor 21 de pastile de pe folia actuala de pastile AC, fara a face absolut nicio pauza in a 22-a zi exact la aceeasi ora ca si pana in prezent, iti administrezi pastile AC de pe o noua folie. Vei continua sa-ti administrezi ori toate cele 21 de pastile existente pe noua folie, ori pana in momentul, ziua in care vei pleca de la mare si te vei reintoarce acasa si in acel moment va porni menstruatia in 2-3 zile. Vacanta placuta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru corbulalbrosu):

Inteleg. Dar acum fiind duminica seara, nu am de unde sa fac rost de o noua folie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AdelinaEDA):

Daca administrarea unei noi pastile AC se va face cu o intarziere in jur de 12 ore sau chiar mai multe ore, adica maine dimineata la prima ora, in acel caz MENSTRUATIA in mod aproape sigur NU VA PORNI, dar exista posibilitatea ca protectia contraceptiva instalata sa se piarda intr-o anumita masura, si in urmatoarele 7 zile daca intentionezi sa intretii contacte sexuale, aceste vor trebui sa fie protejate prin folosirea prezervativului. Dupa trecerea celor 7 zile si administrarea primelor 7 pastile AC de pe noua folie, se pot relua actele sexuale neprotejate. Multa sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Multumesc! Dar e prea tarziu, ieri am terminat folia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează