| Georgianaaaaaaaa1812 a întrebat:

Bună. Sper să aveți răbdarea de a citi până la final postarea. În primul rând, sper că încă mai există activitate aici. În al doilea rând, am o dilemă în fața căreia aș vrea răspunsuri obiective, de la voi. Sunt într-o relație de un an. Ne înțelegem de minune, comunicăm, suntem deschiși, fără reproșuri, jigniri, mici argumente ca în (aproape, cred) fiecare relație. Mă simt fericită și iubită, lipsită de critică sau judecată. Anul acesta am avut BAC-ul. Am reușit să-l iau cu notă mare, am intrat la buget la o facultate bună. Curând mă voi muta în orașul de care aparține facultatea, pentru a-mi găsi și un job în timp util. Prietenul meu e în dubii în ceea ce privește mutatul, până și-ar găsi un job. Ceea ce mă neliniștește sunt anumite episoade de gelozie și nesiguranță apărute recent, fără motive. Și da, sunt sigură că nu există motive, doar iluzii și scenarii total greșite. La inceput, va fi o relație la distanță, până voi găsi job atat pentru mine, apoi pentru el. Ce aș putea face pentru a combate eventualele gelozii? Țin să menționez că dacă a trecut o săptamana făra sa ne vedem in timpul de cand suntem împreuna, e bine. Suntem extrem de obișnuiți cu prezența celuilalt, ne iubim sincer. Dar îi simt gelozia, nesiguranța, chit că am comunicat ceea ce m-ar deranja. Nu suport controlul când se presupune că într-o relație exista încredere, nu ești la închisoare sau la predare rapoarte, chit ca ii spun singura ce si cum fac, așa sunt eu. Ofer libertate si asta astept in schimb. Nu un stres sau o constrangere doar pentru ca " nu e de acord sa ies seara" "nu ma crede ca am fost acolo". Nu a fost posesiv pana acum, dar probabil gandul că urmeaza o oarecare separare fizica îl sperie. Am comunicat ceea ce vă zic vouă și a zis că a înțeles, dar în fața faptului implinit sunt sigura că va fi diferit. A fost înselat în toate relațiile anterioare, nu stiu dacă ar avea vreo legătură. E cu 3 ani mai mare, daca contează.Un sfat, vă rog! Mulțumesc anticipat. (veșnica fundă pe care o ofer ^_^ ) grijă de voi și seară/ zi frumoasă!

Răspuns Apreciat de Editori
| SkyWalker23 a răspuns (pentru Georgianaaaaaaaa1812):

Pune-te un pic în situația lui. El are niște sechele din trecut, pe care încă nu și le-a vindecat; știi cum se spune, odată ce te-ai ars cu ciorbă sufli și-n iaurt.
Partea cu găsitul jobului, să știi că nu este atât de ușoară pe cât pare.
Orice provincial, pleacă cu vise mari de acasă fie în capitală, fie într-un alt oraș mai mare, dar na, nu se întâmplă mereu după cum vrem noi.
În locul tău l-aș încuraja să caute un loc de muncă în locul în care o să te duci cu facultatea și o chirie, măcar să fiți amândoi în același oraș.
Nu ar trebuie să te hazardezi, uneori, nu primim tot ceea ce vrem, și nu suntem tratați cu aceleași legi cu care tratăm.
Poate fi o rătăcire de moment.

8 răspunsuri:
| CoRoDa08 a răspuns:

Buna! Pai ce relatie e asta? Cand apare gelozia si posesivitatea, totul s-a terminat. Azi "unde te duci? Nu iesi fara mine.", maine "eu cred ca ai fost in alta parte", si tot asa pana o sa ajungi sa faci ce zice el, sa te imbraci cum zice el, sa iesi doar cu el, sa nu vorbesti cu nimeni. Asta vrei?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

El este gelos nebun si posesiv, tu ce mai cauti la el, desparte te ca daca acum este asa, nu vei avea o viață linistită cu el. Fiecare om trebuie sa fie liber nu sa te controleze el la fiecare pas, ma mir ca nu intra cu tine si la baie sa vada ce faci, o sa te termine pshihic relatia cu el, da-l naibii de obsedat cu idioteniile lui.

| Georgianaaaaaaaa1812 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Până acum o lună aproximativ, nu existau suspiciuni. Nu ne verificăm telefoanele, fiecare iese separat fără probleme, nu are unul parola celuilalt de la mai știu eu ce. Sănătoasă relație până de curând. Însă in momentul în care se va intâmpla prima 'criza', voi gândi serios viitorul relației. Va deveni toxic în felul ăsta și nu exista un viitor prea strălucit în așa ceva. Nimeni nu are nevoie de un stres în plus.

| IGM a răspuns:

Si eu am trecut prin ce treci tu acum, cu mutatul, iar iubitul meu de atunci, si actualul meu sot a lasat si serviciu si familie pentru a veni cu mine! TU NU ESTI DE VINA CA A FOST EL INSELAT! Daca chiar tine la tine, uita ce a fost in trecut pentru a-si continua o viata alaturi de tine. Urmeaza-ti visul, cine vrea sa-ti fie alaturi o va face! Bafta la facultate!

| mihai69 a răspuns:

Din păcate, nu TU ești cea care ar trebui să facă ceva, ci EL. Și anume să lucreze mai mult la încrederea în sine și în cea față de tine.
Dacă nu reușește, îi spui clar că riscul este tot al lui - acela să te piardă, și din păcate (pentru tine) nu în favoarea altcuiva mai bun (sau poate mai rău), ci doar pentru ca tu să poți să îți vezi de viața și visele tale fără un stres continuu.

| Georgianaaaaaaaa1812 explică (pentru mihai69):

Pe planul acesta voi merge. Într o relație sunt de părere că încrederea e fundamentală, nu opțională. Iar gelozia / posesivitatea nu au nimic de a face cu iubirea. Ori ai încredere în mine, ori nu. Nu suport controlul sau îngrădirea, izolarea doar pentru că " nu îi place lui". Mulțumesc!

| Celcestietot a răspuns:

Bună! Nu știu ce sfat vrei să "auzi" de la noi, sau cu privire la ce situație concretă, dar eu îți voi spune că el ar trebui să o lase mai moale și tu să îi spui clar cum vrei să acționezi.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Gelozia este moartea oricarei relatii.

| Monquesse a răspuns:

Ok. Deci daca va iubiți sincer nu ar trebui sa existe frica din partea lui. Din păcate nu prea ai ce sa faci. el este afectat de vechile relațiile in care a fost înșelat și undeva acolo in subconștientul lui s-a pus o amprenta. El singur trebuie sa își dea seama de ce fel de om ești tu. Trebuie sa își lase fricile și trecutul in spate. Ce poți sa faci este sa il asiguri ori de câte ori este necesar ca vei rămâne lângă el și ca este doar o perioada de timp pana ce veți fi iar unul lângă celălalt. Tu nu mergi sa îți faci de cap ci in momentul asta te preocupa viitorul tău. Trebuie sa aibă rabdare și o sa se rezolve toate de la sine. Asta e situația, și prin încercarea asta îți vei da seama daca merita și daca intr-adevar puteți trece peste. In viața o sa fie și mai multe probleme și din păcate va vor implica pe amândoi. Deci nu aveti prea multe opțiuni decât. sa va sprijiniți și sa aveti rabdare! Succes