|

Buna TPU, am o intrebare!

Va rog, ajutati-ma.

Am 16 ani, am facut dragoste cu iubitul meu acum 3 luni(nu a fost prima data) si de atunci nu mi-a mai venit menstruatia, adică timp de 3 luni (nu am folosit prezervativ dar a bagat-o doar de 2-3 ori, s-a terminat la 10 minute dupa ce am terminat contactul sexual), am facut 4 teste de sarcina si toate negative, nu am niciun simptom ca as fi gravida! *Mentionez ca menstruatia mea nu este regulată si a mai durat 1-2 luni pana sa imi vina* Imi puteti da vreun sfat sau sa imi spuneti daca sunt însărcinată? * Ofer funda* Multumesc frumos!

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Poate nu esti, si ai acele dereglări hormonale, o vizita la medicul ginecolog va rezolva problema ta, el te va consulta si vei afla de la domnul doctor un raspuns oficial autorizat. Sanatate multă.

| explică (pentru CristiDinBucuresti):

Multumesc din suflet!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Leskauauannamamll):

Î ți multumesc si eu pentru fundă.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca testele de sarcina au fost efectuate corect si dupa ce au trecut mai mult de 28 de zile de la data ultimul contact sexual neprotejat, in acel caz rezultatul unui astfel de test de sarcina este in proportie de 99-100% valida, valabila si corecta.
Fiindca ti s-a intamplat si alta data ca ciclul menstrual sa fie foarte lung, asta denota faptul ca ciclul tau menstrual este foarte dereglat. Cauzele care provoaca o asemenea desfasurare anormala a ciclului menstrual sunt de natura medicala si apar in urma dereglarii grave/severe a activitatii glandelor endocrine care la randul lor deregleaza activitatea hormonala cea care la randul sau deregleaza desfasurarea ciclului menstrual si pe cea a sangerarii menstruale.
In cazul tau se poate presupune fara nicio retinere sau teama de a gresi, ca cel mai probabil ca cele 2 ovare ale tale sunt afectate de asa numitul sindrom al ovarelor chistice/polichistice (SOPC) si din acest motiv ovarele afectate nu reusesc sa dezvolte, sa maturizeze si in final sa elibereze un ovul maturizat dupa un anumit timp precis stabilit si din acest motiv ciclul devine NEREGULAT cu lungimi imposibil de anticipat. Chiar de la inceput trebuie sa stii ca ciclul menstrual NU este influentat, modificat sau conditionat de factori externi. Pornirea sangerarii menstruale este dirijata STRICT hormonal si din acest motiv pot sa existe cicluri menstruale REGULATE dar la fel de bine si din nefericire cele mai multe cicluri menstruale sunt de fapt cele NEREGULATE. Caracteristica principala a ciclului menstrual NEREGULAT este insasi IMPREDICTIBILITATEA, privind atat momentul de incepere/producere a menstruatiei cat si anticiparea lungimea ciclului menstrual, fiindca nu exista un REPER FIX ( ziua ovulatiei) fata de care sa poata fi calculat sau determinate zilele perioadei fertile. In situatia prezentata in intrebarea ta, se poate afirma fara greseala ca este vorba de o dereglare hormonala foarte importanta (grava, severa), situatie care apare si se poate produce...2006 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru corbulalbrosu):

Iti multumesc din suflet!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Conform dex Menstruatia este o hemoragie fiziologică uterină la femei, care are loc periodic, la intervale de aproximativ o lună. Incearca sa refaci testul sau daca nu iti recomand sa mergi la un medic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NiculaiMarianTraian):

Multumesc frumos!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sfatul meu ce-l mai indicat sa mergi la un ginecolog îs multe teme pe chestia asta sa nu ai probleme cu ovarele sau cine știe.Dar ți as sugera sa nu mai faci treabă de asta pentru că dacă nu ești pregătită oricând se poate întâmpla și acel copil nu ar avea nici o vina și o sa ți fie foarte greu.Protejeaza-te și nu îl mai lasă pe iubitul sa sa ejaculeze în tine.Dar da, trebuie sa mergi la ginecolog sa i spui toată chestia asta.Is multe chestii la asta și nu e sigur ce poți avea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Iasminai700):

Multumesc!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează