anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna,TPU! Am si eu o nelamurire,daca m-ar putea ajuta cineva,as fi foarte recunoscatoare. Luna aceasta mi-a intarziat ciclul menstrual cateva zile,astfel am decis sa fac un test de sarcina,care a iesit cu doua liniute,dar una foarte roz,abia se cunostea,iar a doua zi mi-a aparut si menstruatia. Ar putea fi vorba de o sarcina? Desigur ca voi merge la un medic,saptamana aceasta, insa nu mai am rabdare. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Deoarece s-a pornit menstruatia dupa cateva zile de intarziere si daca aceasta se va dovedi a fi similara celorlalte menstruatii anterioare ca durata, cantitate, culoare, consistenta, flux de eliminare zilnica, rezulta foarte clar ca nu s-a produs o sarcina. Testul efectuat s-ar putea sa fi dat un rezultat eronat din cine stie ce motiv.Se stie foarte clar ca prin menstruatie se elimina resturile ce urmau sa se transforme intro sarcina, (in cazul in care s-ar fi produs o fecundare) adica resturile ovulului numit corp luteal si endometrul din uter. MENSTRUATIA NU SE PORNESTE DECAT IN CAZUL IN CARE OVULUL DIN CICLUL ANTERIOR NU A FOST FECUNDAT.Intarzierea daca este vorba de asa ceva, se datoreaza unor dereglari de natura endocrina sau hormonala. Pentru a fi complet linistita ai putea repeta testul de sarcina.De asemenea faptul ca te-ai hotarat sa iti faci un control ginecologic este binevenita in orice situatie.Multa sanatate.

| raluca2711 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Ideea e ca mi s-a parut ca a fost din punct de vedere cantitativ, mai putin, iar in prima zi, doar o scurgere usoara.Nu-mi pot explica pozitivitatea testului, oare faptul ca menstruatia a aparut a doua zi, poate influenta rezultatul? Adevarul e ca a fost o perioada stresanta...dar nu stiu ce sa zic.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru raluca2711):

Un test poate fi pozitiv doar daca in corp exista hormonul de sarcina care este produs DOAR de PLACENTA. Dar in acest caz nu se mai porneste menstruatia. Daca s-a pornit menstruatia inseamna ca s-a eliminat ENDOMETRUL din UTER deci nu exista posibilitatea de a fi insarcinata.Sunt convins ca ai facut ceva gresit, este singura explicatie plauzibila.Pentru a fi complet linistita repeta testul.

| raluca2711 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Dar ar putea fi vorba despre o menstruatie peste sarcina? Citisem ca multe femei s-au confruntat cu asa ceva.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru raluca2711):

Nu. Aceea este o simpla sangerare foarte putin consistenta si de obicei de maxim 1-2zile,care practic cu greu poate fi confundata cu menstruatia Incidenta unei astfel de manifestari este de fapt foarte rara, Nu are rost sa te stresezi daca menstruatia a fost foarte asemanatoare cu menstruatiile anterioare.

| raluca2711 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Multumesc mult pentru raspunsuri. Voi merge la medic pentru a fi sigura 100%

| corbulalbrosu a răspuns (pentru raluca2711):

Orice femeie educata si constienta ca sanatatea este cea mai importanta, isi face anual cel putin 1 control ginecologic. Te felicit pentru hotararea luata. Multa sanatate. Pa, pa.

6 răspunsuri: