|

Buna TPU! Dacă am făcut sex protejat cu prezervativ când eram la menstruație (sa nu aud comentarii de genul eww scârbos pentru ca a fost alegerea noastră ), as avea cum sa rămân gravida in cazul in care Doamne ferește s-ar fi rupt prezervativul? Nu l-am verificat.

Țin sa menționez ca nu am un ciclu menstrual regulat laughing)) doar ca niciodată nu am avut menstruația mai mică de 27-28 de zile (nu in ultimul an cel puțin )

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In urma unui sex intretinut IN PRIMELE 5-6 ZILE ale ciclului menstrual atat posibilitatea cat si probabilitatea de a se putea forma o sarcina este de la foarte la extrem de mica, insa NU si cu totul imposibila in cazul in care NU se foloseste protectie. Doar daca sperma ajunge in vagin in timpul primelor 7-8 zile ale ciclului, numai in acel caz formarea sarcinii poate sa devina posibila insa NUMAI in anumite situatii si conditii foarte precis definite si anume :
Daca actul sexual are loc in timpul zilelor de menstruatie, in astfel de cazuri exista si situatii in care apare posibilitatea de formare a unei sarcini insa asa cum am amintit numai daca sexul s-a terminat cu ejacularea spermei in vagin, chiar si in a 5-a sau a 6-a zi de menstruatie sau in una din zilele imediat urmatoare de dupa terminarea sangerarii menstruale. Insa aceasta posibilitate POATE exista doar in cazul in care ciclul menstrual este ori foarte/extrem de DEREGLAT ori foarte SCURT. Posibilitatea reala de formare a sarcinii in urma unui sex intretinut in cea de a 5-a sau a 6-a zi a ciclului (numarat fata de prima zi de menstruatie) se poate intampla in cazul in care LUNGIMEA ca numar de zile a ciclului menstrual este de 21, 22, sau 23 de zile. Este determinat atat stiintific cat si medical ca OVULUL VIABIL este eliberat cu 14 zile inainte de terminarea ciclului, astfel ca OVULATIA :
-- se produce in a 7-a zi a ciclul este de 21 de zile,
-- in cea de a 8-a zi a ciclului menstrual de 22 de zile,
-- in cea de a 9-a zi a ciclului menstrual de 23 de zile.
-- Si tot asa in continuare
Si ca atare rezulta ca in cazurile in care ciclul menstrual este unul foarte scurt, de 21 sau 22 de zile, PERIOADA FERTILA poate sa inceapa chiar si din a 3-a sau a 4-a zi a ciclului, fiindca spermatozoizii care ajung in vagin in acest moment, reusesc sa supravietuieasca intre 2-3 sau chiar si 4 zile, incat sa poata fecunda ovulul care apare in a 7-a sau a 8-a zi a ciclului.
Teoretic NU ar trebui sa ai nicio...2007 - 2284 + Vezi răspunsul întreg

| explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc mult pentru acest răspuns! Actul sexual a luat parte in a 2 a zi de menstruație deci prin cele spuse de tine am sa stau complet liniștita
Mereu îmi fac griji, chiar dacă ma protejez.
Mulțumesc mult încă odată!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Deci ați făcut-o pe ciclu, avea prezervativ și a mai și scos-o? cât de paranoeea să fiți?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Adry05):

Destul de laughing sunt intr o perioada foarte stresată cu multe examene și alte prostii și încep sa gândesc prostii
Oricum am fost lamurita laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ai spus dacă a ejaculat sau nu. Șansele cred ca sunt foarte mici și nu cred ca ai avea de ce sa te îngrijorezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Maya000001):

El a ejaculat in afara din câte îmi aduc aminte (adică a scos o la timp și a ejaculat in prezervativ) ma refer in cazul in care ar fi ejaculat in prezervativ cât timp ar fi avut loc penetrarea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel mai probabil ca nu s-a rupt prezervativul, totuși nu ar strica și un teste sarcina, ca să dormi tu liniștita la noapte. Și apropo, ew, ce scârbos. Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Patronu1):

Au trecut abia câteva zile de la contact așa ca un test de sarcina este irelevant laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează