| Denisa76114 a întrebat:

Bună TPU,mai au efect anticoncepționale luate după 2, 3 săptămâni?

Răspuns Câştigător
| Ionelacorina8273 a răspuns:

Dacă esti deja însărcinată nu mai au efect pastilele, nici măcar pastila de-a doua zi, mergi la doctor neapărat sa îți facă ecografie, poate mai poți face avort medicamentos dacă nu a avansat sarcina prea mult

16 răspunsuri:
| Robert2526 a răspuns:

Dupa 2-3 saptamani de la ce? Anticonceptionalele se iau ca sa previi o sarcina, daca deja e formata, nu se intampla nimic

| Ionelacorina8273 a răspuns:

Da, au efect contraceptiv dupa 2 săptămâni, poți începe sa faci sex liniștită, își vor face efectul

| Yaesmin a răspuns:

Da, arăți a China.

| Robert2526 a răspuns (pentru Ionelacorina8273):

Bravo..pe mine m-a batut exprimarea ei laughing)

PS: Daca sunt luate corect ( din prima zi de sangerare, efectul anticonceptional este de la prima pastila

| Ionelacorina8273 a răspuns (pentru Robert2526):

Bine, eu am răspuns la ce am înțeles eu, acum nu știu daca la asta s-a referit pentru că chiar nu se înțelege nimic din întrebarea ei laughing

| Violleta2022 a răspuns:

Clarifica te rog!
Anticonceptionalele le-ai aluat pana acum 2-3 saptamani, sau ai inceput sa le iei de acum 2-3 saptamani si inca le iei?

| Emilian65 a răspuns:

Nu.

| Denisa76114 explică (pentru Robert2526):

La 2,3 săptămâni dupa ce e format fătul.

| Robert2526 a răspuns (pentru Denisa76114):

Atunci nu au efect, imi pare rau. Esti insarcinata? ce varsta ai? Nu iti doresti copilul?

| Denisa76114 explică (pentru Robert2526):

Nu știu dacă sunt încă. luni voi face testul de sarcina, am doar 17 ani, deja a trecut o saptamana si câteva zile de la actul sexual, mi e frica sa nu fiu cumva insarcinata, si ma gândeam ca dacă sunt sa iau pastile sau ceva, menționez ca nu si a dat drumul în mine

| Ionelacorina8273 a răspuns (pentru Denisa76114):

Un test de sarcină cu răspuns valid se face la 21 zile de la contactul sexual, dacă nu si-a dat drumul in tine ai șanse foarte mici sa rămâi, îți tin pumnii sa nu rămâi, poate ai noroc, data viitoare prezervativ pentru a evita o sarcina nedorita si a nu mai sta cu grija si stres, sau dacă ai început sa iei pastile, continuă cu ele, protejează-te folosind anticoncepționale, sunt foarte eficiente

| Denisa76114 explică (pentru Ionelacorina8273):

Deci nu l pot face luni?

Poți sa il faci si luni dacă vrei, dar e posibil sa nu arate un rezultat corect, posibil sa iasă negativ sigur, cel mai bine dupa 21 zile de la contactul sexual mai fa un test. Poate îți vine intre timp menstruatia si afli că nu ești însărcinată

| Robert2526 a răspuns (pentru Denisa76114):

Nu esti insarcinata, ce naiba, nu va mai faceti griji asa usor. Nu ai niciun motiv de ingrijorare, daca nu a ejaculat in vagin

| Denisa76114 explică (pentru Ionelacorina8273):

Mi a venit menstruația în seara asta.
Deci nu mai sunt șanse de sarcina, nu?

Nu, dacă ti-a venit menstruatia poți sta liniștită, nu mai sunt șanse de sarcină. Dupa ce se oprește sângerarea, începe o cutie noua de anticoncepționale, si continuă sa le iei, dacă nu vrea prietenul tău sa folosească prezervativul, sa nu mai stai cu grija. Mergi la doctor sa îți dea anticoncepționale pe rețetă sa poți sa iei in fiecare lună