|

Bună tuturor! Am capul plin de întrebari şi vreau să îmi răspundeţi doar dacă ştiţi ce spuneţi. Avem în vedere urmatoarele detalii:

-ultima menstruaţie regulată în perioada 17-22august;

- însă începând cu ziua de 30 august când eram a doua zi la mare am avut nişte scurgeri la început roşiatice dupa care maroniu închis și uscacioase; nu pot spune că erau abundente însă se păta un picuț lenjeria şi mereu se vedea pe hârtie la baie. Am crezut că e vreo infecţie de la apa sărată pentru că nu mai fusesem niciodata la mare. A durat vreo 4-5zile. Fără dureri, fără nimic.

-am intretinut relaţii intime cu 2-3 zile înainte de mens. de pe 17, fără prezervativ dar nu şi-a dat drumul în mine NICIODATA.

-insa în perioada 29-30 august iaraşi am întretinut relaţii intime neprotejat când eu eram la ovulaţie, iarăşi nu si-a dat drumul şi mai aveam şi scurgerea rosiatica-maronie atunci, chiar începând cu ziua ovulaţiei;

-acum deja e a doua zi in sept in care a intarziat menstruatia. Trebuia sa vina pe 15sept, precizez era ciclu regulat.

De ce am avut acea scurgere rosiatica la ovulaţie? Este posibil să fi rămas însărcinată? Sau e o dereglare? Eu aş crede că există o legătura între astea două pentru că niciodata nu am mai patit nici una, nici alta.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Fiindca ai afirmat ca ciclul menstrual are caracteristica principala de a fi de tipul REGULAT si de regula sangerarea menstruala porneste in ziua care rezulta din calcul, se poate aprecia ca deocamdata nu ar fi motive de ingrijorare intemeiate fiindca actualul ciclu a ajuns doar in a 30/31-a zi. Uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale din cauza unor dereglari intervenite in activitatea glandelor endocrine, apare si posibilitate sa se produca dereglari mai mari sau mai mici ale lungimii ca numar de zile a ciclului menstrual dereglat. Pe baza celor precizate se poate aprecia ca neinceperea menstruatiei in urma cu 2 zile este urmarea dereglarilor hormonale produse in acest ciclu probabil acolo la mare. Durata abaterii ca lungime a ciclului poate prezenta variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari si mai mari chiar si de 10-14 zile fara a exista o sarcina formata si instalata in uter.
In urma actul sexual intretinut inainte de menstruatie : ''...-am intretinut relaţii intime cu 2-3 zile înainte de mens de pe 17, fără prezervativ dar nu şi-a dat drumul în mine'' in mod asbsolut sigur NU se putea forma o sarcina fiindca a avut loc in una din zilele perioadei inferile absolute a ciclului si insasi menstruatia care a urmat a reprezentat dovada ca ciclul menstrual anterior s-a terminat in data de 16 August.
Insa, la mare au fost intretinute acte sexuale neprotejate exact in zilele corespunzatoare perioadei fertile situate in intervalul cuprins intre 27.08 -01.09 si pe baza acestei observatii, reiese ca a existat posibilitatea sa ia nastere o sarcina. In concluzie totul depinde de experienta sexuala si capacitatea iubitului tau de a-si coordona, controla si retine cat mai perfect procesul ejacularii spermei. Iar in legatura cu sangerarea cu totul anormala, care a aparut/existat in timpul perioadei fertile se poate aprecia ca s-a pe fondul unei dereglari hormonale care este posibil sa se fi produs ca urmare a ...2004 - 2181 + Vezi răspunsul întreg

| explică (pentru corbulalbrosu):

Multumesc mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Este perfect normal daca ti-a intarziat ciclul menstruat, astazi este iar 16 septembrie, iar dupa ce ti se termina ciclul, urmatoarea sangerare menstruala va aparea dupa 21-35 de zile, asa ca nu te ingrijora. Poate ai suferit o DEREGLARE iar ciclul nu ti-a venit.
posibile dereglari:
-o raceala
-crestere sau scadere in greutate
-stres
-o boala
Esti perfect ok, iar daca nu iti vine pana in octombrie, iti sugerez o vizita la ginecolog.

Seara frumoasa si sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează