|

Bună tuturor! V-am cerut ajutorul acum câteva zile legat de faptul ca vreau sa plec din tara cu prietenul meu și părinții nu ma lasă. Ei bine, am ajuns la un asa numit acord cu ei. Adică sa mai aștept pana la Crăciun și după au zis ca ma lasă să plec. Da, foarte greu de crezut. Prietenul meu m-a convins mai mult si am ales sa nu plec certata și sa aștept pana la Crăciun. Azi în schimb, din întâmplare, am auzit cum îl vorbeau pe prietenul meu de rău pe după colturi. Vorbeau la telefon și îl vorbeau de rău. Chiar ma simt foarte, foarte prost ca ii strica imaginea în fata altora. Pana sa fie vorba de plecat îl lăudau și chiar se bucurau pentru mine, ca se poarta frumos cu mine și ca se vede ca tine cu adevărat la mine. Adică el m-a convins sa nu plec. El a zis ca vrea sa ma ia cu acordul lor, ca vrea sa fie bine între mine și părinții mei. Ma doare foarte tare și ma simt extrem de prost. Acum încep sa regret ca am preferat sa mai stau 2-3 luni în tara, pentru ca mi-e teama ca nici de Crăciun nu o sa ma lase și o să-mi facă scandal. Voi ce îmi puteți spune? Ce sfat îmi puteți da?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Spune-le așa, out of context, ce frumos vorbește despre ei, cum el a avut cea mai mare influență asupra ta să nu pleci și o să vezi cum dacă au minimul de bun simț o să se simtă prost pentru ce au ziswinking. cel mai probabil suferă că vrei să pleci și aruncă toată vina pe el că te ia departe de ei

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai promis ca ramai aici pana la Craciun atunci tine-te cuvant pentru a le demonstra ca esti o persoana ONORABILA.
Iar daca parintii NU se vor tine de cuvantul dat, in acel caz vei avea ocazia sa le arati obrazul si pe urma sa pleci asa cum te-ai inteles, indiferent de ceea ce vor spune sau face. Multa sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu știu ce să zic, din ce zici par exact genul ăla de oameni căzuți în cap care ar te-ar lega de pat doar să te țină sub preș. Dacă ai 20 de ani precum spui, ești femeie în toată firea, asumăți asta, altfel riști să devi păpușa lor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Intum):

Am 20 de ani. Cred ca deja sunt o jucărie în mana lor. Pana acum am făcut doar ce au vrut ei, acum le vine greu sa vadă faptul ca fac doar ce vreau eu. Lii se pare ca eu sunt o "bleagă" și ca o sa vad mai târziu ce mult am greșit ca nu i-am ascultat. Mulțumesc frumos pentru răspuns

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Parintii tai nu vor sa pleci acolo pentru ca nu stii ce vei face acolo, pleci asa printre straini fara nici un rost, ei vor sa ai un statut, un viitor, un job bun pe care acolo putin probabil sa il ai, asta daca nu esti medic, programator, profesor, ca asa, e bine. Deci ala e motivul, au putin o minte mai matura si vor binele. DAR daca tu vrei sa pleci, trebuie sa iti respecte dorinta, asta clar, pentru ca ei nu realizeaza ca oricat ar insista, tu tot aia o sa faci si mai rau te enerveaza. Sustine-ti pozitia, fa cum simti tu, c a pana la urma..nu stiu daca poti face altfel si daca ai vrea asa doar la nivel constient.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează