| Laura20035647 a întrebat:

Buna! Voi ce părere aveți? Poate fi vorba de dragoste atunci când diferența dintre parteneri este de 10 ani? Va dau doua exemple:Tatal prietenei mele este cu 10 ani mai mare decât soția, iar străbunica mea a fost cu 10 ani mai mare decât străbunicul meu.

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

De dragoste poate fi vorba si daca diferenta e de 30 de ani cred ca intrebarea ta tine mai degraba de alta intrebare - daca relatia ar si rezista. 10 ani nu este o diferenta uriasa incat partenerii sa faca parte din generatii complet diferite deci cred ca poate rezista.

7 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

În secolele trecute căsniciile erau în general aranjate, poate de când se nășteau copii și trăiau. Căsniciile se făceau pe caste, categorii sociale. Nu conta diferența dintre parteneri, trebuiau să fie fertil să aibă copii. După cele 2 războaie mondiale, când diferențele sociale au dispărut, în primul rând, căsnicia era făcută și din dragoste. Dar, erau niște reguli nescrise, care au dus la căsnicii până la adânci bătrânețe.
În noul mileniu și secol, din păcate căsnicia și ceea ce reprezintă o relație serioasă, nu mai au valoare ca înainte. Și, așa cum bine sublinia cineva aici, la diferențe mai mari de 10-20 de ani, în ziua de azi, nu mai este deloc dragoste, ci doar interes material, financiar.
Oricum, foarte rar, astăzi mai sunt căsnicii bazate exclusiv pe iubire. Dovada, divorțurile.

| Annastassia a răspuns:

Nu diferenta de varsta dicteaza dragostea sau sentimentele, ci trairile personale.
In trecut, bunicii, strabunicii si chiar parintii nostri, erau casatoriti prin aranjamentele parintilor lor, cu barbati mai in varsta, unde nu conta dragostea, ci averea (situatia materiala foarte buna).
Lucrul asta se intampla si azi, in anumite secte religioase, caste sau pe la tara, vizandu-se starea materiala a barbatului, chiar daca fata este micuta de varsta.

| corbulalbrosu a răspuns:

Bineinteles ca DA. Dragostea poate sa existe la orice varsta sau in cazul oricarei diferente de varsta existenta intre cei 2 soti. Fara alte comentarii. big grin Sanatate!

| mihai69 a răspuns:

Desigur.

| Andreeush a răspuns:

Evident că pot exista diferențe de vârstă atâta timp cât două persoane.

| Plato a răspuns:

Foarte putin probabil, dar hai sa zicem ca ar fi un miracol.
In orice caz, dragostea ARE varsta. Cand vezi femei de 20 cu mosnegi de 70... hai sa fim seriosi.

| MademoiselleCosmina a răspuns:

Desigur,varsta nu conteaza, ci iubirea.