anonim_4396
| Anonim întreabă:

Bună, vreau sa ma ajutați, duminica trecuta pe la 2-3 noaptea am făcut sex neprotejat, luni dimineață prietena a luat doar 1 pastila de postinor, și doar atât,
Din cate am înțeles trebuie sa le iei pe amândoua,
Si-a făcut efectul doar o pastila?
Și dacă nu si-ar fi făcut çe trebuie făcut?

17 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai ginecologul sau macar farmacista cum i-a recomandat sa le ia?

Daca nu si-a facut efectul nu mai e nimic de facut acum.

| corbulalbrosu a răspuns:

In primul rand se pune intrebarea daca a fost nevoie sa fie folosita pastila de a 2-a zi. Deoarece acea pastila se foloseste numai in cazul in care sexul neprotejat sau "accidentul" privind ruperea prezervativului se produce in PERIOADA FERTILA. O fata/femeie poate ramane insarcinata DOAR in cazul in care ajunge sperma in vaginul ei in perioada respectiva. In cazul in care sexul a fost intretinut in PERIOADA FERTILA si ai 'scapat" sperma in vagin, din pacate se poate forma o sarcina in situatia descrisa deoarece in cazul folosirii pentru contraceptie a pastilelor de Postinor2 este obligatorie folosirea celor 2 pastilute intr-un interval de 12 ore intre ele. In cazul in care sexul a avut loc in perioada fertila si nu esti sigur daca ai reusit sa eviti ejacularea, in acest moment DOAR un medic ginecolog poate analiza situatia si in cazul in care considera ca formarea unei sarcini este posibila, poate indica sa fie folosit pastila de a 5-a zi EllaOne. Se elibereaza doar pe baza prescriptiei/retetei medicale. Sanatate.

| Ionescu_Marius_1980 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Perioada fertila se calculează cu metoda calendarului, care este cea mai nesigura metoda contraceptiva. Nu recomand pastila de a doar zi, fiind o metoda folosita doar in caz de "accident" la modul ca o poți folosi ca metoda contraceptiva de maxim 3 ori pe an.
De ce?
Pentru ca încărcătura hormonala ingerata este atât de mare în cat poate produce dereglări grave.
Dar e mai bine decât o sarcina.
Prima pastila este suficienta în cele mai multe cazuri, a doua pastila fiind o siguranța.
Ca și la antibiotice. Te faci bine după 4 zile dar e recomandat sa iei pastilele toată perioada de 5 zile... (o simpla comparație, nu spun ca pastila de a doua zi este antibiotic)

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Ionescu_Marius_1980):

Se pare ca din nou ai grave lipsuri in "cunostintele" tale "vaste" dar mai ales "savante". Se pare ca ai nevoie de o scurta lectie pentru a nu mai debita aberatii. 1. ) Perioada fertila SE POATE CALCULA NUMAI/DOAR in cazul in care ciclul menstrual este REGULAT si numai IN ACEST CAZ, pe baza urmatoarei zile de incepere a menstruatiei se poate stabili FOARTE EXACT ziua OVULATIEI si implicit si zilele perioadei fertile. Orice medic ginecolog responsabil RECOMANDA ca pastila contraceptiva de a 2-a zi sa fie folosit doar de 1-2 ori INTRO VIATA si nu intr-un an. Si la final ca sa stii si tu pe viitor contraceptivul POSTINOR2 este compus din 2 pastile care trebuie folosite IN MOD OBLIGATORIU intr-un interval de maxim 12 ore, dar nu mai mult de 16 ore intre ele, deoarece in caz contrar NU ISI FACE EFECTUL, iar prima pastila a fost folosita in mod INUTIL. Pentru a intelege despre ce este vorba citeste prospectul contraceptivului, dar mai ales acest pasaj : ""1. CE ESTE POSTINOR-2 Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Postinor-2 comprimate conţine o substanţă activă sintetică de tipul hormonului Iuţeal, levonorgestrel.
Postinor-2 previne in jur de 85% din sarcinile posibile, dacă primul comprimat este administrat în primele 72 de ore (3 zile) care urmează unui contact sexual neprotejat. Postinor-2 nu va preveni sarcina în orice situaţie, dar comprimatele sunt mult mai eficiente cu cât sunt luate mai repede după contactul sexual neprotejat (primul comprimat este mai bine să fie administrat în prima zi, decât să fie amânat până a treia zi). Al doilea comprimat TREBUIE luat la 12 ore (dar nu mai târziu de 16 ore) după administrarea primului comprimat.""Am subliniat cuvantul TREBUIE deoarece folosirea si celei de-a 2-a pastile este OBLIGATORIE si nu OPTIONALA asa cum ai tu impresia gresita/eronata. Daca ai crezut ca am nevoie de explicatiile tale stupide/eronate/incorecte afla ca atunci cand invatam eu aceste lucruri tu nu erai nici macar in faza de "proiectare". laughing

| Ionescu_Marius_1980 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Sa înțeleg ca tu ai fost făcut cu metoda "calendarul"? laughing

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Ionescu_Marius_1980):

Daca consideri ca m-as putea cobora la nivelul tau "intelectual" rolling on the floor, te anunt ca te inseli. Incearca sa-ti gasesti pe cineva de teapa ta cu care sa te tragi de bracinari. De regula nu intru in polemica cu "pustii infantili", obraznici si increzuti dar prosti, decat doar in situatia in care imbecilitatea raspunsurilor lor intrece masura.

| Ionescu_Marius_1980 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Prin a te cobora bănuiesc că vrei să spui ca nu aterizezi din zborul tău de cioara (pardon corb). Apropo "pustiule" ai idee ce înseamnă 1980?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Ionescu_Marius_1980):

Daca este anul nasterii este cu atat mai grav.laughing Dar 1948?

| Drimmero a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Anul in care bolsevicii au adus la nastere echipa ''Fc dinamo'', Bwuahahah!

| Ionescu_Marius_1980 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Dacă ești născut în `48 eu nu mai zic nimic. Faptul ca ești pe-aici spune multe...

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Drimmero):

Oare acest lucru sa fie cel ce a influentat si coloratura corbului meu? big grin

| Drimmero a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Din moment ce te-ai conformat lor, sansele sunt chiar foarte mari.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Ionescu_Marius_1980):

Mai baiete citeste raspunsurile mele si vei intelege ca raspunsurile si sfaturile mele sunt mai mult decat necesare si pertinente in educarea tinerilor, deoarece denota profunzime, competenta dar mai ales corectitudine. Dar nu inteleg de ce ma mai ocup de tine din moment ce ma lupt cu o cauza pierduta in cazul tau. Iti recomand sa citesti,... sa te informezi in mod corect si ......doar pe urma da formulezi raspunsuri la aceasta categorie.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Drimmero):

Nu cred sa fi fost prea multi intelectuali asemenea mie, care sa-i fi urat atat de profund/visceral pe militienii inculti dar mai ales pe securistii, si implicit si echipa Dinamo Bucuresti cat si culorile clubului. Niciodata n-am asociat cele 2 culori cu acest "blestem" din perioada comunista.

| Drimmero a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Inteleg, nu te-ai lasat influentat de influenta bolsevica pe care o putea manevra securitatea romanesca, respect, Mister!

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Drimmero):

Din pacate uneori ma mai trec fiori chiar si acum cand ma gandesc cate am patimit intro anumita perioada mai ales ca am fost nevinovat.

| Emilian65 a răspuns:

Cand ati facut sex neprotejat nu v-ati gandit la consecintele ce pot aparea in viitor?