| Catygeo22 a întrebat:

Bună ziua, am și eu o întrebare.
Deci astăzi trebuia sa-mi vina menstruația dar nu mi-a venit, desigur nu asta e problema pentru ca sunt conștientă de faptul ca ziua încă nu a trecut și se poate sa mai întârzie și câteva zile.
Problema este ca pe mine de fiecare data când îmi venea ma dureau sânii destul de mult însă acum nu simt nici măcar putina durere, în schimb ma doare puțin burta și simt mici înțepături uneori.
Țin sa precizez ca zilele astea m-am simțit cam rău și am ronțăit continuu.
Se poate sa fiu gravidă sau ceva?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru a fi pe deplin lamurita CAND, CUM si in ce CONDITII exista posibilitatea sa ia nastere o sarcina, iti indic/recomand sa citesti cu atentie urmatorul raspuns :
Sunt convins ca urmatorul raspuns va fi foarte folositor tuturor utilizatorilor fiindca o informare corecta, in privinta posibilitatii formarii sarcinii in timpul ciclului menstrual este utila si necesara sa fie cunoscuta de toata lumea.

Stabilirea STRUCTURII pe etape a ciclului menstrual precum si determinarea zilelor PERIOADEI FERTILE a fiecarui ciclu menstrual poate fi stabilit numai in cazul in care caracteristica principala a ciclului este aceea de a fi REGULATA.
Este important sa fie cunoscut faptul ca structura ciclului menstrual, este in general format din : o perioada menstruala, 2 perioade infertile situate : prima inainte de perioada fertila si a 2-a dupa terminarea acestei perioade.
-- CICLUL MENSTRUAL reprezinta O PERIOADA DE TIMP, formata din numarul total al zilelor situate intre cele 2 zile de pornire a 2 menstruatii succesive.
-- Lungimea MENSTRUATIEI ca numar de zile, indiferent ca are numai 2-3 zile sau daca sangerarea tine 7-8 zile, NU are si NU prezinta nicio importanta sau vreo relevanta din simplul motiv ca reprezinta doar o prima etapa a ciclului cu totul nesemnificativa si lipsita de o importanta reala a ciclului menstrual.
STRUCTURA ciclului este in directa legatura cu lungimea ca numar de zile a fiecarui ciclu menstrual. Atunci cand ciclul menstrual are lungimea egala sau mai mica de 24 de zile. acesta este format numai din 3 (trei) perioade (lipseste prima perioada infertila). Dar daca ciclul are un numar egal sau mai mare de 25 de zile, atunci este format din 4 perioade distincte dupa cum urmeaza :
1.) - CICLUL MENSTRUAL incepe cu prima perioada a sangerari MENSTRUALE cea in care legatura existenta intre vagin si uter prin intermediul CANALULUI CERVICAL este eliberata/deblocata pentru a fi posibila eliminarea sangelui menstrual format in uter in urma desprinderii de pe peretele intern al uterului a tesutului/mucoasei numite ENDOMETRU si a destramarii sale.
2.) - PERIOADA FOLICULARA a ciclului menstrual incepe din ziua urmatoare terminarii sangerarii, perioada in care aparatul reproducator incepe sa creasca, dezvolte si maturizeze in cele 2 OVARE un viitor OVUL in decurs de circa 7-10 zile. Pentru a fi asigurata sanatatea uterului, a celor 2 trompe uterine si ovare, glande specializate existente in CERVIX (colul uterin) incep sa produca MUCUS CERVICAL INFERTIL, care este o secretie vascoasa, densa, aderenta, al carui rol si rost este cel de a inchide/bloca ermetic legatura dintre vagin si uter prin formarea unui ''dop''/''baraj'' impermeabil in interiorul canalului cervical. Astfel este impiedicata trecerea din vagin in uter a agentilor patogeni cum ar fi : virusii, bacteriile, fungi, microrganisme si bineinteles si a spermatozoizii. Din acest motiv aceasta perioada de timp situata intre perioada menstruala si viitoarea PERIOADA FERTILA, mai este denumita si PERIOADA INFERTILITATII RELATIVE a ciclului menstrual.
Cu circa 4-5 zile inainte de a fi maturizat ovulul in unul din ovare, incepe asa numita
3.) - PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual care are lungimea de 5-6 zile. Incepand din prima zi a perioadei fertile si continuand pe toata perioada celor 6-7 zile fertile, glandele cervicale incep sa produca MUCUS CERVICAL FERTIL care are consistenta din ce in ce mai fluida si mai lichida cu cat este produs mai aproape de ziua OVULATIEI.
MUCUSUL CERVICAL FERTIL are un dublu rol extrem de important si anume :
a.) initial are rolul de a dizolva si indeparta dopul/barajul impermeabil de mucus cervical INFERTIL, existent in canalul cervical pentru a fi deschisa legatura dintre vagin si uter pentru ca eventualii spermatozoizi existenti in vagin sa poata sa treaca in uter in vederea fecundarii viitorului OVUL VIABIL.
b.) al 2-lea rol si mai important al mucusului cervical fertil consta in faptul ca are in continutul sau o substanta specializata care are o ''sarcina'' extrem de importanta cea de a selecta si separa spermatozoizii sanatosi si viabili de cei neviabili care prezinta defecte si pe urma sa-i acopere in intregime ca intr-o armura cu o substanta speciala care are rostul si rolul de a-i face ''invizibili'' si nedetectabili de catre celulele imunitare "T'' care asigura paza si sanatatea din interiorul uterului si astfel sa reuseasca sa treaca neobservati printre celulele imunitare, sa ramana in viata si astfel sa reuseasca sa ajunga trecand prin cele 2 trompe uterine pana in preajama ovarelor, in asteptarea ovulatiei.
Chiar daca vreun spermatozoid neviabil, reuseste sa treaca din vagin pana in uter impreuna cu cei imbracati in ''armura'' amintita, in clipa in care au intrat in uter sunt reperati si anihilati pe loc de celulele imunitare ''T''.
Reiese ca spermatozoizii au posibilitatea sa treaca din vagin in uter si pe urma sa si supravietuiasca in interiorul uterului NUMAI in timpul celor 5-6 zile a perioadei fertile, atunci cand exista mucusul cervical FERTIL
4.) - Indiferent de situatia in care ovulul a fost fecundat de un spermatozoid sau a ramas nefecundat, incepand cu a 2-a zi de dupa terminarea PERIOADEI FERTILE glandele cervicale reincep sa produca MUCUS CERVICAL INFERTIL cu care va inchide din nou canalul cervical prin formarea unui nou ''dop''/''baraj'' de mucus intarit cu aspect de ceara impermeabila. Acest ''baraj'' va persista pana in preziua viitoarei menstruatii, moment in care acel mucus intarit va fi dizolvat de o substanta existenta in compozitia amestecului din care este format sangele menstrual.
Pot doar sa presupun ca toti cei care au avut curiozitatea dar si suficienta rabdarea incat sa citeasca intregul raspuns, vor fi intr-o anumita masura mai precis si mai ales corect informati.
Tu esti in masura sa-ti dai seama daca este posibil sa existe o sarcina formata si instalata in uter... sau nu. Multa sanatatE!

| DoarBogdan a răspuns (pentru corbulalbrosu):

As vrea sa fac referire doar la prima parte (desi in rest este impecabil), tuturor utilizatorilor? Ar fi chiar fain ca cineva care cauta o rezolvare sa se uite prin intrebarile celelalte sa vada ce raspunsuri au avut. Dar din pacate, majoritatea pun intrebarea si de 10 ori fara sa citeasca uneori si raspunsurile proprii.

| Anonim a răspuns (pentru DoarBogdan):

Acum 1 minut | DoarBogdan a răspuns (pentru corbulalbrosu):
As vrea sa fac referire doar la prima parte (desi in rest este impecabil), tuturor utilizatorilor?
Prin expresia folosita si anume : ''tuturor utilizatorilor'' se refera de fapt la cei circa 99, 9% utilizatori mai mult sau mai putin informati si documentati corect in aceasta privinta si DA : tuturor agaricilor ageamii de pe acest site care posteaza raspunsuri numai si numai pentru a se afla si ei... in treaba.

4 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Acum 1 minut | DoarBogdan a răspuns (pentru corbulalbrosu):
As vrea sa fac referire doar la prima parte (desi in rest este impecabil), tuturor utilizatorilor?
Prin expresia folosita si anume : ''tuturor utilizatorilor'' se refera de fapt la cei circa 99, 9% utilizatori care folosesc acest site, mai mult sau mai putin informati si documentati corect in privinta momentului si a modului in care decurge efectiv intregul proces al procrearii umane; si DA : si tuturor agaricilor ageamii de pe acest site care posteaza raspunsuri numai si numai pentru a se afla si ei... in treaba.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar nu ne-ai dat suficiente detalii legate de un eventual raport sexual.

Daca zici ca te-ai simtit rau, posibil sa fie chiar simptome pre-menstruale. Nu te stresa, stai relaxata azi si totul o sa fie bine.

In rest, presupun ca corbulalbrosu a spus ce era de spus.