Întrebare recomandată | Azµre a întrebat:

Bună Ziua! Dragi Useri TPU!
Am decis să pun această întrebare / postare pe TPU, deoarece am văzut din ce în ce mai mulți copii care își încep viața sexuală mult prea devreme. Pe lângă aceștia mai sunt și tineri trecuți de vârsta de 18 ani care cu toate că sunt considerați adulți nu sunt trecuți prin " școala vieții " și fac unele gafe greu de trecut cu ochii...

Înainte de toate haideți să discutăm puțin despre sex!

Am tot observat întrebari de genul : "Ce e sexul oral, anal, vaginal? " " Cu riscuri există " " Cum se practică " " Pot fi însărcinată " și multe altele.

Așa că înainte de a vă întreba pe voi ceva am decis să discutăm puțin despre aceste întrebări, răspunzându-vă la ele!

A) Tipurile De Sex!
1)Sex Oral

Definiție: Sexul oral reprezintă acel tip de sex în care organele sexuale sunt excitate cu gura. Felația este atunci când organul genital bărbătesc în cazul acesta penisul, este introdus în gura partenerului/partenerei, aici includem și pe cei Gay!
Sexul oral mai este cunoscut și Cunilingus, adică sexul oral aplicat la femeie, are loc atunci când bărbatul / femeia își mișcă limba pe labii, clitoris și în interiorul vaginului partenerei. Pe lângă toate acestea mai există și Analingus, excitarea partenerului / partenerei prin mișcări ale limbi în jurul anusului.
Pe scurt pe înțelesul tuturor, sexul oral este orice interacțiune a cavității bucale a bărbatului sau a femeii cu un organ / obiect erotic, sau jucării sexuale.

Efecte:

Pro: Felația si cunnilingusul sunt activitati de preludiu și sunt în principiu o plăcere pentru ambii parteneri.
Majoritatea femeilor adora cunnilingusul și susțin că pot avea orgasme mult mai intense.
Felatia ajută bărbații să scape de stres și previne cancerul de colon. Ejaculările precoce și disfuncțiile sexuale sunt foarte bine tratate cu ajutorul sexului oral.
Sexul oral previne o sarcină nedorită și în același timp reduce stresul în cazul în care partenera este însărcinată și nu dorește să aibă relații sexuale cu penetrare.
Aceasta activitate sexuala reduce stresul si-i apropie pe parteneri foarte mult, de aceea ar trebui practicată cu incredere.

Contra: Răspândește cu ușurință Bolile Cu Transmitere Sexuală! Printre care enumerăm:
Uretrita non-gonococică a fost asociata cu sexul oral. De asemenea s-a mai asociat cu sexul anal si genital neprotejat.
O serie de virusuri au mai fost asociate cu uretrita non-gonococica, incluzând herpes virusul ce produce rinofaringita acuta HSV-1. Cu toate acestea, inflamatia herpetica nu era necesară pentru răspândirea uretritei non-gonococice. HSV-1 a fost puternic asociat cu sexul oral și cu homosexualii.
HSV-1 a fost mai puternic asociat cu uretrita non-gonococică decat un alt tip de herpes virus, HSV-2.
Altele:
- Herpes - Se poate transmite foarte ușor.
- Sifilis- Se poate transmite foarte ușor
- Gonorea - Posibilitate de transmitere moderată
- HIV - Posibilitate de transmitere putin probabilă.
- Hepatita
- Chlamidiaza

Concluzie Sex Oral :
starDacă aveți de când să recurgeți la practicarea acestui tip de sex, trebuie să luați în primul rând în calcul:
-Vârsta : 18 +
-Încrederea în partener și stabilitatea relației. Sexul oral nu este indicat a fi practicat cu mai multe persoane! Decizia vă aparține în totalitate.
-Nu trebuie să ignorați riscurile acestui tip de sex!
-Și cel mai important dintre toate, dacă nu cunoașteți istoricum partenerului foloșiți PREZERVATIVUL, vă va mai crește șansele de a nu contacta BTS-uri.
star Gândiți-vă de 10 ori înainte de a face acest pas în relație!
2)Sexul Vaginal

Definiție: Actul sexual, cunoscut de asemenea ca și copulație, sex vaginal, se referă de obicei la momentul când organul reproducător masculin intră în organul reproducător feminin.

Efecte:
Pro: O stare de bună dispoziție, împlinire, orgasme multiple, reduce stresul, durerile de cap, și multe altele.
Contra: Aici putem discuta de efectele adverse ale sexului în cazul unor neplăceri cum ar fi :
Lipsa lubrifierii, care duce la un simptom extrem de neplăcut după sex, sângerarea. Dacă observi că ai sângerări vaginale, după încheierea unei partide de sex, ai multe lucruri de luat în considerare! Cel mai puţin grav este că s-a produs o rană pentru că ai făcut sex prea dur sau fără să te lubrifiezi suficient.
Sângerările post sex semnalează de multe ori alte afecţiuni, unele foarte serioase! Poate fi vorba de o boală cu transmitere sexuală, cum ar fi Chlamydia ori Gonoreea, de o infecţie vaginală, de afecţiuni precum vaginita, sau chiar de cancer uterin, cervical sau vaginal.
Sângerările pot avea însă şi o cauză externă. De fapt penisul iubitului tău poate fi cel care a sângerat în timpul sexului sau este posibil ca sperma lui să fi conţinut sânge.
Și lista poate continua, de aceea recomandarea mea este consultul ginecologic periodic, odată la 6 luni pentru siguranța fameii!
Altele: Alte neplăceri pot fi BTS-uri, care se transmit foarte ușor prin practicarea sexului cu o persoana infectată. Aici putem enumera :

- Herpes - Se poate transmite foarte ușor.
- Sifilis- Se poate transmite foarte ușor
- Gonorea - Posibilitate de transmitere moderată
- HIV - Posibilitate de transmitere putin probabilă.
- Hepatita
- Chlamidiaza
- Candidoza
- Etc., lista poate continua.

Concluzie Sex Vaginal:
star Mare atenție copiilor! Sexul este recomandat după vârsta de 18+, de ce?
Specialiștii îți spun că este de preferat să faci acest pas după vârsta de 18 ani. Riscul de contactare de boli cu transmitere sexuală există mai ales că în cazul persoanelor cu parteneri multipli, crește riscul contactării de BTS chiar folosind și prezervativ pentru acest risc există în contactul cu orice secreție a organismului, nu numai spermă, cum FALS se crede adesea!
Începerea vieții sexuale ÎNAINTEA MATURIZĂRII ORGANELOR GENITALE, în special a vaginului, poate fi cauza apariției unor tulburări de dinamică sexuală. Acestea sunt dificultăți în funcționarea normală a organelor genitale care ne dau disconfort fizic și psihic în loc să simțim plăcerea.Și aici putem vorbi despre efecte imediate sau în timp: Afecțiuni ale colului uterin, metroanexită, cistită, vaginită etc; afecțiuni ce pot de asemenea cauza durere la contactul sexual dar și după ce acesta s-a încheiat. Mai putem vorbi și de durerea la penetrare, care apare adesea la tinerele fete care-și încep viață sexuală prea devreme, când vaginul și organele genitale sunt insuficient dezvoltate. Viață sexuală însă nu va duce la GRĂBIREA maturizării acestor organe.
star Dacă ai peste 18+, o relație stabilă, un partener grijuliu și de încredere, sexul vaginal poate fi o joacă, poate fi ceva plăcut și de neuitat.
3)Sexul Anal

Definiție: Contactul sexual anal este acel tip de contact sexual în care organul genital bărbătesc, penisul penetrează anusul. El poate avea loc fie între persoane de sexe diferite bărbat și femeie, fie între persoane de același sex, bărbați.
În cadrul contactului sexual anal, partenerul care produce intromisiunea se numește partener activ, iar cel care este penetrat este partenerul pasiv. Partenerul activ este în general bărbatul, care penetrează anusul unui alt bărbat sau al unei femei, dar este posibil ca o femeie să își atașeze un penis artificial și să penetreze un bărbat în cazul lesbienelor.

Efecte:
Pro: Poate fi placut, unele femei iubesc sexul anal pentru că plăcerea poate fi absolut incredibilă. Senzațiile simțite sunt diferite decat orice ai simțit până atunci. Este adânc, nu este clitorisul și nu este vaginul, dar se simte precum clitorisul si vaginul la un loc, amestecate într-o senzație ciudată dar plăcută, resimțită însa într-o alta parte a corpului. Dacă simultan este stimulat și clitorisul și/sau vaginul poți ajunge la orgasm mult mai ușor decât prin sexul convențional.
Anusul este mult mai strâmt decât vaginul ceea ce face ca bărbatul să simtă plăcerea mult mai intens și tot odată să aibă un orgasm mai puternic.
Riscul unei sarcini este zero, excepție numai în cazul în care se prelinge spermă din anus în vagin.


Contra: Fiți foarte atenți!
-Sexul anal este considerat a fi o practica sexuala ce implică riscuri multiple, iar sexul anal neprotejat prezintă cel mai mare risc pentru sănătate, din urmatoarele motive:
-Vulnerabilitatea țesuturilor din zona anală;
-Riscul de fisurare a anusului în momentul penetrării;
-Risc crescut de sângerare în timpul actului sexual;
-Distrugerea mușchilor sfincterului;
-Risc de incontinență sau/și prolaps anal.
Sexul anal predispune partenerii la două mari riscuri principale: infectii - prin prisma numărului mare de microorganisme infecțioase care se regăsesc exclusiv în acesta zonă a corpului - și vătămări fizice ale anusului/rectului.
Frecvent, sexul anal este asociat cu hemoroizii, prolapsul anal, fisura anală, durere ano-rectală, ulcer anal.
-Boli transmisibile sexual, sexul anal neprotejat este considerat a fi comportamentul sexual cu cel mai ridicat risc de transmitere a virusului HIV - în condițiile în care unul dintre parteneri este infectat. Deasemeni, actul sexual anal fără măsuri de protecție, prezervativ, supune ambii parteneri unui risc crescut de transmitere a bolilor sexuale.
Prezervativul ofera o buna protecție împotriva HIV transmis prin intermediul fluidelor din corp, infecției cu HPV și herpesului, care pot fi transmise prin intermediul contactului cutanat, pielii.
Cu toate acestea, este important de conștientizat faptul că aceste boli pot fi transmise și în prezența prezervativului, întrucât acesta nu poate oferi acoperire întregilor suprafețe care intra în contact.
In urma contactului sexual anal pot apărea urmatoarele probleme de sanatate:
- Cancer anal;
- Gonoree;
- Hepatite virale de tip B si C;
- Sifilis;
- Hemoroizi;
- Fisura anală;
- Traume ano-rectale;
- Retenții de corpuri straine;
- Infecții cu Chlamidia;
- Infecție cu virusul HIV;
- Infecție cu HPV;
- Infecții parazitare: Criptosporidioza, Giardioza;
- Infecție cu virusul Herpes Simplex, HSV;
- Infectie cu E-Coli;
- Infecție cu Isospora belli;
- Infecții cu microsporidii;
- Limfogranulom venerian;
- Tuberculoza;
- Ureaplasma urealitică;
Majoritatea cazurilor de cancer anal sunt asociate cu virusul HPV. Incidenta acestei boli a crescut cu 160% în rândul barbaților și 78% în rândul femeilor, pe parcursul ultimilor 30 de ani. Această creștere este pusă pe seama schimbării trendurilor sexuale și a abuzului de tutun.
Incontinența anală, manifestată prin pierderea controlului asupra defecației, este considerata a fi provocata de injurii repetate la nivelul anusului, introducerea de obiecte de mari dimensiuni sau sex anal regulat - de unde rezulta dilatarea internă a sfincterului.
Teoretic, nu exista posibilitatea instalarii sarcinii in urma contactului sexual anal neprotejat, neexistând o cale prin care sperma să patrundă din tractul rectal în cel vaginal.
Cu toate acestea, sexul anal neprotejat prezinta risc de sarcină doar în ideea în care in urma ejacularii în zona anală, sperma poate migra în zona perineului și poate cauza o sarcina nedorita. 8% dintre persoanele care experimentează contact sexual anal neprotejat se confrunta cu aparitia unei sarcini nedorite.

Concluzie Sex Anal:
starSexul anal este strict recomandat persoanelor de peste 21+, de ce spun așa, pentru simplu fapt că trebuie să fii experimentat în materie de educație sexuală pentru practicarea unei astfel de penetrări. De ce?
starSexul anal nu este o joacă, nu este ceva pe care ar trebui să îl facem regulat sau de la vârste fragede! Are atâtea riscuri! Și multe altele din cele enumerate de mine mai sus!
Dacă totuși vreți să practicați acest tip de sex aveți mare grijă cu cine și cum îl practicați!
Pentru asta vă mai aduc la cunoștințî următoarele:
-Din punct de vedere anatomic, anusul este format din doi mușchi circulari, sfinctere, unul exterior și altul interior. Primul învăluie complet pe cel de-al doilea, astfel încât se poate spune că anusul are o structură spre a lăsa să treacă spre exterior, pentru a scoate conținutul, nu pentru a primi. Astfel, anusul este mai larg în interior, și intromisiunea care nu a fost precedată de o relaxare a sfincterului poate produce ruperea pielii peretelui anal; aceasta cauzează durere partenerului pasiv. Terminațiile nervoase care au un rol în plăcerea sexuală sunt concentrate în capul penisului și clitoris, omologul feminin al penisului. Anusul nu are atât de multe terminații nervoase cu rol în plăcerea sexuală. Din acest punct de vedere, zona anală propriu-zisă este considerată ca fiind o zonă erogenă secundară, deși prin intermediul ei se ajunge la prostată, a cărei masare generează plăcere sexuală.
-Din punct de vedere fiziologic, în cursul acestui tip de contact sexual nu sunt eliberați lubrifianți care să faciliteze penetrația, ca în cazul contactului sexual vaginal, de aceea este foarte important să folosiți un lubrifiant!
-Din punct de vedere bacteriologic, un act sexual vaginal practicat după un contact sexual anal, fără o igienă sexuală riguroasă, duce la transportarea bacteriilor din zona anală în vagin; această practică generează infecții. De asemenea, ruperea peretelui anal, menționată mai sus, este o poartă de infecție. Se poate astfel conchide că, din punct de vedere medical, contactul sexual anal ar putea avea unele riscuri, fără a spune în mod direct că este dăunător.
(****)Aveți mare grijă cu acest tip de sex! Nu este pentru oricine! Tot odată dacă aveți de gând cu toate cele spuse de mine mai sus să încercați atunci luați în considerare următoarele: Să aveți o relație nu stabilă ci foarte stabilă! Un partener de încredere, sincer, respectos și răbdător! Tot odată comunicarea este cea mai importantă, dacă doare puneți punct și gata!

Bun! Cu tipurile de sex, riscurile pe care le implică fiecare și cum se practică, se pare că am terminat în mare! Haideți să dicutăm despre altceva acum, cum ar fi sarcina!
Cele mai multe întrebări sunt legate de sarcină!

B) Sarcina!
Simplu pentru a înțelege mai ușor vă voi spune în câteva cuvinte despre sarcină!
Ca să ai o sarcină este foarte simplu și anume, orice contact sexual cu penetrare vaginală poate duce la o sarcină fie ea dorită sau nedorită! Atâta timp cât penisul intra în contact diresc cu vaginul există șansa unei sarcini!
Pe scurt acestă sanșă crește și scade în funcție de tâmpeniile pe care le faceți! Fie partenerul se termină în voi logic riscul este mai mare, fie se termină afară iar apoi penetrează iară vaginul, riscul este mai mic, dar este! Același lucru și pentru lichidul seminal care conține spermatozoizi în cantități mici.
Pe scurt nu vreți o sarcină, folosiți prezervativ! Ori numai faceți deloc sex!

Pentru a preveni sarcina se pot lua următoarele măsuri!
Fac o ierarhizare a acestora în funcție de eficacitate.

1)Prezervativul, vă poate proteja de o sarcină nedorită dar și de transmiterea unor boli sexuale.
2)Anticoncepținalele, acestea dacă sunt luate cum trebuie și respectate indicațiile medicului pot avea un randament de 99, 9 % și vă pot feri de o sarcină nedorită. Atenție ele nu protejează de BTS-uri! De aceea acest tip de protecție este indicat celor care au relații stabile și tot odată care cunosc istoricul partenerului!
3)Spermicidele, au un randament destul de ridicat dacă sunt folosite cu cap, dacă nu șansele unei sarcini cresc! Tot odată ele nu protezează împotriva BTS-urilor!
4)Metoda calendarului, cea mai controversată și cea mai utilizată metodă, este tot odată și cea mai slabă! Are o eficacitate foarte mică! Riscul unei sarcini poate fi destul de mare dacă nu este calculată corespunzător cu ajutorul unui medic! Ea se calculează pe o perioadă de cel puțin 8 luni de zile, în care se va lua temperatura bazală și se va monitoriza ciclul dacă este sau nu regulat. Și cu toate acestea tot nu protezează împotriva unei sarcini datorită influnețelor din exterior asupra organismului care pot deregla foarte ușor acest ciclu hormonal.
Acest tip de protecție este recomandat pesroanelor căsătorite sau celor care au în plan acest lucru, pentru că oricând poate da greși și să vă treziți că veți avea un copil, peste toate acest tip de protecție nu te protezează împotriva BTS-urilor.

Concluzie!
Prezervativul rămâne numărul unu în protecție împotriva unei sarcini, atâta timp cât este folosit cu cap și împreună cu un lubrifiant pentru a reduce frecare și tot odată riscul de a se rupe.

PS: Nu poți rămâne însărcinată dacă ai făcut petting, dacă partenerul s-a terminat în chiloți, sperma nu trece prin haine și nu ajunge în vagin! Dacă s-a terminat în piscină, și așa mai departe! Sub nici o formă dacă s-a terminat în gură la sex oral sau în anul la cel anal!

Per total, dragi utilizatori, pune-ți mâna citiți de câte ori este nevoie să vă intre aceste informații în cap! Sexul nu este o joacă oricare ar fi el, implică riscuri și tot odată responsabilități!

Acum urmează întrebarea mea și anume :

AȚI ÎNȚELES tot ce-am spus?! Trebuie să mă repet?!

Răspuns Câştigător
| ShadeAdda a răspuns:

Iti multumesc foarte mult pentru postare! Stiam mare parte din lucrurile prezentate de tine mai sus, dar acum sunt lamurita complet. happy
Iti apreciez mult efortul depus pentru a scrie tot - imi imaginez ca a durat mult! Aceasta postare ar trebui sa fie mereu prima care apare la categoria aceasta ca sa o vada toti inconstientii care pun intrebari legate de sex.
Jos palaria in fata ta - am inteles mult mai bine de la tine decat de la orice ora de anatomie sau site posibil aici, in Romania.
Acum... am senzatia ca o sa abuzez de link-ul acestei postari pe viitor, ca sa nu ma mai obosesc cu explicatiile la intrebarile legate de subiectul de mai sus. That's the ugly truth... Sper ca macar sa citeasca mai multa lume ceea ce ai scris tu, mai ales cei care au probleme - s-or mai lumina niste minti pe acolo, mai stii?
Oricum, buna treaba si tine-o tot asa!

96 răspunsuri:
| Klepto a răspuns:

Cum nu exista optiune de "sticky", intrebarea o sa fie din pacate pierduta si uitata.
Initiativa - 10
Documentare - 10
Rabdare - 10
Publicul tinta - minus infinit
Mi-ar place sa cred ca macar o persoana o sa traga un ochi, dar cum functia de cautare este o optiune peste puterile multora...
Sunt sigur ca si tu esti constient de lucrurile astea, nu ar avea rost sa-ti zic ceva ce sti deja.
Oricum Kudos pentru postare.

| Azµre explică (pentru Klepto):

Mulțumesc pentru răspuns, și pentru note, chiar dacă eu nu consider o postare de nota 10 pentru că am omis multe aspecte, am zis să fie în mare și pe înțelesul tuturor.
Legat de public... trist pentru că majoritatea se feresc de astfel de subiecte, uită-te puțin de când am postat întrebarea și până acum tot s-au postat întrebări stupide, Citez:

" elfit intreaba:
Cand o fata poate intretine relatii sexuale neprotejate fara sa ramana insarcinata?

in ce perioada, inainte sau dupa menstruatie? si la cate zile diferenta.

ofer funda persoanei care ma lamureste"

Iar legat de search, și site-ul are un search tâmpit, prost făcut, dai să cauți ceva îți afișează aleatoriu nici măcar în funcție de postare da barem după criteriu...
Ceri să cauți sex oral și îți da ca rezultat, "oralul la limba romnână este " să nu zic că dă o întrebare din 2008 alta din 2012 alta din 2009 și tot așa.

Dar lipsa documentării și a cominicării se observă grav...

| misterioaѕa a răspuns:

Bună!
Nici nu îţi poţi da seama cât de mult ai ajutat aceşti copii care sunt prea interesaţi de acest capitol,în loc să-i intereseze păpuşelele, maşinuţele şi învăţătul.
Când mai dau o privire în categoria "D/S" nu îmi vine a crede ce pot posta, şi mai ales cine postează.
Mare respect! Ai făcut o treabă nemaipomenită!
P.S:Însă nu cred că, i-ai convins pe toţi, şi tot o să mai curgă întrebările de gen : "Am rămas însărcinată, şi am doar 12 ani.Ce să fac?"

| Azµre explică (pentru misterioaѕa):

Bună! Stai liniștită că m-am obosit degeaba, în afară de voi cei cu capul pe umeri niciunul nu a mai citit

caramela
| caramela a răspuns:

Pfff...valeu mama da ti-a luat ceva timp sa te documentezi.
In primul rand tin sa te apreciez pentru efortul depus, sper sa nu ramana fara ecou efortul tau si sa fie de bun augur celor vizati, cel putin astazi m-am crucit ce intrebari am citit pe site. sper sa devina recomandata aceasta intrebare si sa intre cei care pun intrebari de gen pentru ca au ce invata.
O seara bunahappy

| Azµre explică (pentru caramela):

Mulțumesc frumos.
Timp nu mi-a luat să mă documentez pentru că știam cele scrise mai sus, timp mi-a luat să le scriu și să le reformulez pe înțelesul tuturor. Acum dumnezeu cu mila.

| Madilyn a răspuns:

Sunt total de-acord cu ceea ce ai spus mai sus si chiar a meritat sa citesc tot. Am doar 16 ani, insa ma gandesc la aceste lucruri la modul cel mai serios, mai ales ca peste tot in jur mi se dovedeste ca inconstienta tinerilor provoaca o gramada de probleme.

Ba chiar am aflat ca o vecina, care are aproape 16 ani, a ramas insarcinata si nici macar nu a stiut. A aflat acum cateva saptamani si era deja in luna a 3-a. De ce s-au intamplat toate astea? Peantru ca habar nu avea ce inseamna sexul si ce riscuri trage dupa el.

Foarte fain gestul pe care l-ai facut. Poate, citind, o sa bage la cap toti tinerii ca nu e de gluma cu asa ceva. happy

O seara faina :*

| Azµre explică (pentru Madilyn):

Mulțumesc frumos, să ai o zi frumoasă.

| AlexanderAdrian a răspuns:

Virusul HIV are acelasi risc de transmitere si la sexul normal, vaginal, si la cel anal. Nu mai bate campii in privinta asta ca e jenant.

| Azµre explică (pentru AlexanderAdrian):

Păi eu ce am zis prietene? că nu se transmite sau ce?

| Zazu a răspuns:

Azure,saptamana asta ai avut probleme erectile si te-ai gandit ca iti rezolvi frustrarea pe TPU.u primind aplauze?
Tipic tie.
Bravo, iti doresc erectii multiple

| Azµre explică (pentru Zazu):

Fiecare crede ce vrea. Puțin îmi pasă.

| powergirl a răspuns:

Buna azure, am gasit postarea ta acum chiar la aproape un an de la postare, am mai citit postari de ale tale foarte bune si nu vreau sa te laud, aceasta e foarte educativa dar putini vor citi,, si daca vor citi nu o vor face sa citeasca tot din plictiseala ca adolescentul din ziua de azi e plictisit si mai ales grabit. parerea mea ca copii din ziua de azi ajung sa faca sex la 11 12 ani e lipsa de comunicare cu copilul tau, lipsa de informare, cum m-ai zicea cineva care ti-a raspuns aici ca le e rusine sa vb despre sex cu copilul sau ca ce nu stii te protejeaza poate era in trecut asa dar acum nu, ce nu stii te distruge si nu numai pe fete ca ele duc greul sarcinii dar si baietii duc greu daca se procopsesc cu ceva boala de care e posbil sa nu scapi o viata din cauza la o prostie, parintii ar trebui sa mai lase loc si pentru discutii cu copiii mai ales pe tema de sex, si nu cred ca rata ar fi atat de mare la mame sub 18 ani, stiu cum sa nu vb parintii cu mine despre nimic nu numai sex, doar ca am vazut in jurul meu ce se intampla si atunci am deschis ochii si am inceput sa ma informez ce e ala sex si cum se practica ca nu voiam sa ajung cum au ajuns persoane din jurul meu, nu imi pare rau ca nu am facut sex pana dupa 18 ani nu am piedut nimic, asa ca multa bafta in continuare si postai bune.

| Laurentiu_4547 a răspuns:

Salut.
Acum sper ca nu vor mai aprea intebari stupide despre sex si sper ca toti adolescenti sa citeasca intebarea ta sa se documenteze.
Respect frate, pentru postarea ta mi-a luat ceva sa citesc tot ce ai scris dar a meritat, bravo.

| Azµre explică (pentru Laurentiu_4547):

Salut! Mă bucur că ți-a fost de folos... dar mulți nu vor citi, nu-i vor interesa părerea personală a altcuiva și sau părerile medicilor... așa că m-am cam chinuit degeaba.

| Laurentiu_4547 a răspuns (pentru Azµre):

Nu te-ai chinuit degeaba mie mi-ai fost de folos si te felicit pentru postarea ta.
Cei care nu ii intereseaza ...asta e nu poti sa ii ajuti pe toti.
Mult succes.

| vali1985 a răspuns:

Ma bucur ca mai sunt utilizatori foarte buni pe acest site.

| BiuL a răspuns:

Felicitari pentru initiativa dar cred ca e destul de inutila, copiii nu citesc! copiiilor nu le pasa de informare, ei vor sa fie mari si tari si trec direct la fapte de aceea apar asa mult probleme! nu degeaba isi pica atatia bacu, ei pac trec la fapte, se cred mari si tari, gen nu au nevoie sa studieze, se cred nascuti invatati. chestia asta e valabila in orice domeniu nu doar in ceea ce priveste educatie sexuala.
si asa ca un pont pe viitor, fa-ti articolele mai scurte, mai scoate ce e mai putin important, eventual formuleaza atfel ideile sa folosesti mai putine cuvinte, in ziua de azi timpul e pretios.

| KDily a răspuns:

Iti multumesc frumos! Jos palaria in fata ta! Am citit tot si am aflat multe lucruri pe care nici nu le stiam, iar acum ca le stiu pot sa spun ca sunt mai in siguranta. Sper ca o sa citeasca si fetitele/baieteii care se cred foarte maturi si bine pregatiti pentru a-si incepe viata sexuala, sper ca le-ai luminat mintile! Mii de multumiri, inca o data!

| NoNameexd a răspuns:

Foarte bine, RESPECT! Niciodată nu am fost de acord cu așa ceva de la vârste fragede! Parcă generațiile astea au luat-o razna rău de tot, părinți nu-i mai pot stăpânii pe copii! Foarte urât!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună, Azµre!


FELICITĂRI pentru postare şi pentru efortul depus!

Să sperăm că, de acum înainte, vor fi mai mulţi cei care vor înţelege aceste riscuri şi vor folosi prezervativul!


O zi frumoasă.

| Azµre explică:

Prietene ești prost? Ce cauți pe postarea mea!

| Fatamuntilor a răspuns:

Aleou ca bine zici.M-am saturat de unele intrebari tampite puse la misto si bataie de joc.Numai azi am raportat cel putin 3 asfel de postari.
Bravo pentru efort. Sper sa fie cu folos pentru cei interesati!

| Azµre explică (pentru Fatamuntilor):

Mulțumesc frumos happy
Sper să le intre ceva în cap...

| h3r a răspuns:

Bravo, Azµre!


Vor știi câteva noutăți, însă majoritatea nu vor ține cont de efecte adverse etc.

Mulțumiri!

| Azµre explică (pentru h3r):

Mulțumesc, frumos.
Ideea a fost să le aduc la cunoștință atât copiilor cât și celor majori. Nu numai riscuri, cât și definiții și multe alte aspecte. În speranța că nu vor mai pune întrebări stupide.

| h3r a răspuns (pentru Azµre):

Exact! Adolescenții să zicem că sunt mai naivi, neexperimentați șamd, tocmai de aceea se aruncă așa! Însă sunt și tineri(20+) cu o viață sexuală mai activă, cărora nu le-ar strica puține cunoștințe în plus...mai ales că nu se prea gândesc la responsabilități, deși ei ar trebui să se pregătească ușor, ușor pentru o relație stabilă, cuplu în viitor.

Tot respectul! A meritat documentarea( cu exactitate, pentru începători)!

Seară faină!

| Azµre explică (pentru h3r):

Da, asta e ce să zic. Lista poate continua, puteam pune mai mult accent, puteam spune mai multe, dar sincer mi-e lene să mai scriu, și să mă mai repet de atâtea ori.
Mulțumesc încă odată. Să ai o seară frumoasă.

| ywar a răspuns:

Respect prietene! Respect maxim! Dar daca adolescentii sunt asa de tampiti ca unu de mi-a scris mie ca "el isi decaloteaza penisul la 14 ani ca sa se simta mai barbat" - nu din alte motive bine stiute - atunci dragul meu NU MAI AVEM NICIO SANSA! Uita-te peste cum scriu ei despre ce-i doare si ai sa intelegi "nimic" - exact ce e in capul lor; poate nu al tuturor, ca-s si exceptii!
Bravo pentru post! Pacat ca nu pot da funda!

| Azµre explică (pentru ywar):

Salut!
Mulțumesc, să crești mare!
Sper că de acum încolo vor pune mai puține întrebări stupide și vor pune mâna să învețe ceva din ceea ce am scris. Chiar dacă nu acopăr tot cu acest post, este un început, de aceea cine are nelămuriri să pună mâna să mă întrebe.

| ywar a răspuns (pentru Azµre):

Medic Medic - du-te mai la medicina - ai talent si la scris dar si talent pedagogic. Eu recunosc sunt putin mai dur in exprimare dar raspund si eu functie de situatie. Stiu, mi-am luat la injuraturi si blesteme pentru zeci chiar sute de ani dar... ce facem cu cei ce vin spate? La medicina mi-o zis o prietena ca in anul I or intrat tot felul de panarame triste care dau din crengi prin cluburi [de fapt singura lor preocupare] si care nu au nicio treaba cu anatomia! Se pricep foarte bine probabil la oral! Proba orala de la examen! la ce se gandeste toata lumea asta ravasita in amorul propriu de postul meu?
Bafta! Noi te sustinem sa fi un viitor Medicinist! happy

| Danysan a răspuns:

Bravo mestere.Te-ai informat Bine. Sincer sa fiu sunt anumite afectiuni de care nici nu stiam pana acum ca se pot face de la sex.Problema e ca postarea ta ar trebui adaugata ca un fell de info la categoria asta.Te intrebi de ce? Simplu nimeni nu o sa caute sa vada ce ai scris si tot o sa apara intrebari care te sperii cand le citesti.Un alt aspect care cred ca l-ai omis e ca datorita sexului organele implicate nu sufera nici un fel de modificare cum spun unii destepti.Am vazut barbati care se bat cu pumnu in piept ca vaginul se dilata daca o fata are o activitate intensa sexual.Eu din cate am citit nu e deloc asa.Ar trebuii ca si cocoselu sa se mareasca datorita miscarilor de du-te vino so nu deloc adevarat.In rest sa raspunzi in continuare la intrebari chiar daca unele sunt puse de persoane care nu stiu de ele.Problema generatiilor din de azi e ca nu sunt informati in mod direct desii informatie gasesti.Sti si la scoala chair daca unii ar face haz tot le-ar ramane ceva in cap daca s-ar implementa o ora in materie de asta!

| fuzzer a răspuns:

Prietene, apreciez efortul depus, si ca ai vrut sa-i inveti ceva pe acesti "smecheri".

Dar totul vine din proprie initiativa, in ziua de azi adolescentul e rebel, si face ce vrea si cum vrea.

In orice caz, ai gandit bine si tin sa te felicit pentru asta, chiar daca multi nu vor lua in considerare cele spuse.

| Azµre explică (pentru fuzzer):

Mulțumesc! Să ai o zi frumoasă!

| HueyFreeman a răspuns:

Intrebarile de la categoria asta sunt rezultatul a faptului ca sexul este considerat un subiect tabu. Parintilor le este prea rusine sa vorbeasca despre el (sau nu sunt in stare sa vorbeasca despre el sau merg pe principiul "ce nu stie nu-i face rau") iar in scoala nu exista educatie sexuala ca materie. In momentul de fata astept sa apara o versiune romana a emisiunii americane "16 and pregnant".

Apreciez efortul tau Azµre.

| Azµre explică (pentru HueyFreeman):

Mulțumesc frumos pentru postare, să ai o seară frumoasă

| DarkBlood32 a răspuns:

Mda, dar site-ul o să continue să fie bombardat de întrebări stupide. Oricum îţi apreciez efortul, de data asta!

| ẂłNŤÊŘ a răspuns:

Wow Omule... Cat ti-a luat sa scrii asta? rolling on the floor Ti-ai dat minute bune din viata, si ne-ai povestit ceva ce foarte putini stiu happy Respectwinking (Apropo, nu eram sarcastic laughing )

| Azµre explică (pentru ẂłNŤÊŘ):

Cum se spune, am scris cu pasiune laughing m-am documentat am scris și din experiență și așa mai departe laughing poate poate va citi careva...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Militez ca, intr-un loc precum reclamele, sa apara acest tip de ajutor, ceva de genul "daca vrei sa pui o intrebare la aceasta categorie, s-ar putea ca aceste informatii sa te ajute". Apoi sa arate titlurile, iar cine e interesat, da click pe "vezi mai mult". Daca sunt atat de dornici sa faca sex, cand esti interesat de un lucru, vrei sa afli cat mai multe despre el, nu? In special pentru a preveni dificultatile.
Pe viitor, fa o postare si despre contraceptia de urgenta, ce sa faci in cazul in care totusi s-a intamplat (pilule, consult ginecologic, riscul avorturilor), metode prin care afli daca esti insarcinata (analize HCG, test de sarcina si cand e eficient, cum se face, cum se citeste), ce trebuie facut inainte de a incepe viata sexuala, distruge mituri (dezvoltarea dupa dezvirginare sau riscul de a nu ramane insarcinata, cand e total invers cu ovulatia spontana). Unele fete se plang ca li s-a derelgat menstruatia, acest lucru intamplandu-se mai grav la fetele ce si-au inceput viata sexuala inainte ca organele sa se maturizeze complet, insa si la cele mai mari si nu e o tragedie, o astfel de intarziere nu implica neaparat sarcina, totul e de la hormoni.
Apoi colectioneaza FAQ de pe site si da-le raspunsuri.
Cu putina implicare din partea adminilor, cred ca ar fi bine.
Iti apreciez initiativa.
Succes!

| Azµre explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc pentru răspuns. Să știi că am avut un astfel de topic dar dragii noștrii admini l-au șters pe motiv că nu respectă regulile deoarece nu era o întrebare ci o conversație/informații "inutile" după părerile lor.
Dacă nu există voință din partea adminilor degeaba încercăm noi să ne implicăm și să răspundem la întrebări prin topic-uri cheie să zicem.
Ni se spune să ajutăm comunitate, iar când o facem nu e bine.
Inițiativă am avut demult nu de acum, am mai încercat și cu alte postări dar degeaba.
Atâta timp cât mi se șterg postări și nu mi se acordă un loc pentru așa ceva degeaba mă mai chinui.
Postul de astăzi a venit drept replică pentru unii din utilizatori care în ultimile zile au postat prostește întrebări cu referire la subiectele dezbătute de mine aici în mare...

| Anonim a răspuns (pentru Azµre):

Asta-i incredibil! Mai stiu un user care a patit acelasi lucru cu o postare despre un mic bug cu raspunsurile ce ne incurca si cum se rezolva, dar adminii i-au zis acelasi lucru. Serios, zici ca-i munca de robot. Poti sa faci o cerere ca aceste informatii sa fie scrise pe TPU Wiki, e undeva in bara de sus, dar cine da pe acolo cand primul reflex e de a pune intrebarea?
Site-ul e facut sa vina si cu informatii, o postare fixata ca in grupurile pe facebook nu ar dauna si nu inteleg de ce nu-s regulile mai flexibile cum e la T/A, asa cum scopul lor e sa se amuze, al nostru e sa educam.

| Azµre explică (pentru anonim_4396):

Asta e... ce să facem acum.

| Anonim a răspuns (pentru Azµre):

Sunt o fire ce se revolta din orice si nu las lucrurile asa, chit ca mi se pun limite "nu se poate!". Atata timp cat mi se pare rational ceea ce-mi doresc, o sa ma plang.
Site-ul prin noi supravietuieste, iar acea educatie in acest caz sexuala, ar educa niste copii nestiutori, calitatea postarilor ar fi crescuta, deci si cum e privit site-ul, asa ca ar atrage noi clienti de calitate.
Seems legit, doesn't it?

| Azµre explică (pentru anonim_4396):

Da, doar că ei nu caută calitate ci cantitate pentru trafic!

| Anonim a răspuns (pentru Azµre):

Eu zic ca si cantitatea s-ar dubla. Facandu-se un renume bun site-ului, lumea va fi curioasa sa intre si sa afle cum stau lucrurile. Userii buni ar fi incurajati si motivati sa stea cat mai mult timp aici (multi au plecat tocmai din cauza diferentelor si diferendelor). Mie-mi piere orice chef de a ma implica atunci cand vad in ce hal s-a ajuns.
Lucrezi in domeniul economic, nu ti se pare ok ce zic, analizand?

| Azµre explică (pentru anonim_4396):

Este ok, dar atâta timp cât nu au un plan de promovare bine pus la punct degeaba, ei se bazează pe trafic, postarea de publicitate și acele maratoane tâmpite...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

«AȚI ÎNȚELES tot ce-am spus?!»

Azµre, am inteles tot ce ai spus. Ba chiar mai mult decat ai inteles tu, desi tot tu ai scris, dar nu intru in detalii.
Parerea mea e ca te lupti cu morile de vant. Poate stii asta. Singurul lucru la care te-ar ajuta pe tine personal si virtual(ca urmaresti sau nu) aceste postari e castigarea unui titlu de Expert TPU sau Userul Anului datorita faimei obtinuta la aceasta categorie(ideea e ca te-ar propune destui, nu ca vrei tu sau nu), in rest nu vei imbunatati nimic pe site si asta pentru ca, asa cum ti-ai dat seama, e nevoie de implicare si din partea acelor doua admine care doar isi fac manichiura peste postarile importante, fiind prea ocupate sa atraga branduri.
O asemenea postare e buna numai ca sa primesti laude pentru initiativa si cam atat...pentru ca 99% vei conversa doar cu cei cu scaun la cap. Subiectii tai nu vor citi asa ceva. De fapt, ei nici nu prea se obosesc sa citeasca ceva. Vin direct si-si posteaza tampeniile. Mai sunt si exceptii, neglijabile aproape.

Eu apreciez efortul tau, dar e un efort inutil.

«Trebuie să mă repet?!»
Nu. O vei face degeaba. Esti ca o piatra intr-un ocean pentru target-ul acestei postari. O educatie adevarata oricum nu s-ar face pe TPU. Trist ca militam pentru o groaza de chestii si ne chinuim de fapt degeaba pe aici, dar asa e.

Din punctul meu de vedere masura de inteligenta e vizibila in raport cu cat de bine intelegi masura de prostie. Astfel e bine sa lasi prostii sa fie prosti. Cu ce te afecteaza pe tine? Sau, hi, hi, hi, iti recomand asta: http://www.youtube.com/watch?v=z9pD_UK6vGU

| Azµre explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc pentru răspuns... să știi că pe mine m-a lăsat rece acest site, nu-mi pasă de titlurile lor, nu-mi pasă de nimic, m-am săturat de copii care pe net se cred superman și în realitate le este frică să iasă din casă. Iar referitor la conducerea site-ului? ce să zic, e varză! Mi s-au șters postări cu sutele și postări cu rol educativ, cum am atins o coardă mai sensibilă mi-a sărit toată lumea în cap.
Eu am făcut-o pentru toți, toți cei care vor să învețe ceva și care vor să nu mă mai repet pentru a 10000 oară.
Și așa este sunt doar câțiva care au ceva în cap. Pe acest site nu se caută calitatea așa cum insinuează conducerea ci cantitatea, proști dar mulți nu deștepți și puțini.

| Anonim a răspuns (pentru anonim_4396):

Uite, a si sarit lumea sa spuna ca se crede important. Orice om face ceva cu un scop, in special de a nu fi ignorat.
Cred ca tactica ar trebui schimbata. Un site cu un renume bun (ca faima avem de sa ne saturam!) atrage si alti clienti interesati, mai de calitate eventual, sa zicem, pentru a ajuta oameni ca ei. Cand te uiti ce plictis prostesc e pe site, iti vine sa te muti. In afara de reactii la postarile socante, nimic, iar asta nu e bine.
Chiar daca ar urmari interese, macar nu are doar gura mare ca viaipiurile tarii noastre. Ar ajunge faimos pentru ceva. Cei ce critica aici ar trebui sa se gandeasca. Nu e vorba ca nu ii pasa, o face din moment ce posteaza asta.
Altceva ce nu inteleg, sa luam cazul unei carti de care esti pasionat: te grabesti sa o citesti, insa, atata timp cat iti place, nu ai dori sa afli cat mai multe despre ea, sa te lamuresti? Ei de ce nu fac asta decat dupa?

| Anonim a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu chiar crezi ca cei in cauza ar putea baga in aceeasi oala sexul si cititul? Ok, te documentezi la un nivel de bun simt inainte sa inveti «echitatie», asta vrei sa zici, dar ei cred doar in fapte. Nu li se pare sexul cine stie ce stiinta.

Sa fim seriosi, nu-ti imaginezi acum o panarama stand calare pe setarea «deasupra» si in acelasi timp are in mana un smartphone si citeste de pe Facebook nu stiu ce balarie sau isi actualizeaza statusul, ba chiar reuseste intre timp sa citeasca tot manualul lui Azµre si isi spune in minte «checked, unchecked». Totodata partenerul mascul vorbeste la telefon cu mamica despre ce sa-i cumpere de la supermarket(probabil nu prezervative).

N-am vrut sa insinuez ca Azµre a postat aici doar pentru aprecieri, dar decat asta se va dovedi. Asta e adevarul. Eu nici n-am vrut sa para aici ca-l critic. Nu asta am facut. Dar n-are cu ce altceva sa se aleaga. Aici vor veni in principiu doar utilizatori «normali»(capabili sa citeasca ditai mai cearsaful ala de cuvinte) care sa-l laude pentru initiativa, insa scopul postarii lui Azµre nu o sa fie de fapt atins! Intrebarile cretine(mai mult sau mai putin la misto, ori din pura lipsa de informare, intrebandu-se pe aici si lucruri extrem de banale ce pot fi aflate si fara existenta TPU) vor continua sa curga!

Degeaba ne chinuim pe TPU sa ne implicam intr-un mod cat mai deosebit pentru ca sunt 2 motive care te cam fac sa renunti in cele din urma, dar practic se pot rezuma la unul:
1. la asa administratie, asa site
2. site-ul asta are un dar de a atrage foarte multe deseuri de copii, din cauza motivului no. 1
Sper ca nu ma bantuie vreun moderator/admin ca sa ma stearga pentru ce am zishee hee

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Super! Un gest plin de respect! Eu inca sunt un copil si am citit asta nu din curiozitate...ci pentru documentare. Daca ar fi toti ca tine ar fi o lume perfecta dar altii chiar mult mai mari ca mine gandesc exact invers a ce ai scris tu! Ma bucur enorm de mult ca ai postat asta! Eu am doar 11 ani, mama mea a terminat facultatea de Medicina si Farmacie si la 11 ani toti cei mai experimentati spun ca gandesc mult mai matur decat ar trebui sa gandesc la varsta mea! Respect! Iti apreciez gestu fiindca stiu ca ai avut ceva muncit!

| Azµre explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc frumos happy
Te numeri printre tinerii care vor vrea ceva de la viață și care vor face ceva în viață. Numai bine!

| SunnyDay88 a răspuns:

laughing mie imi place tare de tine ca tu speri si ai ambitie. e de apreciat gestul si te sfatuiesc sa dai un copy si sa-l pui undeva la vedere ca eu sunt sigura ca vei mai avea nevoie de el.

| Azµre explică (pentru SunnyDay88):

Mulțumesc, zis și făcut laughing l-am pus într-un document bine punctat. Mulțumesc.

| SiLaS a răspuns:

Ai facut o treaba buna! Sper sa arunce o geana cate un plod peste postarea ta si sa ia amintewinking

| Hαppiηеss a răspuns:

Bravo e de apreciat, sper ca timpul tau sa nu fie irosit degeaba! Apropo ai omis un lucru, nu le-ai explicat ca pilulele de a doua zi nu sunt dropsuri... unii din ei le iau asa dupa fiecare contact sexual neprotejat.

| Azµre explică (pentru Hαppiηеss):

Mulțumesc, nu era nevoie să le explic, că le-am mai explicat de 1000 de ori și tot odată am mai postat în trecut despre așa ceva. Dacă au nelămuriri să întrebe și le explic, dar de bună voie m-am săturat să le tot țin morală.
Vor să înghită de 100 de ori și să crăpe, treaba lor.

| lolium a răspuns:

Ai pus si stelute pe acolo. ce sa zic... mai logic de atat nu se puteawinking

| kzd a răspuns:

Da, fac asta pentru ca se cred "cool" si pentru ca nu realizeaza preicolele la care se expun pentru ca nu au fost educati, la scoala nu ii invata lucruri importante, ci numai chestii inutile.