| Lule a întrebat:

Buna ziua! Intrebare pentru femei si ginecologi.
Pentru menstruatie am descarcat o aplicatie care ma anunta cand trebuie sa-mi vina menstruatia si imi spune si cand sunt in perioada feritila. De 4 luni cand aplicatia imi spune ca a inceput perioada fertila, in ziua aceea si timp de 2-3 zile imi sangereaza vaginul uneori e rosiatic alteori maroniu, iar in ziua ovulatiei sangerarea nu mai e prezenta.
As dori sa stiu daca e ceva grav pentru ca n-am mai patit pana acum asa ceva.
Mentionez ca ciclul meu este neregulat si am o viata sexuala activa, in caz ca ajuta cu ceva.
Multumesc! happy

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Acum 3 ore | Lule a întrebat:
Buna ziua! Intrebare pentru femei si ginecologi.
Pentru menstruatie am descarcata o aplicatie care ma anunta cand trebuie sa-mi vina menstruatia si imi spune si cand sunt in perioada feritila. Etc. etc.
Mentionez ca ciclul meu este neregulat si am o viata sexuala activa, in caz ca ajuta cu ceva.
Multumesc!
1.) Pana in prezent NU s-a inventat vreo aplicatie care sa poata sa stabileasca data de incepere a viitoarei sangerari menstruale.
2.) Aplicatia numita ''Calendar menstrual'' existenta pe telefoane inteligente, poate sa ofere informatiile CORECTE privind data la care se va produce OVULATIA si peste care zile se va suprapune PERIOADA FERTILA a respectivului ciclului menstrual, fie NUMAI / DOAR in cazul/situatia in care ciclul menstrual este foarte REGULAT, adica numai atunci cand intre lungimea cea mai mare si cea mai scurta ca numar de zile, diferenta NU depaseste 3 zile.
3.) Sangerarea amintita, care apare in timpul zilelor care apartin PERIOADEI FERTILE a ciclului menstrual, poate fi apreciata ca ar fi normala sa existe, numai daca este o sangerare EXTREM DE SLABA si se produce fix in ziua de OVULATIE adica intotdeauna cu 14 zile inainte de prima zi a urmatoarei menstruatii.
In cazul in care sangerarea amintita se produce alta data, atunci consultatia ginecologica devine mai mult decat necesara.
Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cel mai bine mergi la medic, nu poti avea incredere in aplicatii pe mobil, medicul ginecolog trebuie sa te consulte nu telefonul mobil.

| Lule explică (pentru CristiDinBucuresti):

Multumesc pentru raspuns.
Aplicatia nu-mi da diagnoatice, doar ma anunta cand vine menstruatia, pentru a nu sta eu fizic sa notez in calendar happy

| CerealaCuOchi a răspuns:

Aplicatia este de folos doar cand ai ciclul regulat