|

Buna ziua, ma numesc Remus Span, sunt din Iasi, am 15 ani, sunt curios in legatura cu posibilele boli care pot fi transmise daca faci sex oral

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna,
Sexul oral este cat se poate de normal si extrem de placut atat direct, fizic, cat si indirect, prin intimitatea lui. Dar (si asta este o parere personala) nu trebuie sa devina o obisnuinta. Pastreaza-l ca pe "ceva deosebit". Sexul oral alaturi de schimbarea pozitiei in timpul actului sexual sunt niste metode extraordinare pentru a elimina o eventuala (normala, dupa un timp) plafonare, intrare in rutina. Daca il folosesti permanent, sexul oral devine chiar el o rutina si atunci pierzi efectul, de-a dreptul exploziv, pe care il are atunci cand este folosit numai ca "exceptie".
Bolile cu transmitere sexuala care pot fi contactate prin sex oral: chlamydia, gonoreea, herpesul genital, HIV, virusul papiloma uman (HPV), sifilis, infectii vaginale fungice, uretrita negonococica (NGU).
Chlamydia si sexul oral

Sexul oral nu este considerat a fi cauza principala a infectiei cu chlamydia, insa expertii nu exclud contactarea acestei boli prin sex oral. Daca vaginul, cervixul, anusul, penisul sau gura vin in contact cu secretii sau fluide deja infectate, transmiterea bolii este posibila.


Gonoreea si sexul oral

Infectia gonoreica poate fi transmisa mai departe prin sex oral (fie ca esti in postura celui care executa sau primeste). Nu este deloc nevoie de ejaculare pentru ca gonoreea sa se transmita mai departe. Bacteria Neisseria Gonorrheae, responsabila de aceasta boala supravietuieste foarte bine in gat, iar infectiile cu gonoree in gat contactate prin sex oral sunt destul de frecvent intalnite.


Herpesul genital si sexul oral

Herpesul genital se ia prin contact sexual de orice tip cu o persoana infectata (chiar daca nu are simptome) sau prin atingerea unor suprafete infectate. Asadar, riscurile pe care le implica sexul oral cu o persoana infectata sunt foarte mari.


HIV si sexul oral

Cu toate ca riscul de infectare prin sex oral este destul de scazut, exista totusi cateva cazuri mediatizate la care infectia a fost transmisa prin contactul cu sperma, secretii vaginale...2007 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti cresc ciuperci pe limba (si muschi)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează