|

Buna ziua? Mi s-au prescris anticoncepționale seasonique. Mi s-a spus ca o sa-mi vina menstruația la 3 luni de la ele, adică o sa am 4 menstruații pe an. Oare sa le folosesc? Stiu ca e bine sa ai ciclu menstrual...

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Fiindca continutul hormonal al pastilelor AC SEASONIQUE este redus in comparatie cu alte produse similare, acesta marca de pastila AC face parte generatia anticonceptionalelor de lunga-durata create si produse recent. Continutul de hormon estrogen fiind mult mai redus fata de alte pastile AC, ofera femeilor posibilitatea de alege o astfel de metoda contraceptiva de lunga durata si avantajul de a se produce doar 4 menstruatii intr-un an.
Pastilele AC SEASONIQUE, se administreaza zilnic timp de 84 de zile (consecutiv/zi de zi), dupa care in urmatoarele 7 zile sunt administrate cele 7 pastile placebo perioada in care are loc menstruatia si astfel se reduce numarul ciclurilor menstruale la 4 pe an. Fiindca atat siguranta cat si eficienta contraceptiva a produsului este garantata de producator fiecarei femei ii este oferita posibilitatea/ocazia de a alege situatia confortabila a celor doar 4 menstruatii/an sau de a folosi pastilele AC clasice cu 13 menstruatii/ an. Reducerea numarului de menstruatii nu provoaca nico schimbare sau modificare a activitatii hormonale. Multa sanatate!

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu nu aș lua astfel de pastile.

| a răspuns:

Nu ti se intampla nimic rau daca ai menstruatie mai rar
Nu iti afectează organismul în niciun fel.

| a răspuns:

Eu nu aș lua. Nu sunt de acord cu așa pastile.

| a răspuns:

Sal man am doua prietene care au mai luat asemenea pastile la recomandarea doctorului. nu face diferenta pentru corp daca are sau nu menstruatie. e prefect posibil sa iei si anticonceptionale in asa fel incat sa ai 1 mnesturatie per an. propblema principala este ca nu pot sa stii daca esti gravida sau inca functioneaza pastilele daca nu lasi pauza care sa duca la menstruatie. ala e singurul beneficiu concret.

daca ti-au fost prescrise de catre un doctor, ti-au fost prescrise cu un motiv. mai bine urmezi sfatul doctorilor decat al unor oameni de pe internet care nu au educatie in medicina si isi dau cu parerea.

| explică (pentru alexandru0sorin):

Da, m-am gândit la ce spui tu, dar mi le-a recomandat fără nicio analiza, nimic... m-am dus la un consult, mi-a spus ca totul este in regula și i-am cerut anticoncepționale pentru a ma proteja. Mi le-a recomandat pe acestea spunându-mi ca sunt noi pe la noi și nu ma afectează fata de celelalte... acum sa fim serioși, m-ar încânta sa am menstruație o data la3 luni, dar nu as vrea sa apara alte complicații doar pentru acest beneficiu

| a răspuns (pentru DariaZ):

Sal cum spuneam am prietene care au luat pe perioada indelungata pastile de genul si nu au patit nimic dincolo de simptomele obisnuite asociate cu orice alt anticonceptional (in principal scadere a libidoului si crestere a sanilor)

| a răspuns:

Cine ti le-a recomandat? Vreun doctor? Nu e bine sa nu iti vina menstruatia mai ales ca nu cred ca ai acea varsta inaintata când apare menopauza (lipsa menstruatiei), apar grave probleme de sanatate in lipsa premature a menstruatiei. Acestea pot fi diverse, nu le pot denumii, fiecare organism face o anumita boala in urma lipsei menstruatiei. Pot fi grave: osteoporoză, diabet, cancer col uterin, sân etc. etc. Așa că mai gândeste-te daca sa le iei.

| explică (pentru Nume6):

Doamna doctor mi le-a recomandat. A spus ca sunt niște anticoncepționale nou apărute pe la noi

| a răspuns:

Buna Daria..anticonceptionalele nu sunt chiar bune pentru organism stiu din propria experienta.am luat timp de 6 ani anticonceptionale tot pentru construcția neregulată.ce iti recomand eu este sa mergi la farmacie naturistă si sa iti cumperi Mladiţă De Zmeură.iei cam 3 ml pe zi si o sa iti vina ciclu in fiecare luna stiu destul de multe despre anticonceptionale iar dacă te pot ajuta cu ceva scrie-mi mesaj in privat?

| explică (pentru ?EMaria):

Buna! Eu vreau sa iau anticoncepționale ca metoda contraceptiva, nu am nicio problema de sănătate... însă mi se pare ca lipsa menstruației nu e tocmai ok... preferam sa-mi dea un fel de anticoncepționale cu care să-mi vina menstruația lunar, la fel ca pana acum, însă doamna doctor mi-a spus ca aceste anticoncepționale sunt bune