|

Buna ziua! Va rog frumos, am nevoie de ajutor si parerea personelor care se pricep la intrebarea care o voi pune eu. Am avut relatii de mai multe ori cu o fata. Odata am avut relatii cind ea avea ciclu, si nu stiam ambii de asta, fiindca ea a crezut ca i s-a terminat.De fiecare data am fost protejati! A avut ciclu pe 25 decembrie si pe 31 s-a terminat, iar acum pe 15 ianuarie s-a inceput din nou! Care ar fi problema ca pauza este asa de mica? Doar 15 zile... Si ce-ar putea fi? Va rog mult ajutor!

10 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Bună!

Bănuiesc că, ai pus această întrebare în numele prietenei tale happy

Din cele afirmate de tine reiese că fata are un CM de 21 de zile, ceea ce este cam PUŢIN ( e destul de "anormal" ) - acum, DEPINDE şi de vârsta acesteia...

Ar fi INDICAT un control ginecologic!

Eventual, COPIAZĂ răspunsul meu şi du-l prietenei tale :


La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ!

De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!

Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin umplere cu apă ) - pentru mai multă siguranţă!

Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!

Să folosiţi prezervativ cu spermicid - chiar dacă se rupe, NU trebuie să disperi, deoarece este lubrefiat/tratat cu o substanţă spermicidă ( cu rol de distrugere a spermatozoizilor...2007 - 9585 + Vezi răspunsul întreg

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Dereglari hormonale as zice

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Probabil are ciclul neregulat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nimic grav. O sa avem un nepoteeel! laughing
Nu. Glumesc. tongue
Stai linistit. Sunt dereglari ale organismului. Are un ciclu neregulat, nu are de ce sa isi faca griji. Poa´ sa ii vina si de 2 ori intr-o luna. Nu-i o noutate. Li se intampla multor fete asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt 15+7 zile, tontule --> 22 zile. ceea ce e normal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Pai n-am stiut ca se numara din data cind a avut ciclu! Credeam ca se numara dupa ce se finiseaza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lancerevolution):

Daca nu stiai asta, e grav. daca nu stie nici ea asta, e si mai grav. nu stie mai nimic despre corpul ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Pai explica-mi si mie..cum asta 15+7.7 zile de unde?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dereglari hormonale...sunt tot mai frecvente-pentru ca sa stii 100% cauza acestei dereglari ar fi bine sa-i propui prietenei tale o vizita la ginecolog sau un consult la medicul de familie(aici doar pentru explicatii)-doar asa poti fi sigur-daca intrebi un specialist.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa sti ca se intampla multor fete, este o problema care poate aparea in cazul in care se raceste jos. Dar ar trebui sa consulte un medic ginecolog

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează