| ADRIANFLORIN221 a întrebat:

Buna ziua! Va rog frumos, cine ma poate ajuta si cunoaste, am nevoie urgent de niste sfaturi. Iubita mea este insarcinata de 3-4 saptamani, am facut si un test a iesit pozitiv, ea este minora si eu la fel si nu am vrea sa afle parintii, suntem speriati. Acum 2 zile trebuia sa ii vina menstruatia si tot acum 2 zile a inceput sa elimine prin vagin cheaguri de sange si are simptomele unui avort spontan, a urmat un stil de viata nociv cu motivul de a provoca acest avort, are dureri in zona de jos a abdomenului, a eliminat cheaguri de sange, mai mult decat i-ar fi venit in mod normal si toate simptomele sarcinii i-au disparut instant odata cu eliminarea acelor cheaguri de sange. Ideea este ca astazi am facut iar un test si a iesit pozitiv in ciuda faptului ca cel mai probabil se produce un avort spontan, suntem speriati.

Intrebarea mea este daca testul ar trebui sa iasa negativ odata ce avortul incepe sau trebui sa iasa negativ odata cu eliminarea completa a embrionului si golirea uterului? Maine putem face rost de pastila mifepristone care am inteles ca ii opreste un hormon ce intretine sarcina, ce parere aveti de ea?
Va rog urgent raspundeti-mi la ambele intrebari cine cunoaste deoarece suntem speriati amandoi.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Ti-am explicat, dar in cazul in care NU ai inteles iti indic si te sfatuiesc sa citesti cu atentie urmatorul articol :
https://ro.drafare.com/test-de-sarcina-pozitiv-dupa-un-avort-spontan/
Va sfatuiesc sa NU folositi dupa ureche (dupa capul vostru) pastila avortiva Miferistone sau (Mifegyne) fiindca medicamentul se administreaza sub stricta supraveghere medicala, adica numai in prezenta unui medic ginecolog sau a unui membru care face parte din personalul medical al acestuia.
Dupa administrarea pastilei avortive Mifepristone/Mifegune se foloseste in mod obligatoriu in momentul foarte precis stabilit de medicul ginecolog al 2-lea medicament Misoprostol 400 micrograme care este o prostaglandina si se administreaza fie oral sub forma de pastile/comprimate, fie vaginal sub forma de supozitor (Gemeprost 1 mg). Prostaglandina se administrează în doză unica dupa un anumit interval de timp foarte precis stabilit de medicul ginecolog conform situatiei reale constatate printr-o ecografie transvaginala.
Intreruperea sarcina prin avort provocat efectuat in afara unitatii medicale autorizate sa efectueze acest act medical, reprezinta o infractiune care este sanctionata conform legilor in vigoare.
Art. 201. - Întreruperea cursului sarcinii | Codul Penal
(1) Întreruperea cursului sarcinii săvârșită în una din următoarele împrejurări reprezinta o infractiune care se pedepseste :
a) în afara instituțiilor medicale sau a cabinetelor medicale autorizate în acest scop;
b) de către o persoană care nu are calitatea de medic de specialitate obstetrică-ginecologie și drept de liberă practică medicală în această specialitate;
c) dacă vârsta sarcinii a depășit paisprezece săptămâni, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.
https://lege5.ro/......odul-penal
Multa sanatate!

7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce varste aveti voi doi? Ea trebuie urgent sa vorbeasca cu mama ei si sa o duca la un medic ginecolog, daca ia pastile de capul ei pentru a provoca avortul se va nenorocii pe viață, daca va scapa cu viață, poate sa moară de la un avort facut de capul ei.Sună urgent la salvare112 sa vina ambulanța sa o ducă la spital.

| doctorandus a răspuns:

Suna Salvarea.

| Emilian65 a răspuns:

Consultati un medic ginecolog. El este in masura sa va sfatuiasca ce este de facut in aceasta situatie.

| ancaval a răspuns:

Păcat că v-ați complicat aiurea, în loc să vă vedeți de școală.
Mergeți la medicul de familie! Spuneți tot ce ați făcut, luat.

| Azorel684634 a răspuns:

Pe scurt ai incurcat-o rau copile

| Tunarugiani98 a răspuns:

Ce simptome de gravida are?