| Emma9 a întrebat:

Bunaaaaaa TPU!
Numele meu e Emma si am 13 ani.
Am inceput sa ma masturbez de la 10 ani, vaginal (nu doar pe clitoris).
Ok, de atunci o fac in fiecare zi... gen intr-o zi pot face asta de N ori. dar daca nu fac asta macar o zi. tremur si ma ia cu dureri de cap.
Credeti ca pot patii ceva de la atata masturbare?
Funditz

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Ar fi chiar culmea ca niste masturbari nevinovate chiar si zilnice sa afecteze starea vaginului sau sa provoace stari de rau. Forma si structura vaginul sunt concepute si constituite incat sa poata sa suporte zilnic un numar foarte mare de acte sexuale reale. Sanatate!

16 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza in fiecare zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Singurul efect al masturbarii va fi ca, fericitii cu care vei avea relatii in viitor, vor da de o tipa care stie ce vrea, si probabil are ceva apetit.

| Andreeush a răspuns:

Nu pățești nimic, dar ar trebui să te mai ocupi și cu alte activități la vârsta asta.

| YourKitty10 a răspuns:

Perfect normal la varsta asta in ziua de azi sa te masturbezi. happy Nu patesti nimic, daca te simti bine e cel mai bine.

Răspuns utilizator avertizat
| christine99 a răspuns:

Eu cand aveam 10 ani nici nu stiam pe ce lume sunt sau ce ala clitoris, ma indoiesc de faptul ca esti fata laughing

| Blueberry8 a răspuns:

WTF?! Ce? Te-ai dezvirginat, practic, singura? What? 10 ani? 13 ani? La 10 ani nici nu stiam ce e aia masturbare.Doamne!

| Lizuca1234 a răspuns:

Daca ai fi copilul meu ti-as sparge capul si te-as trimite la meditatii pana la 20 ani. de scoala ai auzit? doamneeee

| doctorandus a răspuns (pentru Lizuca1234):

Astia care predica ideea ca masturbarea produce boli fizice si mentale sunt niste vampiri care sug sangele celor mai vulnerabili dintre noi. Acesti escroci medicali si medici deprofesionalizati ii capusesc.

| Lizuca1234 a răspuns (pentru doctorandus):

Masturbarea nu produce nici o boala. consider ca un copil trebuie sa fie COPIL, are timp de altele in viitor. eu la anii aia habar nu aveam ce e aia masturbare, eram prea ocupata sa copilaresc si sa invat.

| Sebitzuuu a răspuns:

Nu e ceva problema.

| Rogege13 a răspuns:

Poate de soare capul de la miros

| Anonima501 a răspuns:

Eu zic sa treci la un penis adevarat, sau un vibrator ti-l bagi in gura pana nu mai respiti, dupa in vagin pana nu mai poti, dupa in fund sa vezi atunci placere maxima.Ma ta stie ce faci?

| Suntbaiatde13ani a răspuns:

Nu primesti nimic dar o sa primesti mai multa excitare si placere daca vrei sa iti spun cum da mi instagramul tau si vb acolo