| Eugenia_Bascacov_1993 a întrebat:

Când se poate de făcut un test de sarcină înainte de menstruație sau după?

5 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru a avea garantia ca rezultatul testului de sarcina efectuat pe baza de urina, este atat valabil cat si corect, testul se va efectua dupa trecerea a minim 7 zile de intarziere a menstruatiei. Orice test de sarcina efectuat cu ajutorul urinei, care a fost facut inainte de trecerea a minim 21 de zile de la data ovulatiei va fi in proportie de peste 90% invalid, incorect, fals negativ. Un rezultat 100% corect se poate obtine doar dupa ce intarzierea menstruatiei depaseste 7 zile. Multa sanatate!

| Eugenia_Bascacov_1993 explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc frumos, de vreo 2 săptămâni mă simt cam rău, și azi am fost la medic și după primele consultări mi-a zis ca posibil să fie sarcină, am făcut un test dar mi-a aratat negativ, poate fi prea devreme?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Eugenia_Bascacov_1993):

Cel mai probabil DA, fiindca nu a trecut suficient timp de la implantarea sarcinii in endometru si din acest motiv in urina nu s-a atins concentratia minim detectabila de hormon de sarcina hCG. Este absolut obligatoriu ca nivelul minim detectabil de hCG sa existe fiindca doar asa reactivul existent in test se va colorasi va indica sarcina. Acest CMD, (adica continut minim detectabil) de hCG in urina uneori se realizeaza dupa trecerea a minim 16-18 zile dupa fecundarea ovulului insa pentru a fi siguri/convinsi si pentru a avea garantia ca rezultatul testului este 100% sigur, valabil si corect testul se efectueaza dupa trecerea a 7 zile de intarziere a menstruatiei. Cel mai devreme, adica cu 1-2 zile inainte de data preconizata de incepere a menstruatiei, se poate efectua in laboratorul de analize medicale testul de sarcina printr-o analiza de sange, care este cea mai precisa si sigura metoda prin care se poate determina existenta sau lipsa unei sarcini. Sanatate!

| Mussette a răspuns:

In timpul ei. rolling on the floor

| daulanevenu123 a răspuns:

Cand nasti#