anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cat timp nu am voie să fac sex dacă am făcut ciupercă vaginală de la antibiotice? Iau tratament

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Pana termini complet tratamentul si faci test, sa fii sigura ca nu mai ai ciuperca.
In general, de candida se scapa greu, necesitand 2-3 repetitii de tratamente, de aceea nu este indicat sa faci sex imediat cum ai terminat tratamentul, ci sa astepti sa faci inca o analiza citologica, sa vezi daca mai esti inca contaminata si rezultatuil este negativ.
Verifica totusi si cu partnerul de sex, daca nu cumva are si el nevoie de crema pentru organul sexual, ca-i posibil sa fii luat deja de la tine. pentru barbati este simplu tratamentul, fiind suficient sa-si unga organul cu o crema antifungica pentru 7-10 zile.
Sanatate multa!

https://www.drmax.ro/articole/candidoza-cauze-simptome-tratament-preventie
https://www.drmax.ro/......-tratament

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc! o să văd cum o să fie, oricum o lună măcar nu o să fac, aștept să vină ciclu și văd după, sănătate și ție!

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ciuperca ai facut-o inainte de antibiotice nu de la antibiotice.
Pana nu dispare ciuperca nu ai voie sa faci sex.

| dullcat a răspuns (pentru darrio2007):

Mansplaining much? Antibioticele pot deregla ph-ul vaginului si atunci apar infectii etc.

| anonim_4396 explică (pentru dullcat):

Mama mi-a spus ca am făcut așa de foarte multe ori când am fost mică, și m-a dat cu cremă și în câteva zile am fost ca nouă, acum iau și ovule și sper să îmi revin, oricum o pauză de o lună / o lună jumate tot o să iau de la sex

| sweetys a răspuns:

Daca in perioada in care ai luat antibiotice sau pana ai fost la ginecolog ai intretinut relatii, si partenerul ar trebui sa urmeze tratament, altfel o sa fie un joc de tenis, tu ii dai lui si el tie si o sa o tot tineti asa. Desi la el nu apar simptome este purtator si chiar daca respecti schema de tratament, o vei lua de la capat. Sanatate!

| anonim_4396 explică (pentru sweetys):

Am făcut duminică, în săptămâna înainte să fac am luat antibiotice și abia duminică când am făcut am aflat ca am, i-am spus iubitului meu să ia și el cremă, mulțumesc mult și multă sănătate și ție!