|

Ce este lichidul pre-ejaculator? contine spermatozoizii?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Organismul barbatesc secreta cateva picaturi din acest lichid, atat cat trebuie ca sa parcurga intreaga uretra si sa participe la lubrifierea peretilor vaginali.Acesta este scopul lui in sine.Sunt barbati care nu secreta deloc acest lichid.lichidul prespermatic nu contine spermatozoizi dar ii poate prelua din vecinatate. Distanta mai mare de 2 zile de la ultima ejaculare si fluxurile repetate de urina scad pana la zero acest risc. Uneori nu se gasesc deloc spermatozoizi in lichidul prespermatic si uneori, daca sunt prezenti, sunt neviabili.Alteori acest lichid contine spermatozoizi viabili in principal datorita timpului scurt trecut intre ejaculari. Deci in mod accidental, lichidul prespermatic poate provoca aparitia sarcinii. Sper ca te-ai lamurit.Bafta!

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Contine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna'
Lichidul prespermatic sau preejaculator este secretat de glandele bulbouretrale numite si glandele lui Cowper. Acestea sunt doua glande mici, asemanatoare celor salivare, situate in abdomenul inferior pe traseul uretrei, mai jos de vezica urinara si de glanda prostata, dar deasupra bulbului penisului.

Glandele echivalente care se gasesc la femeie se numesc glandele Bartholin, ele avand o secretie asemanatoare, ceva mai lichida, cu rol lubrifiant. Glandele Bartholin sunt situate foarte aproape de orificiul vaginal.

Glandele bulbouretrale (Cowper) varsa lichidul preejaculator prin doua canalicule direct in uretra, in timpul excitatiei sexuale asociate sau nu preludiului, masturbarii sau altor activitati care produc erectie si ejaculare.

Rolul lichidului este acela de a lubrifia traseul uretrei inaintea ejacularii si de a neutraliza aciditatea din uretra masculina si pe cea din mediul vaginal. Motivul e ca aceasta aciditate ofera un mediu in care spermatozoizii nu pot trai. Deci lichidul prespermatic participa la protectia spermatozoizilor.

Cum arata lichidul prespermatic sau preejaculator?

Glandele Cowper sunt glande mucoase deci secretia lor are aspectul mucusului. Lichidul este vascos, lipicios, are o consistenta cleioasa si e transparent. Lichidul are aspectul unei picaturi cristaline cand apare la nivelul orificiului uretral al penisului in erectie. In mod obisnuit, organismul barbatesc secreta cateva picaturi din acest lichid, atat cat trebuie ca sa parcurga intreaga uretra si sa participe la lubrifierea peretilor vaginali.

In conditiile prezentei unei infectii sau unei boli, lichidul poate fi tulbure si chiar colorat (galbui, verzui, maro, rosu), mai abundent sau absent.

Particularitati normale privind secretia lichidului prespermatic

Exista barbati care nu secreta acest lichid deoarece prezenta lui nu este obligatorie. Absenta de la bun inceput a secretiei nu reprezinta o boala si nu este cauza de infertilitate masculina deoarece...2008 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Thaa...
Da contine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sperma.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează