| tonyc7 a întrebat:

Ce inseamna, mai exact, ejacularea la femei? Si in general ea se produce mai repede sau mai tarziu decat cea a barbatului?

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu înseamnă nimic, e legendă urbană.

| NotNamed a răspuns:

In prezent, se stie ca acest fenomen este real si consta in expulzarea de jeturi lichide prin uretra in timpul actului sexual. Cantitatea acestui lichid este variabila: de la 5 la 200 mL, adica de la cateva picaturi pana la echivalentul unui pahar mare. Desi subiectul ejacularii feminine a fost uitat in cursul ultimelor 2 secole, existenta sa a fost recunoscuta fara nicio indoiala inca din Antichitate. In India, cu doua mii de ani inaintea erei noastre, tantrismul vedea in acest fenomen o realizare divina. Ejacularea feminina era considerata in acele timpuri ca ceva cvasi-sacru, era implinirea uniunii sexuale. Cand ne referim la placerea sexuala nu ne gandim neaparat la ejacularea feminina. Pot exista orgasme foarte puternice, dar fara expulzare de lichid. Unele femei ejaculeaza la fiecare raport, altele niciodata. Exista si cazul invers, in care ejacularea se produce fara orgasm.
Majoritatea femeilor au capacitatea de a ejacula, insa acest fenomen nu este obligatoriu pentru a avea o viata sexuala reusita. In realitate, desi capacitatea exista, multe femei nu ejaculeaza. In cazuri rare, cauza ejacularii poate avea origini fiziologice: muschiul pubo-coccigian este slabit, in general din cauza unei interventii chirurgicale. Insa, in majoritatea cazurilor, ejacularea nu apare deoarece femeia nu cunoaste orgasmul sau este rusinoasa.

| cristi202 a răspuns:

Ce e, ai aflat. Cind, depine. E clar ca nu mai tirziu ca a barbatului, nu o face dupa ce se termina totul. Desi cel mai adesea, ca sa ajunga acolo, barbatul trebuie sa insiste de mai multe ori. Un lucru e clar: femeile se incing mai greu ca barbatii. La fel e si cu ejacularea.

| Paul754880338 a răspuns:

Este prostul obicei de a folosi in propozitii, in exprimare, cuvinte pe care nu le intelege nici vorbitorul nici ascultatorul si apoi sa ne intrebam "ce-i aia?!" La fel cu traducerile, la fel cu neologismele si tot asa...

| bogdanmanevra a răspuns:

Buna intrebare. alta intrebare