|

Ce se întâmplă în organism în timp ce facem sex?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In timpul intretinerii partidelor de sex ambii parteneri simt cum organismul lor este strabatut de valuri de placere si satisfactii extreme, fara a se gandi cate si ce lel de schimbari fizice si mai ales hormonale se produc in organismul lor in acele momente.
In timpul actului sexual anumite glande endocrine existente in organismul uman produc mai multe tipuri de hormoni printre care sunt estrogenul produs de femeie, testosteronul produs de barbat si cele comune produse de ambii parteneri si anume, oxitocina, dopamina, serotonina hormonul care are rolul de a imprima preferinta sexuala si hormoni din grupa endorfinelor. Toti acesti hormoni (substante chimice) invadeaza intregul corp in timpul cat si dupa terminarea actului sexual, cu scopul de a provoaca placerea si satisfactia, starile care au dus probabil la inventarea expresiei "te simti in al noualea cer".
Intretinerea actului sexual stimuleaza producerea hormonilor amintiti care provoaca si ofera placere, satisfactia si buna dispozitie Senzatiile de euforie care apar in timpul orgasmului se datoreaza endorfinelor, care sunt numite si hormonii fericirii. Producerea tuturor acestor substante chimice cat si cantitatea lor este controlata de creier, iar creierul, asa cum se tot afirma, este cel mai important organ sexual. Din toate aceste motive, iubirea fizica este considerata ca fiind cel mai bun antidepresiv si calmant inventat de oameni in toate timpurile. Sanatate!
https://www.unica.ro/sanatate/corp-sex-5363

1 răspuns:
| a răspuns:

Se eliberează un hormon serotonina in corp, adica un neurotransmitator care genereaza celulelor o stare falsa de foarte bine.