| curiosul122 a întrebat:

Copiii ce au ejaculare precoce pot scapa de aceasta abtinandu-se o perioada lunga de masturbare?(nu este cazul meu)

9 răspunsuri:
| kaTTsu a răspuns:

Copiii ce au ejaculare precoce? Pai copiiiiiiiiiiii nu ar trebui sa faca sex, sau ma insel? 2021? Wtf?

| doctorandus a răspuns:

Masturbarea nu produce ejaculare precoce. Sursa: Strassberg, Donald S.; Mackaronis, Julia E.; Perelman, Michael A. (2015). "Sexual dysfunctions". In Blaney, Paul H.; Krueger, Robert F.; Millon, Theodore. Oxford textbook of psychopathology (Third ed.). NY: Oxford University Press. pp. 441–442. ISBN 9780199811779. OCLC 879552995.

În cazuri rare produce ejaculare întârziată. Despre teoriile anti-masturbare:
„Profesia medicală nu s-a lăsat convinsă. Orice medic și psiholog cu care am vorbit m-a informat că `nu există dovezi` pentru o corelație între masturbare și performanțele sexuale, și este o supra-simplificare să credem că masturbarea frecventă ar fi cauza ejaculării întârziate. Conform lui Stephen Snyder, un terapeut sexual din Manhattan, `cel mai adesea asta nu se întâmplă.` Darius Paduch, un profesor universitar de urologie și medicină reproductivă la Weill ­Cornell Medical College, a mers mai departe, spunând că ejacularea produce o fertilitate mai ridicată. `În practica noastră medicală, cautăm ca bărbații să aibă erecții de cel puțin trei sau patru ori pe săptămână,` a spus el. Paduch a citat de asemenea studii care au găsit că cei care ejaculau de mai multe ori pe săptămână aveau un risc mai scăzut de disfuncție erectilă pe măsură ce înaintau în vârstă. Există de asemenea procesul natural al corpului de eliminare a spermei: mulți cei care sunt contra masturbării încep să aibă vise erotice."
—Emily Witt, "Hands Off", New York, 22 aprilie 2013, pp. 28-31

| doctorandus a răspuns:

Jassmina se considera desigur mai competenta decat un manual recent de probleme sexuale scris de mai multi profesori universitari.

Nu vreau sa stirbesc din prestigiul lui Masters si Johnson dar acum cateva decenii ipoteza lor ca masturbarea produce ejacularea precoce era o ipoteza cu probleme, iar actualmente nu este sustinuta de date empirice.

| Jassmina a răspuns:

Daca te astepti la un raspuns de la copii, atunci s-ar putea sa nu primesti prea multe raspusnuri corecte, ca nu au experinta si nu au ce sa-ti spuna.
Dar daca nu este cazul tau, de ce te stresezi?
Lasa-l pe ala cu probleme ejaculatorii sa mearga la o consulatie medicala si in functie de consult se poate afla cauza care ii genereaza ejacularea precoce.
Da, se cunoaste f bine de altfel ca masturbarea excesiva poate duce la probleme cu ejacularea ori precoce ori lipsa.

| corbulalbrosu a răspuns:

Rraspunsul CORECT este un cat se poate de categoric... NU.

| curiosul122 explică (pentru corbulalbrosu):

Atunci?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru curiosul122):

Simptomul ''ejacularii precoce'' din punct de vedere medical este considerata o disfunctie sexuala fiindca : are anumiti factori de risc, are situatii patologice si/sau fiziologice care predispun individul la aparitia acestui simptom. Cauzele reale NU sunt pe deplin stabilite.
In randul tinerilor adolescenti (dar numai in cazul lor) de regula se produce de fapt asa numita ''ejaculare rapida'' care se manifesta in majoritatea cazurilor imediat dupa instalarea unei stari de excitatie intensa indiferent de natura factorului excitant.
O astfel de ejaculare incontrolabila, are loc atunci cand aparstari mult prea intense de excitatie /de surescitarii), a unor cazuri de abstinenta prelungita, dar mai ales in cazul tinerilor adolescenti, din cauza neinceperii vietii sexuale si implicit a lipsei lor de... experienta sexuale. Se considera ca NUMAI dupa trecerea unui anumit timp fata de momentul de incepere a vietii sexuale si DOAR in urma intretinerii de contacte sexuale constante, cat mai numeroase si mai ales ca acestea sa fie intretinute cu una si aceeasi persoana se va obtine experienta sexuala necesara pentru a putea coordona, controla si retine ejacularea pe o perioada dorita. Doar daca se procedeaz astfel, in majoritatea cazurilor procesul de ejaculare se stabilizeaza devenind una normala. In prezent nu exista pe piata/comert niciun medicament sau produs/preparat pentru tratarea acestei afectiuni care conform studiilor/cercetatorilor se pare ca afecteaza 1 din 3 barbati. Astfel, reiese ca in acest moment singurele tratamente de "specialitate" si cu adevarat eficiente se reduc la eventuale sedinte de consiliere psihologica si/sau folosirea unor antidepresive. Insa in cazul tau (particular) in mod garantat o iubita adevarata, unica ar reprezenta tratamentul adecvat fiindca numai prezenta/existenta ei, te va "vindeca" si scapa definitiv de toate necazurile actuale. Multa sanatate!

| InYourMind a răspuns:

Copiii de joaca cu mașinuțele, nu cu organele.