| Kalibi1327 a întrebat:

Cred ca mi sa dereglare ciclul pentru ca mia întârziat de vreo 6 zile, sau sunt racita jos, cum as putea sa rezolv problema?

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

"Raceala jos" (asa cum auzim de multe ori im popor) sau anexita are drept cauza o infectie bacteriana.
Deci nu are legatura cu frigul sau cu mersul cu picioarele goale.Nu exista "raceli" in zona urogenitala ci infectii.
Din moment ce cred ca este clar ca o infectie urinara nu ar putea afecta buna desfasurare a ciclului menstrual, atunci varianta asta pica.In zona aparatului urogenital, numai infectiile vaginale, uterine sau ovariene pot produce desfasurari atipice ale ciclului menstrual.
O alta cauza, care este mai des intalnita, este o dereglare de ordin hormonal care poate face ca ciclurile regulate sa devina neregulate.

In orice caz, diferente de +/- 2 zile sunt normale, chiar si in cazul ciclurilor regulate, iar o singura intarziere de pana la 10 zile nu reprezinta motiv de ingrijorare.

3 răspunsuri:
| Kalibi1327 explică:

Iar atunci cand fac, ma simt ca si cum as fi pe ciclu

| Vandici1Matei2 a răspuns:

Bucura-te

| corbulalbrosu a răspuns:

Deseori in urma producerii si/sau a aparitiei unei afectiuni medicale care poate afecta si/sau actiona la nivelul a una sau a mai multe glande endocrine existente in organism si anume : tiroida, ovare, hipofiza, foliculul ovarian, glandele suprarenale, etc. intreaga activitatea hormonala se poate perturba, modifica sau deregla intr-o masura mai mare sau mai mica. Orice dereglare hormonala provoaca la randul ei dereglarea ciclului menstrual care poate fi intraziata sau chiar si impiedicata in foarte mare masura. In astfel de cazuri se constata ca formarea, dezvoltarea si mai ales maturizarea ovulului NU se produce la timp si astfel lungimea ciclului menstrual ca numar total de zile se mareste/se lungeste uneori foarte mult, chiar si peste o luna, doua luni ori mai multe.
De asemenea trebuie sa cunosti si sa stii pe viitor, ca uneori si in cazul celor mai perfect reglate cicluri menstruale care prezinta abateri de lungime foarte mici de cel mult +/- 1 (2 zile) intre ele, exista posibilitatea sa apara disfunctionalitati in desfasurarea ciclului menstrual si ca atare apare posibilitate sa se produca dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul lor, dereglarile hormonale provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul menstrual REGULAT pe o anumita perioada de doar cateva luni de zile poate sa devina chiar NEREGULAT.
Pe baza precizarilor efectuate, se poate afirma ca neinceperea sangerarii menstruale in urma cu 3 zile, probabil o data reiesita prin calcul, poate fi urmarea unei dereglari hormonale care s-au produse in decursul actualului ciclu.
In general, durata abaterii ca lungime a ciclului menstrual poate sa prezinte variatii de la cele mici si destul de frecvente de doar +/- 3-5 zile, la dereglari putin mai mari de circa 7-10 zile sau si mai mari chiar si de 10-14 zile (de obicei in plus). In cazuri cu totul rare, uneori dereglarea poate sa devina grava/severa incat abaterea de lungime sa fie chiar si de 2-3 luni : FARA SA EXISTE o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori ''accidental'' si cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. In astfel de situatii consultatia ginecologica devine mai mult decat necesara. Multa sanatate!