|

Cum imi dau seama daca postinor 2 si a facut efectul?

Isi face efectul si in perioada fertila?

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Bună!

În general, "pilula" îşi face efectul, INDIFERENT de perioada de fertilitate în care te afli!

Mai ales că ai luat Postinor aşa de repede după actul sexual, NU cred că vei rămâne însărcinată.

Dacă menstruaţia vine la timp şi este NORMALĂ ca durată/aspect, atunci înseamnă că Postinor şi-a făcut efectul.


Detalii despre contracepţia de urgenţă :

Atunci când ŞTI sigur că partenerul a ejaculat în tine ( chiar dacă s-a „scăpat" doar „puţin", sau dacă prezervativul s-a rupt ), DACĂ vrei să fi mai SIGURĂ că EVIŢI o posibilă sarcină, se poate folosi contracepţia de URGENŢĂ : "pilula de a 2-a zi" - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 60-80 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Recent a apărut în farmaciile din România şi "pilula de a 5-a zi" ( ellaOne ) - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 100-110 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Din această categorie ( pilula de a 2-a zi ) fac parte 2 tipuri de tablete : Postinor 2 şi Escapelle - aceste tablete se iau la maxim 72 ore de la contactul sexual neprotejat ( preferabil cât mai URGENT ) - cea mai recomandată ar fi Escapelle, deoarece previne 85 % din cazurile de sarcină!

Contraceptia de urgenta NU este la fel de sigura ca pilulele luate zilnic. Sansele ca ea sa functioneze sunt intre 75% si 85%, in functie de momentul in care este folosita si de modul in care a fost administrata.

Dacă la patru săptămâni nu apare menstruaţia, TREBUIE făcut testul de sarcină.

Postinor 2 – EXTRAS Prospect :
Postinor 2 conţine două tablete, care se iau pe rând, astfel : Primul comprimat de Postinor-2 trebuie administrat in urmatoarele 72 ore de la contactul sexual si al doilea comprimat trebuie administrat la 12 ore dupa primul.

Conform datelor furnizate de studiile clinice, se recomanda administrarea primului comprimat in primele 48 de ore (dar nu mai tarziu de 72 de ore) dupa contactul sexual, deoarece...2009 - 6181 + Vezi răspunsul întreg

| explică (pentru bursuc001):

Merci

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sabi911):

Cu plăcere!

O zi frumoasă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Ginecologul care ti l-a prescris trebuie sa te fi programat deja la o ecografie transvaginala dupa 30-35 de zile de la administrare. Atunci vei afla daca si-a facut efectul (asta este motivul acelei ecografii).
Producatorul spune ca daca este corect administrat (ales de medic, administrat conform unei scheme gandite de acesta), Postinorul scade cu 75% riscul de sarcina al contactului respectiv, indiferent de perioada ciclului menstrual.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai luat postinor stai linistita, chiar daca nu ai sangerari nu inseamna ca nu si-a facut efectul, nu la toate se intampla la fel, iti dai seama daca e totul in regula daca iti va veni menstruatia si posibil sa iti intarzie din cauza pastilei

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai luat pastila tai linistita is va face efectu daca nu ai luat-o dupa 84 ore happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai o menstruatie falsa la cateva zile dupa ce l-ai luat, inseamna ca si-a facut efectul. Succes

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Am luat pastila la jumate de ora iar a doua la exact 12 ore, mi-a recomandat-o o prietena care la folosit de vreo 2 ori si ea a avut rezultat bun, cum totul s-a intamplat rapid nu am avut timp sa cer parerea unui ginecolog, sunt stresata ca nu am avut nici un simptom sau ceva incat sa fiu sigura ca si-a facut efectul dorit, multumesc pentru raspunsuri

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează