|

Cum imi pot rupe ata penisului pentru o decalotare (belire) sau este natural si nu trebuie sa ii fac nimic?
Deoarece cand incerc sa decalotez (belesc) penisul mai ramane o portiune de piele putina si nu il pot beli complet aproape deloc.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Frenul penian, adica ''ata''/''fraul''/''capastrul'' in termen popular al penisului care este clinic SANATOS d.p.d.v medical, ramane INTREG/INTACT pe toata durata vietii, in cazul a circa 80-85% dintre barbati. Daca pana acum nu te-ai informat CORECT, atunci afla ca sa stii, ca acea "ata" a carei denumire corecta in termeni medicali este aceea de FREN penian, reprezinta de fapt o teava, un fel de tub/teaca subtire constituit dintr-un tesut dermatic ce tine legat preputiul (pielea mobila care acopera capul) de partea sa inferioara a glandului si permite astfel preputului sa fie mobil si sa se miste exact atat cat este nevoie incat sa se poata realiza o acoperire si o decalotare a glandului (capului). Bineinteles ca frenul ("ata") se poate rupe insa acest lucru are loc numai/doar atunci cand tesutul din care este formata acea teaca/teava, este atinsaa de o anumita boala/afectiune si devine ori prea slabita, ori prea rigida. Frenul penian sanatos NU se rupe niciodata si va ramane intreg, poate putin intins/alungit pe durata intregii vieti, lucru care se produce si este valabil in cazul a circa 4 din 5 barbati activi sexual toata viata lor. Prin ruperea accidentala sau uneori intentionata insa total iresponsabila a "atei", respectivul baiat/barbat NU se dezvirgineaza ci devine posesorul unui penis INERT, lipsit de sensibilitate si excitabilitate. Este bine sa stii ca prin acea teaca care este de fapt o "teava/un tub" trece un vas de sange important care iriga suprafata fina si super sensibila a glandului (capul penisului). In cazul ruperii frenului se rupe automat vasul de sange care trece prin interiorul frenului, si drept urmare se intrerupe/dispare irigarea supafetei penisului cu sange. Din acest motiv piele fina care acopera glandul se zbarceste si isi pierde luciul, elasticitatea, excitabilitatea, dar mai ales dispare sensibilitatea oferita de senzorii existenti in acea portiune de pielea fina a glandului. Acest lucru este un fapt dovedit, fiindca se produce in cazul barbatilor al caror penis este circumcis. Ar fi bine sa te rogi sa nu patesti su tu la fel. Multa sanatate!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Ata penisului NU trebuie sa se rupa, ca vei avea un penis "mort", care nu simte tot.
Ce ai tu pare a fii FIMOZA care -i cu totul altceva, iar asta se poaet rezolva la orice medic urolog.

| a răspuns:

Lasa penisul cu ata lui. Un penis cu ata rupta este un penis bolnav. Nu mai poti face sex cu el si nici copii.

| a răspuns (pentru Emilian65):

De unde ai scos-o? Din putul gandirii? 80% dintre barbati au ata rupta pe timpul unui act sexual.

| a răspuns:

La tine glandul nu este dezvelit complet de pielea preputului. Ata nu are de-a face nimic cu pielea lipita de gland. Daca pielea mai este lipita de cap, poti sa o ajut sa se dezlipeasca, dar doare. Si mare grija la igiena ca se poate infecta.
Eu asa am inteles ca e la tine. Daca nu am inteles bine, imi cer iertare.

| a răspuns:

Si referitor la fren (ata). Acesta se poate rupe complet sau partial. El se poate rupe la un contact sexual, dar de cele mai multe ori nu la primul. De regula se rupe cand vaginul nu este lubrifiat sau este stramt si pielea preputului este impinsa puternic spre baza penisului. Se poate intampla sa se rupa si la masturbare, daca tragi de piele puternic inspre baza penisului.

| a răspuns:

Poti rupe ața cu dinții