|

Dacă am luat pilula de a 2 a zi dupa 1 ora este prea rapid?
Adică stiu ca trebuie cat mai rapid, dar e prea rapid totusi?

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu, poți s-o iei și după 5 minute. cu cât mai repede cu atât mai eficientă

| a răspuns:

Pastila de a doua zi isi face efectul in cateva ore, cu cat intarzii sa o iei, cum ai luat-o tu dupa 1 zi, scade sansele sa-si faca efectul. Acum sunt sanse probabil de 80% sau mai putin.

| explică (pentru Annastassia):

Am zis ca am luat o dupa 1 ORA, nu zi

| a răspuns (pentru Monimoni1996):

Esti sigura ca erai in perioada fertila?

| a răspuns:

Este important si bine sa fie stiut/cunoscut faptul ca numai/doar atunci cand pastila contraceptiva Escapelle sau Postinor2 a fost folosita cu 1-2 zile inainte de ziua/data de ovulatie sau chiar in ziua in care are loc OVULATIA, numai atunci eficienta pastilei va fi maxima. Daca este administrata corect si mai ales in timpul primelor 24 de ore de dupa "accident", (ruperea prezervativului, masturbare/sex neglijent, etc.) eficienta pastilei contraceptive este de 95%. Se apreciaza ca eficacitatea pastilei contraceptive este maxima sau foarte ridicata in functie de rapiditatea cu care este administrata, cu cat este mai scurt timpul dintre momentul contactului si momentul administrarii pastilei, cu atât sansele de a evita aparitia unei sarcini nedorite ar fi mai mari. Eficacitatea pastilei Escapelle sau Postinor2 depinde de numarul de ore care au trecut de la incident si daca a fost folosit :
- In termenul de 0 - 24 de ore - are o eficacitate de 95%
- Intre 25 - 48 ore - are o eficacitate de 85%
- Intre 49 - 72 ore - are o eficacitate de 58%.
Posibilitatea sa nu fi eliminata sarcina, se poate intampla doar in cazul in care sarcina deja exista, fiind formata in momentul administrarii pastilei contraceptive. In cazul in care din anumite motive, administrarea pastilei nu este posibila in primele 2 zile, in acel caz se recomanda folosirea pastilei contraceptiv-avortive EllaOne, (pastila de a 5-a zi) insa aceasta trebuie sa fie folosit cu mai mult discernamant din cauza cantitatii imense de hormoni. Multa Sanatate!

| explică (pentru corbulalbrosu):

Păi si dupa o ora e bine?

| a răspuns (pentru Monimoni1996):

Acum 9 ore | Monimoni1996 explică (pentru Annastassia):
Am zis ca am luat o dupa 1 ORA, nu zi
DACA ai folosit pastila de a 2-a zi asa cum afirmi ''dupa 1 ORA, nu zi'' fara sa fi facut PRIMA DATA un TEST DE FETILITATE/OVULATIE
care sa-ti arate/indice daca ESTI sau NU ESTI intr-o zi a PERIOADEI FERTILE, in acel caz este posibil sa fi folosit absolut INUTIL si FARA ROST acea pastila nenorocita. Pentru a intelege CUM si CE ar fi trebuit sa faci citeste urmatorul raspuns :
Atunci cand femeia ajunge intr-o asemenea situatie neplacuta si incerta, prima data trebuie sa stabileasca neaparat si obligatoriu, daca in acel moment ea ESTE sau NU ESTE, in PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual. Acest lucru poate fi CALCULAT in cazul in care ciclul ei menstrual este de tipul REGULAT, iar in cazul in care ciclul este de tip NEREGULAT, atunci se foloseste un tester de fertilitate si ovulutie cumparat din farmacie cu care se determina daca ESTE in perioada fertila a ciclului, pentru a fi sigura si convinsa ca NU foloseste inutil/fara rost pastila contraceptiva/de a 2-a zi.
Prima data se merge la Farmacie si se cumpara un TEST DE FERTILITATE/OVULATIE de tipul/marca Barza 5+1.
https://lugu-lugu.shop/produs/test-de-ovulatie-5/
care dupa ce este facut poate sa indice rezultatul NEGATIV sau POZITIV si in functie de rezultatul obtinut femeia stie foarte precis ce trebuie sa faca in continuare.
Folosirea INUTILA a oricarei pastile contraceptive : Escapelle, Postinor2 sau a celei avortive ellaOne (de a 5-a zi) reprezinta o crasa IRESPONSABILITATE, cu totul impardonabila. Din acest motiv este foarte important sa fie cunoscuta si bine stiuta urmatoarea informatie foarte utila si folositoare pe viitor :
Intotdeauna si in toate cazurile in care apar situatii neplacute cum ar fi ruperea prezervativului in timpul actului sexual sau a ejacularii din greseala, neatentie deci involuntare a spermei in vagin intr-un moment in care femeia nu este sigura sau nu stie cu precizie in ce etapa a ciclului menstrual este in acel moment, in astfel de cazuri/situatii, primul lucru care este indicat sa fie facut, este aceea de a cumpara din farmacie si a face testul de fertilitate/ovulatie conform indicatiilor existente in prospect.
Cu ajutorul testului se determina rapid in doar cateva minute si in mod foarte precis cu o acuratete de peste 97-98 %, daca in acel moment femeia ESTE sau NU ESTE in zilele PERIOADEI FERTILE a ciclului menstrual. Testul indica foarte precis daca in acel moment acea femeie este sau nu este in perioada fertila a ciclului menstrual si daca poate sa ramana sau nu insarcinata.
In concluzie, DOAR in cazul in care rezultatul testarii efectuate este:
-- POZITIV asta indica faptul ca este posibil ca in UTER sa existe un OVUL VIABIL din care sa rezulte o sarcina nedorita si DOAR atunci si NUMAI in acel caz este indicat si recomandat sa fie folosita una din pastilele contraceptive Escapelle, Postinor 2 sau pastila avortiva ellaOne (de a 5-a zi) chiar si daca femeia este constienta de urmarile negative care se vor putea produce in organismul ei in urma folosirii unei astfel de pastile.
-- daca este NEGATIV, in acel caz femeia este absolut sigura ca NU este in perioada fertila a ciclului menstrual si in consecinta NU se poate forma sarcina si ca urmare NU se foloseste nimic.
Este posibil sa fi folosit cu folos pastila dar este bine ca pe viitor, sa stii cum este indicat sa procedezi corect.
Multa sanatate!

| a răspuns:

Nu este rapid.

| a răspuns:

Trebuie in primele 2 zile sa o iei, cu cat mai repede cu atata mai bine