|

Daca ma mastrubez pot face o anumita boala sau imi afecteaza cu ceva penisul?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child...2004 - 2306 + Vezi răspunsul întreg

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu-ti afecteaza organul in sine, te afecteaza doar mental, numai daca masturbarea este excesiva, ajungand sa ai probleme de erectie si mentinere a ei, cand esti cu o fata si te pregatesti de sex, sau te scapi pe tine, dupa cateva secunde, ori efectiv nu se scoala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca vei avea mereu mana curata, in acel caz in urma masturbarii moderate, garantat nu iti va apare nicio afectiune sau vreo boala. Sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se va îndrăgosti mâna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da poti face o boala si anume "obsesia"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu...Dacă te masturbezi regulat, fără să faci abuz nu este nicio problemă! Dar să nu faci abuz!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează