|

Dacă pe 29 mi-a venit menstruatia si pe 5 si-a dat drumul, sunt sanse sa raman?

Dacă maine isi va da drumul pe 12 septembrie sunt sanse sa raman?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Fiindca conform afirmatiei tale, ciclul menstrual este de tipul NEREGULAT, reiese ca intr-o asemenea situatie stabilirea zilei in care se va produce OVULATIA si intervalul PERIOADEI FERTILE a ciclului menstrual devine cu totul IMPOSIBILA.
-- Fiindca cel mai scurt ciclu menstrual OVULATORIU, in care este format, dezvoltat si maturizat un OVUL VIABIL este cel de 21 zile,
-- Fiindca OVULATIA se produce intotdeauna cu FIX 14 zile inainte de terminarea ciclului si pornirea urmatoarei menstruatii
-- REZULTA ca cel mai devreme OVULATIA se poate produce in cea de a 7-a zi a celui mai scurt ciclului menstrual posibil, cel de 21 zile (21 - 14 = 7).
-- Pe baza celor precizate rezulta ca cele 5-6 zile ale PERIOADEI FERTILE in cazul celui mai scurt ciclu menstrual OVULATORIU posibil adica cel de 21 de zile, prima zi fertila poate fi cea de a 3-a sau a 4-a zi de menstruatie.
In concluzie reiese ca in urma unui act sexual neprotejat care s-a terminat cu ejacularea spermei in vagin si a fost intretinut in cea de a 8-a zi a ciclului (29.08 -05.09 = 8 zile) formarea sarcinii este cat se poate de posibila.
In cazul tau fiindca ciclul menstrual este neregulat, teoretic esti fertila si capabila de a procrea in toate zilele ciclului menstrual cu exceptia primelor 2-3 zile. Multa sanatate!

| explică (pentru corbulalbrosu):

Te rog frumos poti sa răspunzi aici? Mai am o intrebare. Pe 13 septembrie a început să îmi curgă sânge foarte mult. Nu am mai facut nimic cu nimeni. Ideea e ca ma doare burta ca si cum as avea crampe. Imi curge sânge excesiv si nu inteleg de ce. Mie după 2 zile de la menstuatie începe să curgă din ce in ce mai puțin. Si am aproape o săptămână având în vedere faptul că ma tine doar 4 zile un ciclu menstrual. De ce? De ce am dureri asa in zona abdomenului? Am fost la alergat azi dimineata si in zona uterului după ce m-am oprit din alergat am simtit ca o lovitură de bobârnac dar nu a fost dureroasa si puternica. Asta am pățit și ieri cand am facut efort fizic. De pe 13 obosesc in ultimul hal. Ce mi se intampla?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Allyna829393993920):

Fiindca intre data de 29 August ziua in care a pornit menstruatia si pana in data de 13 Septembrie este un interval de numai 16 zile, reiese ca pornire unei noi sangerarii menstruale in acel moment a fost cu totul ANORMALA, fiindca d.p.d.v. medical cel mai scurt ciclu menstrual ovulatoriu posibil, are minim 21 de zile.
De asemenea fiindca in acest caz numarul zilelor de sangerare este mai mare fata de menstruatiile anterioare, singurul lucru care se poate afirma este aceea ca a intervenit o dereglare majora in activitatea hormonala. Durerea care a aparut in zona abdomenului inferior (a uterului) este provocata de actiunea PROSTAGLANDINEI asupra muschilor uterini, substanta fiind produsa de organismul femeii cu rolul de a provoca crampe musculare cele care provoaca desprinde de pe peretele uterului a ENDOMETRULUI. Insa in acest caz si mai ales in acest moment o astfel de manifestare este cu totul anormala si atipica. Fiindca dereglari atat de grave si severe pot fi provocate/generate ca urmare a mai multe cauze/motive, diagnosticarea precisa o poate face doar medicul ginecolog printr-o consultatie foarte atenta si amanuntita si ecografierea intregului aparat reproducator (uter, trompe, ovare, endometru)
Te sfatuiesc sa uiti de jena sau de rusine, sa lasi de o parte orice activitate ai avea pentru a-ti face timp sa te prezinti la consultatia care in cazul tau este mai mult decat necesara, fiindca este vitala. Sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Da

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce nu te protejezi ca sa nu mai existe întrebări cu "dacă"?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează