| Mkeynes a întrebat:

De ce o fata cand ii spui sa ia anticonceptionale se enerveaza ce e rau in asta?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| AnjaAHUI a răspuns:

Bună!

Anticoncepționalele sunt niște pastile. Acestea nu pot fi luate după ureche, ci doar după recomandarea unui medic. Multe fete se supără din câteva motive ușor de înțeles.

În primul rând, cele mai mici, de obicei cu vârsta sub 18 ani, care și-au început viața sexuală fără a le spune părinților, se tem să meargă la un medic de frică să nu afle părinții sau din lipsa banilor și a resurselor pentru a ajunge la respectivul medic.

De asemenea, multe fete nu suportă ideea de a merge la ginecolog. Este foarte neplăcut să fii văzută goală de către o persoană complet străină. Nevrând să meargă la ginecolog și nedorind să ia anticoncepționalele fără o recomandare, preferă să nu mai ia deloc.

Un alt motiv pentru care anticoncepționalele nu sunt îndrăgite, sunt efectele adverse date de acestea. Ca orice pastile, au bineînțeles și reacții adverse. Multe fete rețin apă în timpul luării anticoncepționalelor, ceea ce duce la îngrășare. Alte fete au schimbări bruște de dispoziție, stări de amețeală și uneori chiar stări de rău, depinde de fiecare organism.

Nu în ultimul rând, după renunțarea la anticoncepționale, fetele trec iarăși prin stări de rău, uneori lipsa ciclului menstrual pentru o perioadă mai lungă de timp, dezechilibre în tot organismul, pe scurt o altă perioadă în care acestor fete nu le este bine.

Cumulând tot ceea ce am explicat mai sus cu faptul că prezervativul nu are niciun efect advers asupra bărbatului sau femeii, este normal ca o fată să se enerveze în momentul în care un bărbat îi cere să ia anticoncepționale doar pentru că el nu simte plăcerea la maxim. Pentru plăcerea lui de câteva minute, ea trebuie să suporte reacții adverse de la anticoncepționale, reacții care nu sunt atât de infime.

Sper că răspunsul meu te-a ajutat! O seară faină!

| Mkeynes explică (pentru AnjaAHUI):

Multumesc nu am stiut

12 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Faptul că anticoncepționalele nu sunt bomboane.

| Adry05 a răspuns:

Păi cine ești tu să-i spui ce hormoni să bage ea în corp? e strict decizia ei ce pastile ia și ce metode să folosiți e decizie de acord comun nu ordinul tău că nu-ți place ție prezervativu

| Jassmina a răspuns:

Anticonceptionalele au gramezi de efecte secundare si nocive care o pot nenorocii pe viata, de aceea se enerveaza si refuza sa le ia.
Daca pui in balanta sa-ti bagi in corp un produs chimic care te poate lasa infertila pe viata, sau iti poate da cancer la sani sau ovare, ori iti afecteaza tirodia, ingrasindau-te sau slabind foarte mult, atunici te gandesti de 100 de ori inainte sa iti nenorocesti viata luand anticonceptionale, care nu sunt reversibile in corpul femeii.

Dar de ce nu folosesc baietii prezervativele?
Ca alea NU produc nici un efecte negativ, nociv, distrugator, nu dor, nu musca si nu afecteaza barbatul si nici femeia in vreun fel, fiindc cele mai ieftine si mai indicate metode de contraceptie si protectie impotriva blilor cu transmitere sexuala.

Foloseste cu incredere PREZERVATIVUL daca iti iubesti partnera, fiindca nu musca, nu doare, nu irita si nici nu costa o avere.

| Emilian65 a răspuns:

Fata se enerveaza cand ii spui sa ia anticinceptionale pentru ca stie ca acestea ii fac rau organismului ei. Incearca sa o convingi sa folositi prezervative. Acestea nu au efecte negative asupra organismului.

| meinteil a răspuns:

Fiindca doar de atat sunt bune femeile doar pentru reproducere si cand raman insarcinate le intrerupi "cursul vietii" acela de a copil.

| Dintrebare a răspuns:

Pentru ca este vorba de corpul ei si sunt niste alegeri personale. La fel ca atunci cand o fata ramane insarcinata. Este strict alegerea ei daca pastreaza copilul sau nu. Dreptul asupra propriului corp este protejat si prin Constitutie si de Curtea Europeaza a Drepturilor Omului. Deci nu e doar o chestie morala, este chiar legiferat subiectul.

| Gusticelul a răspuns:

Pastilele alea vin la pachet cu o gramada de efecte secundare, te ingrasi ca vaca de la ele si daca vrei sa renunti sa le mai iei iti deregleaza tot corpul, menstruatia, te umplii de acnee etc.
Dar in special, ingrasa. Anticonceptionalele ingrasa.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Gusticelul):

Care sunt efectele adverse ale anticonceptionalelor
Pilulele contraceptive reprezinta o metoda sigura pentru majoritatea femeilor. Cu toate acestea, pot aparea efecte secundare precum:

Libido scazut;
Pierderea menstruatiei sau sangerari excesive care pot dura mai mult de o saptamana;
Sangerari intre menstre;
Greata;
Iritatii vaginale;
Sensibilitate la nivelul sanilor.
De regula, aceste simptome trec dupa cateva luni de folosire a anticonceptionalelor, insa, daca persista, este recomandat sa te adresezi medicului. Acesta iti poate sugera sa folosesti un alt timp de anticonceptional.
https://www.reginamaria.ro/......a-sarcinii

Contraceptivele orale sunt o metodă bazată pe hormoni, folosită pentru a preveni o sarcină. Aceste medicamente pot, de asemenea, să ajute la rezolvarea menstruațiilor neregulate, menstruațiilor abundente sau dureroase, endometriozei, acneei și sindromului premenstrual (PMS).
Cele mai frecvente efecte secundare ale anticoncepționalelor includ:
1. sângerări („spotting") între menstruatii;
2. greață;
3. sensibilitatea sânilor;
4. dureri de cap și migrene;
5. creștere în greutate;
6. modificări ale dispoziției;
7. lipsa menstruațiilor;
8. libidou scăzut;
9. scurgeri / secreții vaginale;
10. modificări ale vederii, pentru persoanele care folosesc lentile de contact.
Fragment extras din articolul al carui autor este : Dr. Raluca Hera, Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC (2000 | TU Munchen, Germania).
https://doc.ro/......i-complete

| AndreeaVanDrunen a răspuns:

De ce și-ar risca o fată sănătatea doar pentru ca un retardat nepăsător (cel care îi cere așa ceva) să fie el relaxat și fără griji când f***?
Există contracepționale masculine pe toate drumurile.
Ia și înghite și scapi de stres.
Ce zici?

| Lizuca1234 a răspuns:

Pentru ca aceste pastile dau o grămadă de efecte secundare. Și este decizia ei dacă vrea sa le ia sau nu. Exista persoane care au luat pe termen lung și apoi au avut probleme cu concepția și cu menținerea unei sarcini. Personal, eu sunt contra.

Întrebări similare