| Marfil31 a întrebat:

De ce unii bărbați le zic partenerelor fraze de genul "Vreau să fii a mea", referindu-se la a avea relații intime?
De ce dacă o femeie se culcă cu un bărbat se consideră că e/a fost a lui sau că s-a dăruit lui?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| PaulCos a răspuns:

Egoismul care ne impinge sa adunam "proprietati" se manifesta diferit la femeie si la barbat. Unii barbati cauta o scurtatura in acest proces de posesie si cred ca simpla declaratie "vei fi a mea " va intalni o personalitate submisiva si... gata s-a mai parafat un act de posesiune. Femeia in schimb, lucreaza mai asiduu la acest plan de posesiune, il face creativ prin mici si multe dependente ale barbatului de teritoriul ei fara nici o declaratie adesea dar mult mai eficient. Scopul, cauza si efectul este in principal acelasi, calea este diferita, relatia de cuplu fiind o piesa de teatru in care fiecare din cei doi actori isi folosesc indemanarea pentru a domina si a-si stabili propriile reguli pe acea scena.

6 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Bărbații sunt posesivi. Și femeile, dar nu asa de mult. Femeile știu mai mult sa se dăruiască. Și asta e esența dragostei adevărate. O vrei ca sa fie a ta și doar atit? Ma tem ca faci mai mult sex decat dragoste. Vrei sa i te dăruiești? Atunci chiar o iubești.
E vorba de o legătură extrem de puternica ce se formează. Biblia spune ca chiar și cu o prostituata devii una cand o faci. E de ajuns o data. Și, dacă e o relație serioasa, cel de linga tine devine poate din tine, devine ceva ce e al tău. Dar e cel mai adevărat abia cand te dăruiești lui.

| Simpatik a răspuns:

O prostie de la care se pleaca si anume ca atunci cand un barbat este cu o femeie aceasta este a lui asemeni unui bun; probabil o cutuma ce-si are originile in antichitate; unde de exemplu la romani sclavii alaturi de bunuri materiale erau la pachet si valorau la fel, termen intalnit sub forma latina RES
Mi se face putin scarba de cate ori aud sintagma din gura unor taranoi "femeia mea", mi se pare un termen de cocalar si meltean, la fel care denota ca 'femeia lui' este un fel de bun ce el il poseda.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să fii a mea, înseamnă să devii propietatea mea, ca un frigider, sau ca o mașină Ferrari. Așa comcep majoritatea dragostea. Scrie în Biblie, e poruncă. Să nu râvnești la muierea aproapelui, adică la propietatea lui privată. Societate patriarhală, adică condusă de bărbați.

| Mopmop a răspuns:

Mi se pare o ineptie. In realitate femeile aleg barbatii...

Răspuns utilizator avertizat
| Anesinobu a răspuns:

Nu stiu sa iti dau un raspuns mai bun decat cele de mai jos. Si mie nu mi se pare ok. Sincer sa fiu, si fetele au aceleasi nevoi sexuale ca si baietii, sa recunoastem. Si acestea la fel de mari. Numai ca voi fata de noi mai sunteti mai discrete si asta tocmai din cauza motivului din intrebare. Si atunci de ce le acuzam. Dar te las intr-o nota mai amuzanta cu un banc.

O femeie merge la un înțelept și îl întreabă:
- Mărite înțelept, de ce dacă o femeie face sex cu zece bărbați este considerată o femeie ușoară, iar dacă un bărbat face sex cu zece femei este considerat un bărbat adevărat?
Înțeleptul: - Un lacăt dacă este deschis de zece chei, nu este un lacăt bun, dar dacă o cheie deschide zece lacăte, aia e cea mai bună cheie.