| 404notfoundh8u a întrebat:

Deci vă rog să-mi spuneți că sunt nebună.
Acum trei luni am avut contact sexual protejat, numai ca după ce a ejaculat prezervativul a rămas în vaginul meu cu capătul afară, nu am avut probleme să-l scot. Am avut contactul sexual fix în prima zi de perioada infertila, având un ciclu menstrual regulat, cunosc perioada. Mi-a venit ciclul menstrual normal în fiecare luna de atunci, nu a întârziat nici măcar o zi, am făcut și 4 teste de sarcină, ultimul făcându-l săptămâna trecută, bineînțeles au ieșit toate negative. Am vreo șansă să fiu însărcinată? Eu m-am îngrășat puțin, dar nu știu dacă e din cauză că m-am lăsat de fumat acum 2 luni.
Voi ce credeți, am vreo șansă?

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Da te ai ingrasat din cauza ca te ai lasat de fumat, multi fumatori care au renuntat la tutun sau ingrasat din cauză ca manincă mai mult decat inainte, tutunul mai taie pofta de mincare, dar odata oprit tutunul, trebuie sa i dai organismului combustibil, e creierul care simte lipsa tutunului si o compenseaza cu mincare. Tu ce varsta ai? Nu cred ca esti gravida deci stai linistita ca faptul ca te ai ingrasat are alte cauze, si ti am spus care sunt.

| corbulalbrosu a răspuns:

Stiintific si medical s-a constatat ca uneori spermatozoidul dupa ce a ajuns in UTER si acolo a intalnit anumite conditii cu totul exceptionale, extrem de rar, in circa 1-2% din cazuri a reusit sa supravietuiasca pana la 5 zile dupa ejaculare. Pe baza acestei constatari, se considera ca intotdeauna ar putea exista o astfel de posibilitate si din acest motiv PERIOADA FERTILA a ciclului mnstrual este format din 5 zile situate inainte de ovulatie + ziua OVULATIEI + 1 zi dupa.
Rezulta ca probabilitatea de a se putea forma o sarcina prin intermediul unui spermatozoid existent in sperma ejaculata in vagin in PRIMA ZI a perioadei fertile este extrem de mica de cca. 1-3 %, fiindca spermatozoidul ar trebui sa supravietuiasca inca 5 zile pentru a reusi sa fecundeze ovulul atunci cand va fi eliberat din ovar.
Ca o concluzie finala, se poate afirma fara teama/frica de a gresi, ca probabilitatea de a se putea forma o sarcina in urma unui sex cu ejaculare a spermei in vagin, intretinut in prima zi a perioadei fertile, sau altfel spus cu 5 zile inainte de ziua ovulatie poate fi extrem de mica/infima (1-3%), insa NU si cu totul imposibila.
De asemenea atat stiintific cat si statistic, a rezultat concluzia ca rezultatul obtinut este VALID, VALABIL si CORECT in proportie de 100% in toate cazurile in care testul de sarcina pe baza urinei a fost efectuat dupa ce au trecut mai mult de 28 de zile de la data ovulatiei sau de la data la care a avut loc ultimul act sexual neprotejat in urma caruia a putut sa ajunga sperma in vagin.
Multa sanatate!

| r?spundtot a răspuns:

Ai vreo șansă? Să te lași de fumat, sigur! Răspunsul e prea complex dar sexul, mai degrabă făcutul dragostei repară multe neajunsuri corporale. Dacă ai fost prea slabă, sexul a reparat asta și te-a pregătit fizic pentru a avea vreodată copii dar nu acum

| 404notfoundh8u explică:

În întrebarea mea este vorba de prima zi a perioadei INFERTILE.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru 404notfoundh8u):

In decursul unui ciclu menstrual exista 2 perioade infertile :
-- prima este perioada infertilitatii RELATIVE, care este situata intre ultima si a menstruatiei si prima zi a perioadei fertile,
-- a 2-a este perioada infertilitatii ABSOLUTE care incepe imediat dupa ultima zi a perioadei fertile si ultima zi a ciclului menstrual.
Indiferent la care zi te-ai referit in prezenta intrebarea, este cu totul IMPOSIBIL sa poata sa existe chiar si o sarcina pur ipotetica, din moment ce au fost efectuate mai multe teste de sarcina dupa ce au trecut 28 de zile fata de ziua amintita si toate rezultatele au fost NEGATIVE. Multa sanatate!

| Lalatrilu12 a răspuns:

Probabil e doar o coincidență partea asta cu ingrasatul. Au trecut destule luni, ar fi trebuit să se vadă demult pe test daca erai gravidă. Poti sa mergi la un control la ginecolog ca sa te relaxezi.