| Spoitoreasa a întrebat:

E adevarat ca atunci cand iti incepi viata sexuala scapi de cosuri? laughing Am o prietena care avea fata atacata de acnee in zona T, nu era foare rau dar erau destul de inestetice cosurile si acum ca si-a inceput viata sexuala de aproape un an, abia daca ii mai apar cate 2-3 cosuri mici cand e la menstruatie. E vreo coincidenta sau e chiar adevarat?

15 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Observ că, chiar ai nevoie de motivație pentru a accede la acest pas.
Oamenii nu își incep viața sexuală din asemenea considerente.

| Clint a răspuns (pentru Ofiintă):

Ee nu.
Nimeni nu se uită la tine când ai bube pe fata, poate o fi stima de sine scăzută, stresul etc in a accentua coșurile laughing

| Ofiintă a răspuns (pentru Clint):

Înteleg faptul că este un complex, pentru că oferă un aspect inestetic tenului. M-am confruntat cu aceasta afectiune in adolescență.
Pe de altă parte, există medici dermatogi, tratamente care se prescriu in combaterea acneei.
In orice caz, fiecare persoană alege metoda pe care o consideră cea mai practică. laughing
Nu am ceva impotrivă, măcar să funcționeze.

| Clint a răspuns (pentru Ofiintă):

Păi și pentru tine a funcționat ceva dat de dermatologi sa dispară de tot? că eu am incercat si roacutane. Dar n-am mai luat că mă bagă intr-o depresie urâtă.
E la mintea cocoșului că e un mit asta, degeaba îți începi viața sexuală din disperare cu o persoana nepotrivita aștepta du-te sa scapi de coșuri, poate daca îți îmbunatatesti viața per total.

| Ofiintă a răspuns (pentru Clint):

Depinde și de tipul acneei.
În cazul meu, nu era o acnee severă, dar era vizibilă.
Problema respectivă a debutat in perioada pubertății. Prin urmare, cred că schimbările din organism au avut un impact si asupra tenului meu.
In continuare, tenul meu este un ten cu tendință acneică. Nu am ce face în legătură cu acest aspect, decât să îl ingrijesc zilnic. Si asta pentru că un ten cu exces de sebum vine la pachet cu anumite imperfecțiuni.
Cel mai important produs din această rutină este gelul de curățare. Făra acest produs, poți aplica câte creme vrei, nu vei face decât să îți înfunzi porii și tenul va arată în continuare inestetic.

| RoCkKiD a răspuns:

Nu stiu daca scapi de ele, aia probabil s-a intamplat ca a mai crescut dar ti le poate reduce, mai les in preajma menstruatiei. Sexul ajuta la aspectul pielii prin faptul ca efortul depus creste irigarea, lucru care ajuta pielea. Dupa cum stii, chair si fara sex, dupa ce depui efort fata ti se face putin mai rosie, asta e din cauza faptului ca vasele de sange de la nivelul pielii se dilata si mai mult sange trece prin ele, iar dupa cums tii de la biologie, sangele aduce nutrienti la nivelul testutirilor.

In plus, dupa cum probabil ai auzit ssexul este relaxant si reduce stresul. Sexul scade nivelul unui hormon, numit cortizol, din sange. Iar cand acest crtizol este mai redus creste productia de colagen. Colagenul fiind chestia care e mentionata pe multe produse cosmetice si are rol structural in organism, ofera elasticitate tenului etc.

| RAY a răspuns:

Nu,daca tipul nu are bani sa iti dea pentru zineryt clar nu vor trece

| DoarBogdan a răspuns:

Probabil are si vreo legatura fizica si chimica (poate chiar si mentala) acest lucru, insa nu este asa in cazul tuturor.

Daca te referi steict la aceasta informatie, si nu la acest motiv, atunci citeste asta:
https://altermed.md/articole/128-acneea-si-sexul

| Glacyer a răspuns:

Îți recomand să îți începi viata sexuala.

| Clint a răspuns:

Și eu am auzit că urina ajuta la pierderea acneei.

| CornelSiMaria a răspuns:

Cand iti incepi viata sexuala incepi sa iei si anticonceptionale. Uneori acestea sunt recomandate chiar de medici, pentru a trata acneea. Prietena ta probabil a luat si ea.

| TFL007 a răspuns:

Da vecina mea de deasupra era plina de acnee iar dupa ce a inceput sa se *** pe fiecare weekend vineri sambata duminica numai are

| TFL007 a răspuns:

Face ca o cioara cra cra cra, gene a dr zici ca o *** un negru da e fericita femeia

| TheMaker a răspuns:

Nu este valabil pentru toată lumea, dar se întâmplă. Este ceva, o legătură pe bază hormonală.

| Dani6421 a răspuns:

Daca esti tipa din poza te scap eu de cosuri laughing