| Delusion a întrebat:

Folosită intotdeauna corect, metoda "coitus interruptus" are o eficacitate de 96%, spun concluziile unor studii. Deci, in cel mai fericit caz, 4 femei dintr-o sută rămân însărcinate. De ce? Daca bărbatul se retrage perfect înainte de a ejacula si lichidul pre-ejaculator nu conține spermatozoizi, cum rezultă acele sarcini?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Nu am folosit niciodata prezervativul in cei circa 50 de ani de viata sexuala activa si cu toate acestea am reusit sa detin o performanata deloc de invidiat, sa am si eu doar 2 copii. Cu precizarea ca sotia a ajuns in situatia de a fi nevoita o data sa faca avort. Oare acest lucru se poate datora numai si numai faptului ca glandele mele bulbouretrale nu produc absolut deloc lichid preejeculator? Dar acest lucru s-a intamplat intr-adevar intr-o perioada de trista amintire, aceea in care in tara noastra era cu desavarsire interzisa folosirea oricarei metode de protectie, cand pentru detinereaunui prezervativ sau a unei folii de pastile anticonceptionale se risca pedepsa cu inchisoare corectionala intre 1 si 3 ani. In cei peste 23 de ani cat a fost in vigoare decretul 770 din 29 septembrie 1966, probabil ca in jur de 95% dintre femei au intretinut contacte sexuale FARA nici o protectie contraceptiava in afara celei imposibil de interzis de regimul Ceausescu, cel al coitului intrerupt. Si dupa socul primilor 3-5 ani pana lumea s-a mai informat si invatat in privinta protectiei si a perioadelor fertile si infertile ale ciclului menstrual, in restul anilor natalitatea NU a mai crescut aproape deloc stabilizandu-se la un nivel comparabil cu anii anteriori acelui decret inuman. Oare in toti acei ani nu mai ajungea lichidul preejeculator in vagin? oare au inventat romancele vreo metoda de a "steriliza" lichidul preejeculator incat sa nu mai contina spermatozoizi? oare au renuntat la sex complet si acceptau sa intretina cate un contact sexual doar in momentul in care doreau sa procreeze? Sunt foarte curios si as dori sa citesc/studiez acel studiu in care se afirma ca in peste 80% din cazuri lichidul preejeculator contine spermatozoizi? Metoda coitului intrerupt nu este deloc recomandat de a fi folosit in acest moment in care exista metode de protectie ultra performante care pot garanta protectie perfecta chiar si pe perioade foarte lungi de 3 -5 ani neintrerupti.

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Intai trebuie sa ne dai un link la studiul respectiv, datele obtinute sunt durprinzatoare, celelalte studii obtinand eficacitati semnificativ mai mici. In al doilea rand stim sigur ca in peste 80% din cazuri lichidul preejaculator contine spermatozoizi.

| Delusion explică (pentru Brigaela):

Datele sunt cele întâlnite pe majoritatea site-urilor legate de acest subiect : 4% cu folosire perfectă, eficacitatea putând scadea până la 27 % din femei rămânând însărcinate in cazul folosirii tipice (
retragere întârziată).

httpsww.google.ro/amp/abcnews.go.com/amp/Health/Economy/sex-study-pull-withdrawal-method-rivals-condoms-birth/story%3Fid%3D7688558

Nu am experiență în acest domeniu, dar cum ar putea lichidul pre ejaculator sa conțină in 80 % din cazuri spermatozoizi, când acest lichid este produs in cu totul alt loc decât spermatozoizii? Daca pe uretră nu se găsesc urme de la o ejaculare anterioară, cum ar putea lichidul pre ejaculator sa conțină spermatozoizi? Repet, nu am experiență, chiar sunt curios sa aflu o explicație la acest lucru de la cineva mai in cunoștință.
Studiul care afirmă că lichidul pre-ejaculator conține spermatozoizi dădea un procent de 37% și a fost efectuat pe un grup relativ mic de oameni și nu exista certitudinea că acei bărbați nu s-au masturbat anterior sau de mai multe ori atunci când le-au fost luate probele de lichid.

https://www.google.ro/......https?/url

Îți mulțumesc pentru amabilitate!

| Brigaela a răspuns (pentru Delusion):

SE pare ca spermatozoizii formati in testilcu sunt uneori depozitati in veziculele seminale

| AdelaElena88 a răspuns (pentru Delusion):

Lichidul preejaculator stiu ca nu contine spermatozoizi, am intrebat doi profesori, dintre care unul era universitar. Cel mai probabil studiul acela nu a luat posibilitatea aceea in calcul. Scrie si in manualul de biologie ca lichidul seminal este secretat de veziculele seminale, aflate deasupra prostatei, lateral de canalele deferente, el se adauga lichidului spermatic si are rol nutritiv, fiind organe anexe. Spermatogeneza are loc la nivelul tubilor seminiferi contorti. Cu toate astea, toti specialistii recomanda folosirea prezervativului ca metoda de contraceptie primara, mai ales persoanelor care de abia si au inceput viata sexuala. Cunosc femei pentru care, o perioada de timp metoda aceasta a functionat, insa, intr-un final, a dat gres. Chiar o femeie in varsta mi-a spus de curand ca oricat de multa incredere ai intr o persoana, e bine sa te protejezi si sa nu ajungi la avort ( mi-a povestit cu lacrimi in ochi de acea experienta, simteam efectiv cum se darama cerul sub mine, atat de mult mi-a transmis ceea ce spunea) Multa sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă cuplul au o viață sexuală activă și folosesc doar această metodă, după câteva luni sau ani femeia o să rămână gravidă dacă este fertilă. Lichidul pre-ejaculator este steril, dar poate aduna câțiva spermatozoizi din uretră care au rămas de la o ejaculare recentă. Repet, cuplurile care au o viața sexuală activă(intră aici și perioada fertilă), această metodă o să cedeze la un moment dat.

| Negoiu a răspuns:

Tot felul de studii, care de care mai eronate din cauza faptului că subiecţii nu prea spun adevărul! Nu se rămâne chiar atât de uşor insărcinată şi femeile sunt diferite. Eu l-am folosit fără probleme ani de zile, nu suport prezervativul, mai am şi un pic de ejaculare întârziată de care unii nici măcar nu au auzit sau, mai rău, susţin că nu există aşa ceva! Decât să f. un balon mai bine mă lipsesc. Dar asta trebuie cu parteneri fideli. La această metodă ştiu că problema e că unii nu se retrag la timp sau sunt atât de excitaţi şi nu-şi dau seama când au „scăpat" un jet! Prezervativul fereşte omul de multe probleme, inclusiv BTS. Fiecare om e diferit şi responsabil pentru sănătatea lui!