anonim_4396
| Anonim întreabă:

Funda si voturi, am luat anticonceptionalele luna trecuta prima folie am avut pauza de 7 zile dupa care am luat a doua folie, dar intrebarea mea e urmatoarea am luat a doua folie si doar prima saptamana dupa care vreau sa le intrerup, imi va veni menstruatia daca o intrerup?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu poti intrerupe anticonceptionalele in mijlocul foliei, vei vedea ca ginecologul nu va permite. Anticonceptionalele se intrerup la permisiunea ginecologului si la sfarsitul unei folii (reguli abligatorii). daca le intrerupi acum, iti poti declansa o hemoragie (nu menstruatie) cu efecte incontrolabile, fie foarte lunga (luni de zile), fie foarte abundenta (care sa necesite oprirea pe cale chirurgicala). Am intalnit la un moment dat o fata care la 19 ani isi pierduse uterul fiindca plecase cu mama ei intr-o excursie, uitase contraceptivele si nu gasisera altele sa cumpere (erau intr-o tara straina). A avut o hemoragie care a impus internare in Austria, acolo cand au aflat ce a patit au refuzat sa o trateze pe asigurarea medicala (era o chestie auto-provocata neacoperita de asigurare), au expediat-o cu avionul al Bucuresti unde a trebuit operata de urgenta ca sa nu moara. Si asa, a ramas fara posibilitatea de a mai avea copii vreodata.

| Anonim explică (pentru Brigaela):

Dar daca le iau fara sa fac pauza vreau sa ma duc la biserica in saptamana aia cu Deniile si Prohodul astept tot anul acestea imi plac foarte multsad

| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca sa le iei fara pauza, trebuie sa mergi intai la un consult ginecologic. Daca ginecologul iti permite, iti faci analize hepatice si, daca si acestea ies bine, poti lua in continuu doua folii. Altfel, va trebui sa renunti la Denii anul acesta (sunt sacrificii inevitabile)

2 răspunsuri: