|

Hei ajutati-ma mi-a venit ciclu 31 ianuarie si mi s-a terminat pe 7 februarie si dupa mi-a venit iar pe 22 februarie si mia intarzia acum oare sunt insarcinata am intretinut relati sexuala inainte sa imi vina pe 22 februarie dupa nu am mai facut. de ce nu imi vine? help

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Dintr-o mie de motive, o anexita, o dereglare hormonala, pur si simplu n-ai realizat ca februarie are 28 de zile si e de asteptata sa nu vina la o data fixa...
Nu pari deloc pregatita sa faci sex, daca te nelinisteste o simpla intarziere a menstruatiei care ar putea avea orice motiv in afara sarcinii.
Pentru ca sarcina, nu e.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început recent viaţa sexuală, dacă ai făcut sex neprotejat, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE astfel de dereglări/întârzieri şi NU ai de ce să te îngrijorezi!

În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.

Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.


Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de întârzieri!

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie ...2004 - 2214 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Noi de unde sa stim de ce nu-ti vine tie ciclul? Poate fi o dereglare hormonala, o raceala, stres etc. Daca intarzie mai mult de o saptamana, mergi la ginecolog.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

...a pierdut trenul happy voi ganditi inainte sa faceti anumite lucruri (in cazul tau sex)? Daca da, atunci cum poti pune o asemenea intrebare?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MilkyWAY3027):

?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează