| alex99tgfsfbjg a întrebat:

Hei fetelor, acum 6 zile am luat escapelle după ce am întreținut relații sexuale cu prietenul meu( după vreo 4 ore), iar astăzi am sângerări, și-a făcut efectul pastila sau sunt însărcinată? Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

De obicei, sau mai corect spus aproape intotdeauna, cu mici sau rare exceptii, dupa trecerea a circa 4 - 7 zile de la data la care a fost folosita pastila contraceptiva (Escapelle, Postinor2), sau pastila avortiva ellaOne, se produce o sangerare cantitativ slaba de sange rosu spre maroniu, care se poate manifesta 1-2 zile si doar foarte rar, mai multe zile. Aceasta sangerarea reprezinta in realitate un efect advers, de aparare a organismului fata de ''invazia'' hormonilor sintetici proveniti din pastila contraceptiva asupra organelor reproducatoare si ca urmare din nefericire va apare si a efectului de dereglare a activitatii hormonale. Insa se poate afirma in mod cert ca producerea sangerarii NU semnifica faptul ca hormonii din pastila contraceptiva folosita si-au facut sau nu efectul scontat. In mod concret, raspunsul privind faptul ca efectul contraceptiv al pastilei s-a produs efectiv/a avut loc sau nu, se va adeveri ca fiind sigur in momentul in care va porni menstruatia. Pana in acel moment, cel al pornirii menstruatiei, nimeni nu se poate pronunta in vreun fel. Iar in cazul in care pornirea menstruatie s-ar putea sa se amane mai mult de 21 de zile, (destul de frecvent), in acel caz raspunsul il ofera testul de sarcina.
De regula, in cazul in care pastila contraceptiva Escapelle este folosita cu 1-2 zile inainte de ziua/data in care ar fi urmat sa se produca OVULATIA, atunci eficienta ei este maxima. Daca este administrata corect si mai ales in primele 24 de ore de dupa "accident", (ruperea prezervativului, sex neglijent, etc.) eficienta pastilei Escapelle este de circa 95%. Se considera ca eficacitatea pastilei contraceptive este maxima sau foarte mare in functie de timpul rapid de administrare, in cazul in care contactul sexual se termina in mod "nefericit", nedorit in perioada fertila a ciclului menstrual. Cu cat este mai scurt intervalul dintre momentul contactului si momentul administrarii pastelei, cu atât sansele de a evita aparitia unei sarcini nedorite sunt mai mari. Eficacitatea pastilei Escapelle depinde de timpul in orele care au trecut de la actul sexual neprotejat dupa cum urmeaza :
- In termenul de 0 - 24 de ore - are o eficacitate de 95%
- Intre 25 - 48 ore - are o eficacitate de 85%
- Intre 49 - 72 ore - are o eficacitate de 58%.
Posibilitatea de a nu elimina/de a ramane sarcina, poate sa se produca doar in cazul in care sarcina exista/era deja formata in momentul administrarii pastilei contraceptive.
In cazurile in care din motive obiective sau subiective, nu este posibila administrarea pastilei Escapelle in primele 2 zile, se recomanda folosirea pastilei avortive ellaOne (de a 5-a zi), insa aceasta trebuie folosita cu o oarecare precautie si numai la indicatia medicului ginecolog. Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Astea sunte efectele secundare ale pastilei escapelle.

| mihai69 a răspuns:

Da.

| sofisis a răspuns:

Da...si-a facut efectul