| ursul2002 a întrebat:

Hei TPU,
Am 18 ani si sunt fata.
Am o intrebare.
Joi seară am făcut pentru prima dată sex, nu ne-am protejat dar nu a ejaculat in mine... după a mai făcut-o o dată si nu a ejaculat.
Vineri seară am făcut-o din nou doar cu prezervativ...
Mie imi este frica ca nu cumva joi când am făcut a 2 oara să mai fi avut ceva pe cap.
Sâmbătă dimineață prietenul meu a mers la farmacie ca să îmi ia ceva pastile (pastilă de a 2 zi ) dar nu a găsit si la mine in sat doar o farmacie este...
Ce pot sa fac?
Ca să previn orice sarcină nedorită?
Ceva pastile sau?

9 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

1.) Sarcina se poate forma NUMAI/DOAR in cazul in care actul sexual in urma caruia ajunge SPERMA in VAGIN este intretinut in 1 a sau in toate cele 4-5 zile care apartin de PERIOADA FERTILA.
INTREBARE : in data de 11 Iulie (joi) AI FOST IN PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual?
2.) Fiindca JOI au fost intretinute 2 acte sexuale si ambele acte au fost neprotejate, exista posibilitatea CERTA ca in timpul celui de al 2-lea act sexual sa-ti fi ajuns in vagin SPERMA ramasa in URETRA, dar acest lucru se putea intampla doar in cazul in care :
-- in perioada de timp dintre cele 2 acte sexuale iubitul NU a urinat pentru a elimina sperma care a ramas in URETRA dupa ejacualarea de la finalul primului act sexual si inceperea celui de al 2-lea sex
-- Daca intre primul si al 2-lea act sexual au trecut mai putin de 2-3 ore. Se considera ca teoretic toata cantitatea de sperma care ramane in URETRA dupa ejaculare, se autoelimina prin scurgere, prelingere in decurs de circa 3-4 ore, chiar si daca barbatul NU urineaza.
INTREBARE : a urinat iubitul inainte de a incepe al 2-lea act sexual? au trecut mai mult de 3-4 ore intre primul si al 2-lea sex?
Daca JOI, ai fost in PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual si iubitul NU a urinat inainte de a incepe al 2-lea act sexual, in acel caz trebuie sa folosesti pastila AVORTIVA (de a 5-a zi) EllaOne. Insa NUMAI/DOAR in cazul in care exista NEsansa reala de a se putea forma sarcina. Multa sanatate!

| ursul2002 explică (pentru corbulalbrosu):

Nu am fost in perioada fertilă... prin 26 trebuie ca să îmi vină

| ursul2002 explică (pentru corbulalbrosu):

Nu a urinat... cred că a trecut 1 sau 2 nu sunt sigură

| corbulalbrosu a răspuns (pentru ursul2002):

DACA conform calculelor tale urmatoarea menstruatie ar trebui sa inceapa in data de 26 Iulie, in acel caz OVULATIA din acest ciclu menstrual trebuia sa aiba loc in data de 12 Iulie (25 Iulie - 14 zile = 12 Iulie ziua ovulatiei). Rezulta ca PERIOADA FERTILA s-a situat intre 8 si 13 Iulie, iar ziua de 11 Iulie fiindca a fost ziua situata FIX inainte de ovulatia produsa in 12 Iulie, a reprezentat de fapt ziua DE MAXIMA FERTILITATE a actualului ciclu menstrual.
Si fiindca ai afirmat acum 2 ore | ursul2002 explică (pentru corbulalbrosu):
,, Nu a urinat... cred că a trecut 1 sau 2 nu sunt sigură''
CONCLUZIA care se poate formula in aceasta situatie, este una singura si anume : atat posibilitatea cat si probabilitatea de a se putea forma sarcina este de la FOARTE MARE spre INEVITABILA.
Fiindca de JOI seara (11 Iulie) si pana astazi au trecut in jur de 3 zile, singura posibilitate prin care se mai poate evita formarea si aparitia sarcinii, este pastila avortiva EllaOne, (de a 5-a zi), care in acest moment mai este inca eficienta in proportie de peste 90%.

| ursul2002 explică (pentru corbulalbrosu):

Nu am gasit pastila ella one
Doar escapelle. care am luat.o acum 5 minute

| corbulalbrosu a răspuns (pentru ursul2002):

Efectul de impiedicare a dezvoltarii sarcinii care cel mai probabil s-a produs si format in urma cu 2 zile, de catre pastila contraceptiva Escapelle folosita in acest moment este EXTREM DE MICA sau poate chiar cu totul INEFICIENTA poate ca sub 40-50%, astfel ca exista toate sansele si probabilitatea ca sarcina formata sa ramana in viata si sa se dezvolte in continuare. Unica pastila care provoaca AVORTUL SPONTAN in astfel de situatii este pastila EllaOne. Tu faci cum vrei sau crezi ca este bine pentru tine.

| Emilian65 a răspuns:

Daca in data de 11 iulie ai fost in perioada fertila, este posibil sa fi ramas gravida. Pentru linistea ta asteapta sa treaca 21 de zille de la actul din 11 iulie si fa un test de sarcina. Acesta iti va spune daca esti sau nu gravida.

| Andreeush a răspuns:

Sunt șanse să fi rămas însărcinată dacă te aflai în perioada fertilă.

| ShelbyGT a răspuns:

Daca nu a urinat dupa ce a ejaculat inainte de a incepe a doua oara sunt sanse sa ramai.