| Dravo1234 a întrebat:

vreau să fiți serioși și sinceri:
Este ok să mă masturbez la 12 ani?

13 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dai la gît, normal ca nu, pune mina pe carte nu o m ai freca

| doctorandus a răspuns:

Am sa traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

| Marry1227 a răspuns:

Nu laughing

| corbulalbrosu a răspuns:

N-ar fi chiar OK de la aceasta varsta doar asa pur "profilactic" si doar din cand in cand, in momentul in care stresul hormonal devine mult prea intens. Sanatate

| mihai69 a răspuns:

Da; la aceeași vârstă am „debutat" și eu.

| aXy99 a răspuns:

De ce n-ar fi?

| Seba2013 a răspuns:

In contextul religiei se considera un comportament dezordonat.

In contextul societatii in care traiesti exista o asa zisa contrazicere.
Exista studii care spun ca este daunatoare, dar exista si studii care spun ca este pozitiva.

Acuma totul depinde de tine, pe cine vrei sa iei in considerare.

Eu am facut o dezbatere o cei care sunt pro masturbare, si parerea mea este ca cei care spun ca dauneaza au dreptate.

Faptul ca pe ei nu ii afecteaza, nu insemna ca masturbarea nu are potentialul de a produce efecte negative.

| GigiMenta a răspuns:

Da-i bataie, dar nu exagera! laughing Si sa te speli dupa.

| evelinna01 a răspuns:

La 12 ani ar trebui sa-ti vezi de carte si de copilarie, cat inca o mai ai.

| many404 a răspuns:

Da este normal, nu asculta pe ceilalti, doar incearca sa rada de tine.

| playermessi a răspuns:

Dai pana iti rupi... fie ca Dumnezeu sa fie cu tine. Dupstep remix. I love Ariana Grande. Te iubesc Larisa, iubirea mea frumoasa.

| Dravo1234 explică:

Vreau sa precizez ca o fac de max. 2 ori pe săptămână