anonim_4396
| Anonim întreabă:

În martie se face un an de când am început sa vb cu iubitul meu. Am început în pandemie și am ieșit abia din mai de când am ieșit din starea de urgenta asa prin oraș la cafenele. Atunci ma adora, îmi zicea ca iubește și ma lingusea întruna și dintr-o data s-a răcit brusc. Când l-am întrebat de ce, a zis ca trece printr-o perioada, ca nu știe nici el ce e. Credeam ca o sa ne despărțim dar nu știu cum s-a depășit momentul. Ideea este ca din momentul ala nu mi-a mai zis niciodată ca ma iubește și îmi lipsește enorm asta. De o săptămână ne-am întors la facultate și stam mai tot timpul împreună la cămin, dormim unul la altul dar îmi lipsește enorm sa aud și verbal. Eu nu mai am nici o siguranță că el ma iubește sau ca tine la mine. Cel mai mare cadou pe care îl vreau de la el e sa îmi zică ceva, orice și sa îmi arate ca sunt importanta pentru el. Mi se pare stupid sa ii zic "bai spune-mi ca ma iubești sau ca ții la mine sau ca îți este dor de mine". Efectiv nu știu cum sa procedez. Am nevoie de afecțiune dar nici nu vreau sa ii arat ca am nevoie sa par disperata. Îmi e greu și nu știu cum sa procedez. Sa ma arat ca vreau afecțiune sau sa fac contrariul, sa par indiferenta? Îmi este frica ca dacă fac pe indiferenta mă lasă. Asta a fost frica mea cu toți băieții pentru ca am senzația ca dacă nu arat ca ii plac ei ma lasă

10 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Aș avea metoda de a citi amândoi o carte care se numește cele 5 limbaje ale iubirii. limbajul tău de iubire sunt cuvintele. citiți-o amândoi și după spune-i de limbajul tău și dacă înțelege ce citește acolo și ține, o să facă asta pentru tine. poate el pur și simplu nu simte nevoia să se exteriorizeze prin cuvinte

| Jassmina a răspuns:

Comunicarea este cheia care va rezolva problema.
Frica cu care traiesti este total anormala! Nu stai cu cineva de frica sa nu te paraseasca, sau stai sa iei bataie ori indiferenta totala de la el, doar pentru ca s-au terminat barbatii de pe fata pamantului.
Sa traiesti alaturi de un om indiferent, inseamna sa te otravesti zilnic, putin cate putin, sa te conduci mental spre depresie si nefericirea. Pentru ce ai vrea o asemenea relatie?
Deschide subiectul si discutati ca doi adulti, spunand pe real ce va deranjeaza unul la altul si de ce sunteti impreuna, daca nu va mai iubiti sau respectati.

| Jassmina a răspuns:

Nu, nu este normal sa fie asa, si ma refer la raspunsul lui narcisIfrim, care este total eronat.
Dragostea este frumoasa si trebuie impartasita, ca sa fiti fericiti!
Nu-i dragoste aia unde apare indoiala, unde apar frici, unde apar stari de indiferenta... fiind clar ca partnerul are altceva in plan si nu stie cum sa rupa relatia sau sa-ti spuna, posibil chiar o alta persoana, sau posibil plictiseala, ori chiar incompatibilitatea dintre voi.
Deschide subiectul cu el si gasiti cale comuna sa rezolvati problema in avantajul amandorura. Asta este cheia succesului unei relatii fericite si de lunga durata: dragoste impartasita, sinceritate, loialitate, fidelitate samd.

| Emma30555 a răspuns:

Nu trebuie sa fii nici prea indiferență nici prea lipicioasa, ce e mult strica. De multe ori mai bine sa fii tu mai indiferenta și sa alerge el după tine decât invers. Nu trebuie sa ți fie frica ca te lasă, ai încredere în tine, poartă-te natural.

| batranulintelept77 a răspuns:

Relațiile lungi sunt rare în ziua de azi, deoarece dintr-un motiv sau altul avem impresia că putem fii îndrăgostiți infinit și neîntrerupt. Din păcate, viața nu e așa. De-a lungul decadelor, sunt faze și faze, vei trece și de perioada asta și, uitându-te înapoi, ți se va părea un nimic. Uită-te la părinții tăi, de când îi știi tu, i-ai văzut să fie îndrăgostiți lulea mereu? Uneori au fost, alteori nu chiar. Îndrăgosteala se simte, iubirea se învață. Țin să menționez că ai toată stima mea pentru felul în care abordezi situația. În curând va veni și luminița de la capătul tunelului.

| tzionut a răspuns:

Nu am inteles niciodata de unde atata nesiguranta la femei. De ce vrei sa ti se confirme mereu ca partenerul e atras de tine? Daca partenerul e afectuos cand e langa tine, inseamna ca e atras de tine si te iubeste, chiar daca nu iti zice si verbal. Singura cale de a rezolva totul e prin comunicare intre voi, comunicare care la voi lipseste. Intreaba partenerul daca se mai simte atras de tine, roaga-l sa fie mai afectiv, nu omite relatiile intime, si comunicati orice credeti ca nu e ok in relatia voastra.
Cata vreme exista comunicare, incredere si respect, relatia va fi una reusita. Daca nu altul draga. Nu pierde timpul.

| NarcisIfrim a răspuns:

E normal sa fie asa. Abia acum incepe iubirea adevarata.Ce a fost pana acum un an, a fost indragosteala. Daca tu vrei iubire din partea lui si sa iti spuna, incepe tu si dupa ceva timp te va urma, fii sigura. Vrei sa iti spuna te iubesc, incepe tu in fiecare zi.

| Allexandra07 a răspuns (pentru NarcisIfrim):

Când s-a produs răcirea între noi eu continuam sa ii spun ca îl iubesc și el nu mai zicea înapoi pana am încetat și eu. De acolo am rămas cu frica sa mai spun eu ceva pentru a nu fi din nou țepuita sa zic asa.i-am spus astăzi ca îmi este dor de el și mi-a răspuns cu o inimioara pe mess și a zis ca vine la mine. Eu as fi dorit sa îmi spună măcar ca și lui ii este.

| Radandam a răspuns:

Spun din capul locului ca sunt băiat. Din păcate tu ești o fata minunata și ai face orice pentru a avea o relație frumoasa. Este normal sa iti dorești sa iti spună cuvinte frumoasa, ar trebui sa o facă dacă nu zilnic, măcar la 2 - 3 zile un "te iubesc", sa iti spună ce atras ma simt fata de tine, esti foarte frumoasa azi pui. Din păcate, nu vreau sa te speri, dar eu cred ca din partea lui a fost atracția aia de început, iar cu timpul I a pierdut cheful. Nu vreau sa va despărțiți, dar tu meriți un băiat mai iubitor, dragastos, și atent cu tine. Esti la facultate în Buc? Dacă da, la care?

| Allexandra07 a răspuns (pentru Radandam):

Nu sunt din București, sunt departe happy