| Valentina8 a întrebat:

Menstruatia mea dureaza 6-7 zile mereu.
Luna aceasta, de pe 7 august, am inceput sa iau anticonceptionale. Asta ar fi a 7-a zi de cand le iau in fiecare zi la ora 4. In a 3-a zi de menstruatie am luat desigur la ora 4 pastila, iar seara pe la 19-20:00 mi-am dat seama ca am inceput tableta gresit, am inceput cu acele pastile albe care se iau in perioada de pauza (sunt 28 de pastile) Iar atunci seara in a treia zi, am luat din nou o pastila (adica prima pastila din tableta pe care trebuia sa o iau de la inceput. Acum ca sunt in a 7-a zi(ultima zi de menstruatie), de 4zile le iau corect si continui sa le iau.
Intrebarea mea este cat de mult a agravat greseala mea, efectul pastilelor? Isi vor mai face efectul?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Trebuie sa stii si sa ai in vedere ca NU s-a intamplat nimic rau, in urma folosirii in primele 3 zile de menstruatie a celor 3 pastile albe (din cele 7 pastile existente pe blister) fiindca acele pastile NU contin hormoni, (sunt pastile inactive/placebo).
In consecinta reiese ca in cazul tau prima pastila AC activa a fost administrata in cea de a 3-a zi de menstruatie conform afirmatiei : '' Iar atunci seara in a treia zi, am luat din nou o pastila (adica prima pastila din tableta pe care trebuia sa o iau de la inceput).''
Reiese ca in cazul tau in mod real, aceasta metoda contraceptiva a inceput sa fie folosita efectiv din a 3-a zi de menstruatie si in consecinta in aceasta situatie efectul contraceptiv total si 100% definitiv se va instala in organismul tau doar dupa momentul in care vor fi administrate primele 7 pastile AC active de pe acest prim blister. Adica mai pe intelesul tau, vei fi 100% protejata contraceptiv incepand din cea de a 10-a zi a ciclului menstrual (adica dupa urmatoarele 3 zile).
1.) La intrebarea ta finala : ''cat de mult a agravat greseala mea, efectul pastilelor?'' raspunsul corect este ZERO/DELOC fiindca se poate face abstractie in privinta folosirii celor 3 pastile ''placebo''
2.) '' Isi vor mai face efectul?'' Raspunsul corect este un categoric bineinteles ca DA, insa cu o intarziere de 3 + 7 =10 zile, fata de situatia in care protectia contraceptiva totala si definitiva s-ar fi instalat chiar din prima zi de menstruatie, in cazul in care nu ai fi comis greseala de a incurca pastilele inactive cu cele active.
Multa sanatate!

1 răspuns: