anonim_4396
| Anonim întreabă:

Mi s-a dereglat ciclul de o luna.De obicei imi venea in fiecare luna in data de 3-4, nu intarzia niciodata,iar brusc, luna asta m-am trezit cu ciclul fix de revelion.Mi-a venit mult mai devreme.Mi-a venit in 31.Momentan ciclul ar trebui sa mi vina in data de 1 februarie, adica peste 3 zile,dar nu am avut niciun simptom pana acum, de obicei aveam dureri de burta.
Mi-e frica sa nu fie vreo posibila sarcina.Toata luna am avut contact sexual protejat inclusiv in zilele fertile cu procentaj mare de sarcina, dar mi-e frica de acel lichid..Credeti ca ar trebui sa-mi fac griji sau, e doar o dereglare hormonala si trebuie doar sa am rabdare?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca NU exista nici un motiv care sa iti provoace macar si cea mai mica ingrijorare cu privire la posibilitatea de a apare asa din senin o sarcina, ar fi indicat sa te linistesti sa nu te mai stresezi inutil. Deoarece s-a dereglat ceva in activitatea hormonala este posibil ca momentul inceperii menstruatiei sa nu se mai produca dupa vechiul tipic, dar cu toate acestea in mod negresit aceasta se va produce chiar daca cu o anumita intarziere. Daca si acest ciclu menstrual va fi diferit/dereglat fata de cele anterioare, atunci ar fi indicat sa fii consultata de un medic endocrinolog fiindca doar astfel vei sti care este adevaratul motiv al aparitiei acestor dereglari inexplicabile. Multa sanatate!

| 2EXA a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Intr-un fel ar fi... obisnuim sa o facem putin si neprotejat inainte de a folosi prezervativul, dar bine inteles nu cu finalizare sau altceva de genul.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru 2EXA):

Tu ai scris urmatoarea propozitie? ""Toata luna am avut contact sexual protejat inclusiv in zilele fertile cu procentaj mare de sarcina, dar mi-e frica de acel lichid"". Raspunsul meu a fost fundamentat si axat pe respectiva afirmatie inechivoca.

3 răspunsuri:
| Cosmiinna a răspuns:

Daca ai avut contact sexual protejat (prezervativ) nu are cum sa ajunga acel lichid la tine in vagin. Sunt teste de sarcina care se pot face cu 5 zile inainte de data in care ar trebui sa iti vina menstruatia, costa in jur de 14 lei. Daca doresti sa stai linistita poti face unul. Parerea mea e ca nu ai cum sa fi insarcinata, dereglari ale menstruatiei se mai produc mai ales daca nu ai contact sexual regulat luna de luna.