| SasaSasa2000 a întrebat:

Neața TPU, am niște întrebări,
Toți am auzit de LGBTQIA+,
-Ce înseamnă acest acronim?
-Gay nu este un om care este atras de același sex de care este? Atunci de ce au trecut gay înloc de homosexual?
-Ce înseamnă/reprezintă fiecare?
De ex:
Lesbiană= femeie + femeie
Homosexual= bărbat + bărbat
Gay=?
Bisexual=?
Transsexual=?
Queer=?
Intersexual=?
Asexual=?
Pansexual=?
Mai sunt și alte. orientări sexuale?
Rog seriozitate.

Răspuns Apreciat de Editori
| Glenky a răspuns:

Acronimul ala reprezinta persoanele care ori fac parte din ele saucare accepta aceste orientari sexuale, cu care evident te nasti si nici nu ar trebui marginalizate.
Gay=Queer= cuprinde toate persoanele care nu sunt femei + barbat daca vrei s-o luam asa, adica care nu sunt straight/heterosexuali
Bisexual= atrasi si de femei si de barbati so, femei+femei, femei+barbati, barbati +barbati
Intersexual= Astea sunt niste anomalii la nastere cand vine vorba de organele sexuale, le au pe ambele dar niciuna nu e dezvoltata cum trebuie(cred)
Asexual= persoane care nu simt nevoia sa faca sex, nu sunt atrasi de persoane fizic, nu simt nevoia sa iubeasca uneori, etc.
Pansexual= similar cu bisexualii dar putin diferita, nu te intereseaza daca e femeie sau barbat, esti atras de persoana respectiva pentru cine e ea sufleteste, nu conteaza sexul acesteia
Mai sunt multe care le poti cauta pe net, mie sincer mi se par exagerate ca deja au gasit cate una pentru diferentiere minora, ( si asta vine de la o persoana homosexuala)

3 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

Acest acronim cuprinde toate persoanele cu o altă orientare sexuală decât heterosexualii. Acronimul cuprinde astfel: lesbiene, gay, bisexuali, transgen, queer, intersex și asexuali.

| Eireann a răspuns:

Atat lesbienele cat si gay sunt homosexuali -adica atrasi de persoane de aceelasi sex cu ei - lesbiene se foloseste la femei, gay la barbati. Bisexuali sunt atrasi si de femei si de barbati. Pansexualil are atractie fata de femei si barbati dar si persoane trans, intersex, gener fluid, non binary, etc.

| Eireann a răspuns:

Pe www.outrightinternational.com gasesti explicatii pentru fiecare termen si inca cateva.