| CravataAlbastra a întrebat:

Pentru fetele care au ovare polichistice: ce tratament v-a prescris medicul? Ce simptome aveti? Ati avut si acnee? Viata sexuala ajuta in aceasta problema sau mai rau "deranjeaza"?(eu sunt virgina, am 21 ani). As vrea va rog sa-mi povestiti istoricul dvs in legatura cu aceasta afectiune, pornind de la simptome, tratament, rezultate etc. Multumesc! Multa sanatate tuturor!

7 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Mi-a dat anticoncepționale vreo 6 luni și după m-am dus iar la control și mi-a zis că-s ok și pot să le opresc. aveam probleme cu acneea că de aia am și ajuns la consultul respectiv și după anticocepționale mi-am revenit. n-a avut legătura viața sexuală ci anticoncepționalele.
simptome n-am avut altceva decat acneea

| CravataAlbastra explică (pentru Adry05):

Ce anticonceptionale ti-a dat? Ti-a trecut acneea? Dupa cat timp s au vazut rezultatele?

| Adry05 a răspuns (pentru CravataAlbastra):

Belara da trebuie oricum să ți le prescrie doctoru nu iei după ureche. Da, mi-a trecut și cam după 3-4 luni parcă

| CravataAlbastra explică (pentru Adry05):

Normal ca nu iau dupa ureche, si eu am de la doctor anticonceptionale si de aceea te intrebam tie ce ti a dat. Multumesc pentru raspuns!

| corbulalbrosu a răspuns:

Tratamentul adecvat si cu adevarat eficient in cazul sindromului de ovar polichistic (SOPC) se realizeaza in majoritatea cazurilor prin administrarea pastilelor AC (anticonceptionale) pe durata unei perioada care de regula este de circa 6-8 luni.
Tratamentul este prescris de medicul ginecolog dupa consultatia de specialitate. Multa sanatate!

| CravataAlbastra explică (pentru corbulalbrosu):

Mie mi-a prescris medicul endocrinolog anticonceptionale în urma unui RMN pe care l-am facut. Dupa incetarea tratamentului nu exista posibilitatea aparitiei altor chisturi? Din cate stiu sopc este o boala cronica

| corbulalbrosu a răspuns (pentru CravataAlbastra):

Bineinteles ca intr-o anumita masura exista posibilitatea ca dupa o anumita perioada de timp sa se reinstaleze sindromul SOPC, dar asta se intampla doar in cazul in care NU este sau NU sunt tratate corespunzator si glanda/glandele endocrine care NU functioneaza corect in organismul femeii respective. Sindromul SOPC de regula este provocat de functionarea defectuoasa/incorecta a una sau a mai multe glande endocrine si din acest motiv este efectiv necesar ca in paralel sa fie eliminata originea sindomului.