| A99deea a întrebat:

Prietenul meu s-a despartit de mine pe motiv ca sunt geloasa si l-am afectat in mai multe feluri si mi-a zis ca ma uraste. E posibil sa fi vrut sa ne despartim doar pentru ca si-a gasit pe altcineva? Totusi intr-o relatie ierti daca vrei sa o continui. Mai dubios mi se pare ca s-a despartit fix cand prietena mea o sa fie singura acasa o saptamana. Totusi, putea sa o faca pana acum.

Răspuns Apreciat de Editori
| Grimes a răspuns:

Putea să se ducă la prietena ta și fără să se despartă de tine laughing. Gelozia e o boală, ce îi faci tu lui se numește abuz emoțional și o să-ți afecteze toate relațiile viitoare dacă nu ai de gând să-ți dai două palme și să te cari la psiholog.

''Totusi intr o relatir ierti daca vrei sa o continui.''
El nu vrea să o continue, ce nu ți-e clar?

De acord cu mihai69. Stai departe de relații până îți rezolvi problemele la cap, te rog, nimeni nu merită așa ceva. Într-o relație trebuie să existe, mai întâi de toate, încredere și respect, nu teroare, bănuieli, acuzații nefondate.

12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Are relevanta singuratatea ei cu despartirea ta. Competenta pentru furt de gagic/a e mare

| corbulalbrosu a răspuns:

Gelozia este considerata ca fiind una dintre cele mai grave si perverse boli psihico-mintale. Numai prin participarea constanta la un numar cat mai mare de sedinte de psihoterapie activa si efectuarea unor consultatii psihiatrice periodice s-ar putea ca in timp sa-ti amelioreze actuala stare psihica deplorabila. Sanatate!

| mihai69 a răspuns:

Chiar dacă nu și-o fi găsit cu adevărat pe altcineva (ceea ce e irelevant aici), simplul fapt că tu incluzi în întrebarea asta „prezumpția de VINOVĂȚIE" a lui (cum că ar urma să se cupleze cu o amică a ta) mă face să fiu 99, 999% sigur că nu te minte când spune că te urăște și că numai gelozia ta a distrus relația voastră.
Sper să îți fie o lecție pentru viitor. Deși... am mari îndoieli că vei trage vreo învățătură utilă și că te vei schimba. Dar poate găsești „o cârpă" sau „un cățeluș" pe care să pui talpa.

| Andreeush a răspuns:

Probabil s-a săturat de crizele tale de gelozie, nu înseamnă că e cu altcineva.

| ywar a răspuns:

Gelozia este cancerul relatiilor/casniciilor.

| Emma30555 a răspuns:

Gelozia e foarte toxica in relatie. Nu are logica pentru mine. Cu ce te ajuta gelozia intr o relatie? Daca nu te iubeste sau vrea sa te insele oricum o face. Practic fiind gelos iti sabotezi singur relatia. Gelozia il face pe celalat sa se simta acuzat fara vina, sa simta mereu un control stupid, dragostea e libera nu trebuie pazita. Renunta la gelozie nu te ajuta cu nimic. Spune tu cu ce te ajuta gelozia. E ca o boala a ta sau a celui gelos si celalalt ajunge sa se sature cu adevarat.

| Dalmore1996 a răspuns:

Cine te a mintit ca intr o relatie esti obligat sa suporti orice rolling on the floor

| GirlOnline81 a răspuns:

"... intr-o relatie ierti daca vrei sa o continui."

Asta daca ai rabdare. Dar in cazul geloziei trebuie sa ai rabdare la infinit, si nu cred ca exista vreun om care sa aiba asa ceva.

Răspuns utilizator avertizat
| eckblume a răspuns:

Lasa gelozia, schimba-ti atitudinea ca nu suporta nimeni sa fie cicalit.
Ti-ar conveni sa dai de unul care iti da mesaje din 30 in 30 de minute? "Unde esti pufisor, tu raspunzi la secunda 2, iar acum e secunda 4. Ma inseli, nu?"
Fii stapana pe tine. Intr-o relatie gelozia excesiva e toxica, nu benefica.

| Clytia a răspuns:

Hei! Poate nu e vorba că și-a găsit pe altcineva, poate pur și simplu nu mai suporta gelozia ta. "Într-o relație ierți dacă vrei să continui" uneori. Oamenii se schimbă greu, și poate el nu mai vede o continuare. Iar prietena ta chiar ți-ar face asta, din moment ce sunteți prietene? Dacă e așa, eu zic că nu mai are rost să mai vorbești cu vreunul dintre ei.
Mult noroc!

| pupperino a răspuns:

Se vede că ești geloasă până și în întrebarea asta pentru că nu ești capabilă să înțelegi cât de infect e comportamentul tău și cum afectează gelozia o relație. Într-o relație lupți să-i fie bine aproapelui tău, nu îl înnebunești și aștepți să fii iertată la nesfârșit. TOATE AU O LIMITĂ.