|

Salut, am 21 de ani, activ sexual încă prea activ deși am început cam târziu pe la 18-19. Dar nu mi s-a rupt ața, prietena mea ( începătoare 0km...) Chiar forțează uneori fără să știe, simt o incomoditatea dar nu neaparat sa ma doară tare, la 17/18 ani am avut fimoza gen nu decalotam penisul... dar după un mic antrenament a trecut. Nu m-am dus la medic încă, nu ma afectează enorm de mult sexual, probabil esteticul, dar pana acum nu s-a plâns nimeni, in rest totul este in parametri normali.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu trebuie sa se rupa neaparat, daca este flexibila sunt sanse sa nu se rupa niciodata. Dar asta nu te deranjeaza cu nimic asta.

| a răspuns:

Frenul penian in termeni medicali, sau in termeni populari acea asa numita : ''ata''/''capastru''/''frau'' in cazul in care penisul este clinic SANATOS d.p.d.v medical, ramane INTREG/INTACT toata viata, in cazul a circa 80-85% dintre barbati. Daca pana acum nu te-ai informat CORECT, trebuie sa cunosti ca acel FREN penian, reprezinta de fapt o teava, un fel de tub/teaca subtire constituit dintr-un tesut dermatic ce leaga preputul (pielea care acopera glandul/capul penisului) de partea inferioara a glandului si de trunchi, permitandu-i preputului sa fie mobil, incat sa se poata realiza calotarea (acoperirea) si decalotarea (belirea) glandului. Bineinteles ca frenul ("ata") uneori se poate si rupe, insa acest lucru se poduce/se intampla numai/doar atunci cand tesutul din care este formata respectiva teaca/teava, este atinsa de anumite afectiuni sau de o boala si ''ata'' devine slabita si rigida. Insa frenul penian sanatos : NU se rupe niciodata si ramane intreg, poate putin intins/alungit pe toata durata vieti barbatului, asa cum se intampla si este valabil in cazul a circa 4 din 5 barbati activi d.p.d.v. sexual pe intreaga durata a vietii lor. Prin ruperea uneori accidentala sau ruperea intentionata dar iresponsabila a "atei", respectivul baiat/barbat NU se dezvirgineaza asa cum au fost gresit informati, ci barbatul respectiv devine posesorul unui penis lipsit de sensibilitate si cu o excitabilitate mult scazuta Este bine sa stii ca prin acea teaca care este de fapt o "teava/un tub" trece un vas de sange important care iriga suprafata fina si super sensibila a glandului (capul penisului). In cazul ruperii frenului se rupe automat vasul de sange care trece prin interiorul frenului, si drept urmare se intrerupe/dispare irigarea supafetei penisului cu sange. Din acest motiv piele fina care acopera glandul cu timpul se zbarceste, va dispare luciul, scade elasticitatea, excitabilitatea si mai ales in buna masura scade sensibilitatea, fiindca senzorii existenti si situati in portiune de pielea fina a glandului in lipsa irigarii cu sange, dispar in timp. Acest lucru este constatat in cazul barbatilor al caror penis este circumcis si a fost eliminat frenul prin respectiva operatie. Ar fi bine (si indicat) sa te rogi sa nu patesti su tu la fel. Multa sanatate!

| a răspuns:

Din totalul de barbati, fimoza dispare la 90% dintre ei, la 9% este simplu de tratat, iar la 1% e nevoie chirurgical. Este o problema doar daca te afli in ultimul stadiu, daca nu esti ok.

| a răspuns:

Ata nu se rupe si nu-i indicat sa se rupa, deoarece penisul va deveni insensibil.
Nu are ce sa te afecteze, pentru ca asa este noral si sanatos, cu ata!
Fimoza este o alta problema, de alta natura, dar odata ce ai rezolvat-o, nu mai ai motive sa te plangi de el.

| a răspuns:

Cine te-a pacalit ca "trebuie" sa se rupa e ori dus rau ori a vrut sa rada de nestiinta ta.

| a răspuns:

Am citit de 2 ori enunțurile de mai sus și încă nu reușesc să-mi dau seama care e de fapt... ÎNTREBAREA?!?

| a răspuns:

Sa-ti spun ca nu am inteles nimic din ceea ce ai scris? De prisos. Mi-a placut aia cu "prietena mea ( începătoare 0km...)". Vad ca ai toate datele sa fii un barbat de succes. Sexual vorbind. Gen...
In rest pune cutter-ul pe ata, pe ea pe mama ei si taie-o si scapa de ea. Gen.

| a răspuns:

Imi place cum zici ca ai penisul ok il lauzi si ca pana acum nu s-a plans nimeni de parca ai facut sex de te-ai si saturat de-a mai face si nu stii nimic despre ata! happy ha, ha, ha.
--Ata nu se rupe si nu-i indicat sa se rupa, deoarece penisul va deveni insensibil.