anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut, am avut contact sexual cu prietenul meu cand eram in perioada fertilă neprotejat, el nu si-a dat drumul in mine. Plus a fost prima oară când a reușit să o bage. Nu a curs sânge. Practic eram virgină pana atunci. Am 21 de ani. Problema este ca stopul trebuia sa imi vina acum o săptămână și nu a venit, am facut un test de sarcina si a iesit negativ. E posibil sa il fi dereglat asa mult? Ce șanse am sa fiu însărcinată?

3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Raspunsul scurt si probabil si corect, este NU fiindca in situatia prezentata chiar daca actul sexul a fost neprotejat si a avut loc ia perioada fertila a ciclului menstrual, NU s-a produs ejacularea.
Pentru informarea ta corecta trebuie sa stii/sa afli ca sarcina NU se poate forma ORICAND, ORICUM sau din ORICE si cu atat mai putin chiar si... din NIMIC, cum crede inca foarte multa lume. multi. Fiecare fata/femeie dar si baiat/barbat indiferent de varsta lor, care au ajuns/sunt in momentul sa-si inceapa viata sexuala, ar trebui sa fie deja informati precis, sa cunoasca foarte exact intregul proces si ''mecanism'' de formare/producerea a unei sarcini. Daca ai fi fost deja bine informata, ai fi stiut ca pentru a se forma/lua nastere o sarcina, in mod OBLIGATORIU trebuie sa fie intrunite minim 2 CONDITII, cu precizarea ca acele 2 conditii trebuie sa se produca in acelasi timp, concomitent si anume :
1-) In primul rand trebuie sa stii ca femeia poate sa ramana insarcinata numai in cazul in care actul sexual (masturbarea) are loc in una sau in toate cele 4-5 zile ale PERIOADEI FERTILE, cea situata inaintea zilei de ovulatie, sau fix in ziua ovulatiei atunci cand apare OVULUL VIABIL in uter. Doar in acel caz si numai in acel moment se poate produce fecundarea ovulului de catre un spermatozoid care poate sa provina NUMAI din sperma, deci NU poate sa provina din lichidul preejeculator.
2-) Sarcina poate lua nastere NUMAI in cazul in care in mod cert sigur (si obligatoriu) sperma ajunge IN VAGIN, indiferent care ar fi cantitatea sau in ce loc din interiorul vaginului ajunge sperma. Fiindca nu ai prezentat toate datele strict necesare cum ar fi :
-- tipul ciclului tau menstrual, daca este regulat sau neregulat.
-- data la care a inceput ultima menstruatie,
-- data la care ar trebui/urma sa inceapa viitoarea menstruatie,
-- data in care a avut loc joaca sexuala/actul sexual,
intr-o astfel de situatie nu se poate formula un raspuns obiectiv, cert si catusi de cat si precis si corect.
In concuzie finala, in cazul prezentat, se poate apecia ca d.p.d.v. teoretic dar si practic este aproape imposibil sa se poata forma o sarcina fiindca chiar daca dezvirginarea a avut loc in perioada fertila, nu a existat si cea de a 2-a conditie obligatorie,... NU a ajuns sperma in vagin. Multa sanatate!

| Teo29 a răspuns:

Ai macar grija pe viitor.

Banalul prezervativ te scapa de multe probleme si stress...+ scapi de boli!

| 123456611 a răspuns:

In primul rind ciclul menstrual nu sse deregleaza sau nu este normal sa intirzie dupa primul act sexual, daca menstruatia ta este de tip regulat poti calcula perioada fertila si infertila, dar daca e de tip neregulat nu poti, tu nu ai precizat ce tip ai deci putem spune ca daca ai ciclul mensnstrual neregulat inseamna ca intirzie dar exista si posibilitatea unei sarcini de aceea nu este de ajuns un singur test de sarcina pentru ca informatia unui singur test poate fi eronata(gresita)!
Sanatate!