|

Salut, am facut sex cu prietena mea cand ea era fertila sau cum se zice, eu nu am simtit sa imi dau drumul in ea si acum a intarziat menstruatia 2 zile, a rămas gravidă?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca actul sexual a fost intretinut in una din zilele apartinatoare de perioada fertila a ciclului, bineinteles ca exista posibilitatea sa se fi format o sarcina in cazul in care tu nu esti sigur daca s-ar fi putut ca ''involuntar'' sa-ti fi dat ''drumul in ea''.
Dar, trebuie sa afli sa cunosti si sa stii si pe viitor, fiindca este si in interesul tau sa intelegi ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, pot sa apara anumite dereglari in buna functionare corecta si normala a glandelor endocrine si ca urmare fireasca apare posibilitate sa se produca dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul ei orice dereglare hormonala are ca efect modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual uneori poate sa devina chiar NEREGULAT. Pe baza celor precizate se poate aprecia ca deocamdata aceasta inca destul de mica intarzierea a pornirii menstruatiei fata de data calculata (probabil 28 Octombrie) este urmarea unor dereglari hormonale produse in acest ciclu. Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, poate prezenta variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari si mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si in cazuri rare sa fie uneori chiar si de 2-3 luni (in cazul ciclului neregulat) fara sa existe o sarcina formata si instalata in uterul femeii.
S-a constatat ca deseori, astfel de dereglari privind lungimea ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism.
Daca sangerarea menstruala nu va porni in urmatoarele 4-5 zile, in acel caz prietena ta trebuie sa faca un test de sarcina pe baza urinei asa cum este explicat in urmatorul film educational :
https://www.youtube.com/watch?v=aWIpgoDTknk
Multa sanatate!

| a răspuns:

Da, este posibil da ramana gravida si peste noua luni sa devii tatic.

| a răspuns:

Sunt șanse.

| a răspuns:

Desigur, ai auzit de precum?

| a răspuns:

Sunt mari sanse ca ea sa ramana insarcinata daca nu v ati protejat.